Ini dia supplement saya semperna Ramadhan | Korean Nano Collagen K-Colly Sweet 17 | .::: MOMOY blogirl :::.

18 July 2013

Ini dia supplement saya semperna Ramadhan | Korean Nano Collagen K-Colly Sweet 17


Assalamualaikum semua.

Miss seminggu tak ambil supplement untuk seminggu. Last week Momoy ada tulis nak cari supplement baru kan. Jadi, setelah membelek-belek dan puas hati dengan kandungan supplement terbaru ni maka Momoy ambil keputusan untuk mencuba ini...



K-Colly Sweet 17 | Comelnya packaging

Korean Collagen | K-Colly | K-pop ?



Momoy tertarik dengan :

  • Ramuan (ingredient) yang hebat. 
  • Cara consume senang - boleh terus sumbat masuk mulut tapi kalau nak bancuh dengan air pun boleh.
  • 1.5 million mg small molekul nano kolagen.
  • Manis - tak rasa masam (makan saja).



Kat entri INI, ada Momoy tulis yang Momoy nak start pakai produk yang ada anti aging kan. And guess what ? K-Colly ni ada kandungan Q10 so Momoy agak happy juga la. Ramuan lain ada L-Gluta berry plus, Astaxanthin, Hyluron Hyaluronic Acid, Hydrolized collagen, Korea pearl powder, 12 x stem cell, multiple berry extract dan vitamin A, B, C, D3, E. (vitamin D3 tu apa ye ?)


Sebenarnya produk ni keluar bulan Jun lagi. Tapi bulan Jun tu Momoy consume produk lain. Kawan Momoy dah start consume seminggu awal dari Momoy. Lepas check bahan-bahan dia, tengok ok ke tak. Selamat ke tak. Terus order sebab nak glow Raya nanti. Wink wink.


Kawan Momoy bancuh dengan air. Momoy makan macam tu saja. Sebab produk ni tulis kalau nak kesan lebih cepat, boleh terus masuk dalam mulut. Biasalah jenis orang tak sabar kan. Momoy ambil K-Colly ni sebelum sahur dan sebelum tidur. 


Selepas makan (time sahur) Momoy ambil ESP (Soy Protein Isolate Powder) dari Shaklee. Protein ni penting bagi Momoy. Mengenyangkan dan tahan lapar sehingga waktu berbuka. 



ESP Shaklee

Supplement di bulan puasa Momoy =)



Serba sedikit info Korean Collagen Nano K-Colly Sweet 17 ni...







Banyak fungsi K-Colly Sweet 17 ni

Antara testimoni K-Colly




Ambil 2 scoop K-Colly sebelum breakfast (sahur la) dan sebelum tidur. Boleh bancuh dengan 160 ml air atau terus telan masuk mulut. K-Colly ni TAK ADA shaker ye. Jadi bancuh jela dalam cawan. Haha. 


Mana-mana supplement jangan lupa untuk minum banyak air untuk memudahkan proses dan fungsinya. Satu canister boleh tahan sebulan (kalau ambil 2 scoop 2x sehari). Jom cuba sama-sama. 


Harga pasaran K-Colly Sweet 17
RM 169 (semenanjung)
RM 179 (Sabah & Sarawak)


25 comments

July 18, 2013 at 12:34 PM Reply to comment

nice sharing

July 18, 2013 at 12:38 PM Reply to comment

Sis momoy...menarik ni..yg dah ada skrg pun mgkin kurang kualiti cz da byk prmintaan kn..lps ni forever sweet 17 gitu la sis momoy..hihi..anwy..produk ni halal x momoy?

@Mashitah Rosli'smomoy pun harap begitu dear. ye produk ni halal. guna tanpa was-was.

@Normi Niezathx dear normi

July 18, 2013 at 1:35 PM Reply to comment

banyak sangat produk collagen sekrang ni..tak tau nak pilih mana satu..huhu.. nice sharing momoy :)

July 18, 2013 at 4:40 PM Reply to comment

rajin momoy jaga kecantikan

July 18, 2013 at 7:25 PM Reply to comment

wahhh kalau pakai nie leh jadi putih muka.. tpi utk perempuan je ekk ?

July 18, 2013 at 7:26 PM Reply to comment

wahhh kalau pakai nie leh jadi putih muka.. tpi utk perempuan je ekk ?


from : http://akukertas.blogspot.com

@- Ma StOrY -laki dan perempuan boleh consume dear

@Ema Johariterima kasih sis. sebab kerja momoy teruk dari org lain. hehe

@~batrish♥~sama-sama dear =)

@- Ma StOrY -seluruh badan dear

July 19, 2013 at 3:02 AM Reply to comment

sis momoy..sekarang ni berlawan pulak dah dua produk aurawhite dan qu puteh.dua2 owner promote ada stem cell.kak lea pulak confused nak beli apa he3..

wah rajin momoy makan supplement ye.suka baca entri ni.mana tau one day teringin pulak cuba he3..

July 19, 2013 at 4:21 PM Reply to comment

Memang banyak dah baca pasal K-Colly ni. Teringin nak try. Tapi belum ada budget lagi. Hee~

@||aLeaSaRa||momoy tgk WGI yang qu puteh tu
yer la mcm berlawan sekarang
mungkin ramai dah sedar kepentingan ambil supplement kot


mmg azam momoy tahun ni nak start untk sihat + cantik (mesti ler . ompuan kan) hehe

@Aida Ismailslow2 kalau nak ambil supplement =)

July 20, 2013 at 7:02 PM Reply to comment

ada jual kat luar tak ... lagi puas nak membelek ... heheheee

July 21, 2013 at 10:33 AM Reply to comment

patut la muka momoy ni nampak muda je...ada rahsia ye

July 29, 2013 at 12:23 PM Reply to comment

skrg mcm2 ada kan.. cuma kita je yg perlu pandai pilih yg mana elok dan sesuai utk kita.. =)

@aisyatu la. bayk produk di pasaran sekarang.

@shafwanerk. hahaha

@Zawiahada dear =)

August 2, 2013 at 3:39 PM Reply to comment

momoy syg, nnti review dia punya kesan taw ! nk try jugak kalo elok.. :))

@zuramiraInsyaALLAH dear. nnt momoy review K-colly

August 11, 2013 at 11:04 AM Reply to comment

wahhh makin sweet la sis moy lepas ni..

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...