Kesan cucuk Veniscy Skin Flawless 12000 mg IV-IM | .::: MOMOY blogirl :::.

10 September 2014

Kesan cucuk Veniscy Skin Flawless 12000 mg IV-IM


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ



Masa lima tahun lepas lagi sebenarnya Momoy dah start consume glutahione (supplement makan). Masa tu glutahione tak famous macam sekarang. Sekarang macam-macam brand glutahione ada. Sekarang ni pun Momoy ada consume juga glutathione tapi bukan supplement jenis pil-pil tapi injection. Budget artis *mata ke atas* 




Momoy selalu dapat email tanya pasal iv glutathione. So, ni kali kedua Momoy up entry nak review pasal iv glutathione ni. Memula dulu iv glutahione yang Momoy ambil Glutax 12g. Ingat tak ? Alaa... yang kotak purple cantik tu. 





So hari ni nak cerita pasal iv gluta juga tapi brand lain. Veniscy. Momoy ambil suntikan kecantikan veniscy ni tujuan untuk whitening, anti-aging, glowing dan beauty. Ayat nampak sangat nak SOE *cough*





Veniscy Skin Flawless 12000 mg IV-IM. 
From Switzerland






Sebelum tu Momoy nak tepek sikit maklumat dari pengeluar produk.



Product name : VENISCY Skin Flawless 12000 IV-IM


Benefits :

  • It contains of Glutathione which is participating directly in the neutralization of free radicals and reactive oxygen compounds, as well as maintaining exogenous antioxidants such as vitamins C and E in their reduced (active) forms. (Momoy tak translate. Original sentences ni, takut salah info). 
  • Meningkatkan metabolisme manusia, toksin dan sistem imun. 
  • Mengurangkan kedutan.
  • Melembapkan kulit
  • Mengurangkan kemunculan jerawat / jeragat / noda dan mengecilkan liang roma.
  • Memperbaiki tekstur kulit licin.



Overview of Veniscy Flawless 12000 mg


Ingredients :

  • Power Ingredient: L-glutathione 12000 mg, Alpha lipoic acid 500mg; Kojic acid 100mg
  • Solvent Ingredient: L-Ascorbic Acid 1800 mg, Beta-hydroxy Acid 200mg, Hyaluronic Acid 100mg ; Collagen Extract 500mg



Packing : 10 vials powder and 10 vials 5ml of solvent






Kiri || solvent (pelarut)
Kanan || powder (serbuk)
Doktor akan mix kedua-kedua solvent dan powder untuk sekali jab.






Cara guna produk ni adalah dengan suntikan intravena (IV) oleh DOKTOR. Jangan gatal-gatal pergi cucuk sendiri ke atau bagi orang yang tak bertauliah cucuk. Haip. Satu suntikan setiap minggu untuk 1 atau 2 bulan (* bergantung kepada metabolisme badan kamu). Kemudian boleh mengurangkan dos kepada 1 suntikan setiap 2 minggu untuk penyelenggaraan (maintenance). Macam biasa, kalau ambil apa-apa suntikan kecantikan atau supplements kena minum banyak air dan elakkan makanan dan minum berkafein.



Setiap satu vial ni mengandungi 12000 mg glutathione di mana paling banyak jika dibandingkan dengan jenama iv glutathione yang lain. Tapi baru-baru ni Momoy ada jumpa glutathione yang paling tinggi adalah Glutax Nano 50,000 mg (amboiii). Kalau tengok ingredient veniscy ni, semuanya dah lengkap. Siap ada vitamin c lagi so Momoy tak perlu nak mix vitamin C lagi bila cucuk.



Veniscy ni pekat. Tengok jer ingredient dia. Ada macam-macam. Dos pula tinggi. Jadi doktor yang cucuk tu kena push picagari slow-slow jer. Ada sesetengah doktor akan suggest guna IV drip bagi injection yang pekat. Bergantung pada immune system dan metabolisme kita. 



Momoy share sikit info pasal IV drip ni. Dripping ni doktor akan prepare dan mix dengan larutan 500ml saline. Bagi cair la sikit sebab pekat kan. Dripping ni cara cucuk sama macam IV. Yang bezanya dia ada botol putih tergantung macam kat hospital (macam yang kita nampak orang masuk air tu). Masa diambil untuk dripping ni lama sikit dan kosnya lebih mahal sikit. Satu kali dripping dalam RM 30 - RM 50. Kalau injection biasa RM 10 - RM 20 sahaja.






Momoy beli Veniscy Skin Flawless ni RM 200 untuk 20 vials (10x suntikan)
Actually ada 20 vials tapi Momoy lupa tangkap gambar. 
Tinggal bekas oren kosong je yang kat belakang tu. Mihmih







Pengalaman Momoy dan perubahan yang berlaku


Momoy ambil Veniscy Flawless ni seminggu sekali selepas habis injek Glutax 12g dan sebelum Ramadhan. Momoy sempat cucuk lima kali veniscy. Apa yang Momoy perasan adalah kulit Momoy glowing, lembap dan sangat lembut keesokkan harinya.


Tapak kaki sangat lembut dan lembap kecuali dengan bawah jari kaki. Oh. Momoy ada bunion satu kat situ (bawah jari kaki sebab dulu pakai kasut ketat sangat. Huhu). Tapi apa yang Momoy dapat rasa isi bunion tu tak la sekeras dahulu walaupun tak hilang.



Kulit Momoy nampak glowing walaupun Momoy penat dan tak cukup tidur. So far, kulit berubah makin cerah tu sangat susah Momoy nak nilai. Lagi pun Momoy cucuk 5 kali je pun dan jenis kulit Momoy dah semulajadi cerah. Cuma yang pasti, bila Momoy start terjebak dengan cucuk-mencucuk ni kulit Momoy tak mudah rentung (sunburn) walaupun berjemur dalam plant.



Kulit licin flawless ? Hmm... kulit tak la flawless tapi bersih. Tapi jerawat besar-besar dah tak tumbuh. Tapi tak tahu la ini sebab Momoy pakai skincare Wonder Glow atau veniscy ni tolong membantutkan jerawat. So far, jerawat kalau tumbuh pun yang kecil-kecil dan jarang-jarang. Rasanya macam maintain sama jer result Momoy pakai Wonder Glow.


Masa ambil suntikan veniscy flawless ni, doktor Momoy buat cara IV biasa iaitu cucuk di pelipat lengan (bukan IV drip) sebab servis dripping kat area Kerteh/ Paka ni Momoy tak jumpa. Selepas 1 jam cucuk Momoy rasa sakit kepala yang amat sangat. Migrain. 



Okay. Ini tak pernah berlaku pada mana-mana suntikan kecantikan lain yang Momoy ambil. Tak pernah lagi migrain, kalau ada pun demam atau pening sikit (masa cucuk tren dulu). Momoy syak ni sebab Momoy cucuk bukan dripping. Dah mention atas tadi veniscy ni pekat, dos tinggi.



So, Momoy ambil keputusan untuk stop veniscy skin flawless sampai Momoy jumpa klinik yang ada servis dripping. Tapi dah dua bulan survey dan mencari-cari memang tak ada. Jadi Momoy buat keputusan nak jual je lebihan 5 solvent dan 5 powder veniscy tu (maknanya supply untuk 5 kali injection). Siapa berminat boleh email ke syalyx_00@yahoo.com







Anak-anak dara cik veniscy mencari tuan baharu






Jadi, apa yang dapat Momoy simpulkan (based dari my own experience) yang jab 5x veniscy, veniscy ni...



  • Memang dapat menjadikan kulit lebih lembut, moist dan glowing. 
  • Dari segi control jerawat adalah sederhana. 
  • Efek pemutihan tak ada pada Momoy (5x jab) tapi setakat ni, veniscy maintains my fair white skin. 
  • Suntikan lebih sesuai cara dripping sebab komposisi veniscy flawless ni pekat. Cara suntikan jenis IV biasa hanya mungkin sesuai bagi yang metabolisme tinggi. 
  • Efek dan result ikut metabolism badan masing-masing. Momoy mungkin cepat terasa kulit moist sebab dah biasa dan supplements lain yang Momoy consume sebelum ni sedikit sebanyak membantu. 






NOTE:
If you choose to try this product it is at your own risk.
Always consult with your doctor before taking anything new okay dolls. 







14 comments

September 12, 2014 at 2:57 AM Reply to comment

mcm powerbank plak dos tu.. skali kuar 50k, hikk...

September 13, 2014 at 9:31 PM Reply to comment

Tp momoy mmg berkulit putulih gebu kemerahan dah..

terimakasih infonya,sukses ya mbak,,

September 30, 2014 at 11:15 PM Reply to comment

Tak pernah dengar la pulak pasal product ni. Tapi skin Momoy memang cantik flawless ^^

October 1, 2014 at 12:05 AM Reply to comment

momoy dah cantikk dah..kmk pun sama mk putih kulit cantik tapi xberani mk cucuk2,makan2 jak berani.

October 6, 2014 at 1:42 PM Reply to comment

Excited pulak kita dgr n3 ni....^_^

October 10, 2014 at 1:22 AM Reply to comment

Beautiful Blog!

xoxo
Aimie von <a href="http://www.channelofcreation.com>The Channel Of Creation</a>

November 5, 2014 at 11:57 AM Reply to comment

@Nadratul Syazwanaerk... haha...x flawless pun dear

November 23, 2014 at 8:30 PM Reply to comment

Sis nk Jual bpe sis?

November 24, 2014 at 9:50 AM Reply to comment

@nur nadiahemail momoy dear

syalyx_00@yahoo.com

March 20, 2015 at 5:11 PM Reply to comment

hye momoy......
mane nk dpt stock veniscy ye, sy dpt mahal sgt.... share pls ;)

@Oya Syaemail momoy. nnt momoy bagi no supplier tu

August 21, 2016 at 4:29 PM Reply to comment

Sis ade watsp tak..nk tanya detail lagi..tq

August 21, 2016 at 4:30 PM Reply to comment

Sis ade watsp tak..nk tanya detail lagi..tq

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...