Yay ! Dah boleh consume TREN DERMANIC | .::: MOMOY blogirl :::.

10 November 2014

Yay ! Dah boleh consume TREN DERMANIC


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


Last year start consume tranexamic acid pada 24 September 2013. Sekarang November, dah cukup setahun, so maknanya Momoy dah boleh consume tren acid semula. 



Kali ni Momoy amik tren acid jenama DERMANIC pula. Dermanic ni sama juga macam Tranexamic Acid yang Momoy consume tahun lepas. Dermanic ni ada dua jenis - kapsul dan injection.  Yang cucuk namanya Dermanic Transinject manakala untuk kapsul nama dia Dermanic Transcaps






Botol || Dermanic Transcaps
Tengah || Dermanic  Transinject
Bawah || Vitamin C





Atas tu combination of Dermanic yang Momoy consume. Momoy cucuk dermanic transinject mix dengan vitamin C. Eh. Nantilah Momoy review. Tak best review kalau tak complete treatment ni.  Jadi, sila bersabar. Hehe *sendiri pun tak sabar*



Dermanic dalam beauty ni untuk whitening, scar, melasma dan pigmentation. Kalau rajin boleh la research sendiri. Banyak je international medicine jurnal pasal tranexamic acid ni dalam kecantikan dan perubatan. 



Tolong jangan buat muka terkejut kalau taip tranexamic acid tiba-tiba keluar fungsi tren acid ni untuk stop bleeding, beku darah dan sebagainya. Pfff... Betul la tu. Tapi untuk beauty, dos tren acid yang digunakan of course lah berbeza dengan dos untuk tujuan perubatan. 



Jadi penting keyword yang betul kalau research kat Google ye. Ayat mestilah betul kalau nak search untuk kecantikan. Jadi macam mana nak search ? Taip dengan betul, contohnya “Oral tranexamic acid safe for melasma”



Itu sahaja nak berleter untuk hari ni. Kihkihkih. Jangan email tanya result macam mana dan bla bla bla, tunggu Momoy review nanti. Oh ya, kalau belum baca review Momoy pasal tranexamic acid ni, bolehlah baca :







P/s: Suka diingatkan if you choose to try this product it is at your own risk. Always consult with your doctor before taking anything new okay.






15 comments

November 10, 2014 at 8:16 PM Reply to comment

Nak tengok resultnya nanti.. muhehehe :)

November 11, 2014 at 10:52 AM Reply to comment

@Azwar Syuhadahihihi... tungguuuu

November 12, 2014 at 9:19 AM Reply to comment

wah macam boleh cuba je.. haha tp risau flawless sgt pulak. hahaha

November 13, 2014 at 8:04 AM Reply to comment

@Hakim Zainihehe... flawless best aper. thee hehehe

November 13, 2014 at 8:17 AM Reply to comment

menarik ni

November 13, 2014 at 7:02 PM Reply to comment

Momoy - comel pun baru beli gluta 75g tapi blom sampai lagi.. beli sebab luka lambat sembuh dan darah cair sgt.. in the same time nak glowing cam momoy..
xtau lah apa rase bila kena inject ni. huhu

November 14, 2014 at 9:14 AM Reply to comment

Dear comel. nnt update tau. just info. kalau pakai glutax 75 comel dripping tau, bukan iv direct

November 16, 2014 at 5:57 PM Reply to comment

Mcm bestttttt

November 17, 2014 at 9:26 AM Reply to comment

owh yeke.. sakit x momoy?

ok2 nt cml update tpi kena tggu dapat result

November 17, 2014 at 11:23 AM Reply to comment

Dripping x sakit pun. mcm masuk air kat hospital tu comel. cuma masak drip tu lama sikit la. kos drip rm30-rm50 sekali drip. before tu tanya doktor dlu ada drip servis atau x. boleh je kalau nak iv direct tp nnt kepala pening la. demam. huhu...

November 19, 2014 at 11:39 AM Reply to comment

@.::: Princess MOMOY :::.

yela momoy sakit badan skg jadi lenguh2 maybe 1st time kot uhuhu

December 13, 2014 at 3:08 PM Reply to comment

Betul2 boleh putih ker?
Nak try jga.. tpi nak kepastian dlu. Huhuu

December 14, 2014 at 12:28 PM Reply to comment

@cyvieanna ana
nak kepastian kena tunggu momoy habis treatment la. hihi

January 20, 2015 at 8:29 AM Reply to comment

Saya sediakan service injection area kl. Whatsapp 0149696864 utk info.

February 25, 2015 at 5:31 PM Reply to comment

Salam. Momoy, sekarang dah akhir bulan February 2015.. Bila nak buat review result pakai dermanic ni.. Hehe

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...