Kat mana nak cari cheese cake yang SEDAP ? | .::: MOMOY blogirl :::.

18 June 2013

Kat mana nak cari cheese cake yang SEDAP ?


Assalamualaikum.

Restoran ni kalau tak familiar memang susah nak jumpa. Tersorok di celah-celah bandar Kuantan. Tapi tersorok macam mana pun, orang tetap ramai ye. Momoy pergi, boleh kata semua meja letak note 'reserved' !


Tekanan di situuu sebab nak makan cheese cake aje kot. Hais. Apa yang best sangat sampai member Momoy terkinja-kinja benar nak cheese cake kat sini. Secret Recipi berlambak kot. Momoy ni jenis tak berapa suka cheese cake sebab cepat muak dengan keju melampau. 


Tapi lepas tuuu....


Present.... Lili Wadi Mango Cheese Cake ~


Oppsss... Momoy tarik balik. Memang sedappp. Satu slice tu tak cukup hokay. Siap cedok cheese cake member lagi. Sedap sedapp sedappp sedappppppppp. Muahaha...


Slice tu besar, penuh satu piring. Then satu slice tu di slice kan lagi kecil-kecil. Bahagian atas yang warna kuning nipis-nipis tu adalah mango ice *ehem. jilat sudu*


Tengah tu cheese cake dia lah. Tak manis sangat. Rasa dia just nice. Layer bawah sekali (warna coklat) tu caremel kot, ke macam cookies crumbs eyh. Tak tahu ler. Tapi sedap. Agaknya itu ler yang buat kita tak muak makan cheese cake tu (kot)


Akhir sekali, sentuhan terakhir, ditaburi dengan sos mango yang pekat dan lazat. Melengkapkan rasa mango cheese cake ni. Oh ye. Satu slice ni harganya cuma RM 7.50 sahaja. Haha. Dah macam Jalan-jalan Cari Makan pula. Tapi serius, memang sedap weii. Recommended bagi sesiapa yang suka cheese cake. Lupakan Secret Recepi. Yang ni best. Should try !


Yang famous di Lili Wadi adalah steamboat dan of course Mango Cheese Cake favourite Lisa Surihani. Okay. Momoy setuju dengan Lisa. 


Terliur, Teruja dan Tergoda ? APALAGI... 


Restoran Lili Wadi
Jalan Besar,
A236, Jalan Besar,
25000 Kuantan,
Pahang.
012-6644054 (Inquiries/ Reservation)


Whoot..whoot... Nanti nak pergi lagi lah >.<


P/s: Kenapa tiba-tiba blog jadi berat ni. Huhu (Y_Y)


11 comments

June 18, 2013 at 10:18 AM Reply to comment

sdapnya..:)

bru nak tanya naper blog momoy jd berat..huhu

June 18, 2013 at 5:12 PM Reply to comment

pergh cair kecur air liur huhuhu

June 19, 2013 at 3:46 PM Reply to comment

Ahad ni nak makan kat lila wadi. will try it !

@Normi Niezaitu la . huhu. bukan ada widget bersepah pun kat belog nih. hais

@ComelComothoho...comel kan dah abes pantang so boleh ler cuba

@zarifahmryay... mmg patut try dear =)

June 21, 2013 at 7:01 PM Reply to comment

tu dia cheese cake.. saja jaa bg org lapaq, kn ^^

@caliph shurikenhaha...mmg sedap dear . datang le kuantan cuba. heheh

July 14, 2013 at 11:12 AM Reply to comment

sungguh melampau baca time puasa kan.hahaha

@Cik Eyrahaha...timing salah kot. keh keh keh.

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...