Tint Lip Balm yang paling comel | .::: MOMOY blogirl :::.

30 May 2013

Tint Lip Balm yang paling comel


Assalamualaikum.

Dah lama kot Momoy teringin nak cuba lip tint. Nak juga budget diri ni ala-ala team dari Girl Generation. Serius suka bila tengok awek-awek Korea (tengok dalam tv je), bibir diaorang pink-pink segar basah jer. Phewww...


Tapi bila pakai lip tint akan buat bibir Momoy sangat kering. Memang bagi sesetengah orang, lip tint akan menyebabkan bibir kering. Nak selamat pakai lip balm dahulu kemudian baru lip tint tau.


Jadi bila teman kawan beli make up di The Face Shop, Momoy just usha-usha saja la. Sebab dah setahun tak make up dan beli alat make up. Jimat juga. Dulu kalau beli barang make up (brand dari Korea sudah pasti), boleh habis sampai lapan ratus sekali beli. Dasyat kan? Jadi amalan comel itu dah dibuang jauh-jauh tapi diganti dengan belian supplement



Momoy nyer yang bekas pink tu je.



Mulanya temankan kawan saja. Tapi gatal la pula try tester untuk tint lip balm. Homaii... Dah try jatuh cinta pula dengan tint lip balm ni sebab ia plus lip balm dan lip tint tapi tak mengeringkan. Best best... 




The Face Shop Lovely Me: Ex Tint Lip Balm 
Fuhh. Baca dengan sekali nafas.



Back view




Lagi pun packaging sangat-sangat comel tau. Urm... susah juga nak jumpa item The Face Shop yang comel-comel. Sebab kebiasaannya skincare dan kosmetik dari The Face Shop, packagingnya sangat boring. Hehe.


Ada orang tanya kenapa Momoy ni sangat tabsub dengan lip balm? Bibir yang lembap bagi Momoy sangat penting yer. Kalau bibir kering nampak semacam mencacatkan penampilan (amboi ayat) sebab mengelupas berdarah bagai sangat tak selesa dan tak cantik hokay. Euwww. 




Ada butter patut la tak kering.




Mulanya nak ambil kaler pink. Tapi hanya tinggal cherry dan orange saja. So pilih yang cherry. Lepas ni boleh rasa cherry pula untuk gantikan watermelon favour dari Lip Pot Silkygirl. Lagi pun tint lip balm The Face Shop ni lagi kawai dari yang Silkygirl tu. 





Comel nyer laa...





Kalau nak efek pink, Momoy apply tint yang bentuk buah cherry tu. Memang pink. Kalau Momoy nak merah pink, Momoy combine dua-dua. Tapi kalau pergi kerja, Momoy just pakai lip balm je nampak soft pink. 



Yang Momoy SUKA:

  • Packaging sangat-sangat comelllll ! Pink dan girlish !
  • Tak keringkan bibir 
  • Lip balm dan lip tint dalam satu bekas !
  • Pakai sedikittttt saja dah cukup.
  • Boleh pilih nak pakai lip tint sahaja atau lip balm atau kedua-dua sekali.
  • Nampak basah-basah dan melembapkan.
  • Tahan lama dari lip tint lain. Cuma re-apply bila minum air.

Yang Momoy TAK SUKA:
  • Bau cherry best. Tapi kadang-kadang rasa seperti bau pewarna dalam makanan.
  • Susah nak simpan dalam poket jeans sebab bukan jenis stick dan bekasnya besar dari syiling 50 sen.
  • Rasa sedikit melekit-lekit.
  • Kena guna brush kecil atau jari (kurang hygiene) sebab jenis bekas bukan stick. 


Harga Tint Lip Balm ni RM 32.90 tapi sebab Momoy campur dengan item-item lain (kawan punya) so cuma perlu bayar RM 29.90. Bagi Momoy mahal juga tapi sebab dapat 2 in 1 (lip balm dan lip tint).


Kalau tak suka cherry. Ada 2 lagi warna pilihan - oren atau pink. Huuu. Nak sangat yang pink tu tapi cepat sangat habis. Next time kalau jumpa yang pink, harus Momoy sambar cepat-cepat.




Pink - Orange - Cherry



Marilah jadi awek Korea dengan tint lip balm!
Ahaks ~



33 comments

May 30, 2013 at 11:52 PM Reply to comment

seperti bibir Ms. Korean ya Momoy?
wahh, basah gimanaaa... jer. hehe

May 30, 2013 at 11:53 PM Reply to comment

but saya tak boleh pakai kan?

May 31, 2013 at 12:06 AM Reply to comment

hye sis..wah kak lea guna elianto sebab geram tgk comel2 packaging.bau pun nice.wah nak cubalah yang color pink tu,sis.owh memang tak suka cherry sebab rasa macam makan ubat sirap hospital tu he3..

@||aLeaSaRa||bau agak kuat juga yg cherry tu
tggu pink ada nk beli

@zachflazzoh better lip balm aja. kaya gini bibirnya merah kak

May 31, 2013 at 1:58 AM Reply to comment

.. AKAK CANTIK .. KAI BRG KOREA PUN CANTIK . HIKHIK ..

WAH . MAHAL .. DEQ ASE SGGUP BELI BRG MURAH LAGI KOT . SKNG NI MAKIN KEDEKUT . HAHA

June 1, 2013 at 12:35 AM Reply to comment

dear princess momoy,
tumpang tanye whether momoy tahu any budget hotel yg berdekatan dgn kerteh? awana, residence & rumbia is full huhu~ for one person. can i know some of it, if u dun mind me asking :}

tq in advance & tc :D

June 1, 2013 at 2:46 AM Reply to comment

but you not use to me, right?
just to make sure..
hehehehe...


Princess Momoy, apa kabar? :D

@gina
hi dear gina. i know it very difficult to find it right now. cause of TA di optimal dan complex A sekarang nih.

Ada banyak homestay di kerteh dan paka ni if u dun mind.

hotel budget (sorry. nama tak ingat) di area bandar baru kerteh sebelah klinik (KERTEH INN kalau tak silap).

kalau di paka, cuba cari area jalan santung. Altenatif lain, boleh stay di cabin yang diubah suai seperti homestay di paka. sangat complete dan selesa (FAE louge atau satu lagi di belakang company PFCE)

Nak survey pun momoy tiada di paka sekarang ini.

@A. Y. Indrayana
hehe

hi dear Indra, momoy baik-baik saja.
kamu gi mana sekarang?

June 1, 2013 at 7:55 AM Reply to comment

Oo, biar bibir nampah basah itu pakai Tint Lip Balm ya Princess?? Comel nya. Salam ziarah ya..

June 2, 2013 at 1:33 PM Reply to comment

anak bunda bunda ada tengok dia gune krim pemutih yg bekas tube wane pink tu..

June 2, 2013 at 6:53 PM Reply to comment

salam
Momoy yg cantik.

June 2, 2013 at 8:22 PM Reply to comment

x leh alergi.

June 3, 2013 at 10:13 AM Reply to comment

pttlah bibir momoy comel..:)

akak pakai lipgloss je lagi tak abis lagi tu x bertukar.. dah ada anak ni kadang2 kena amik masa nak bersiap bila keluar.. dulu siap diri sendiri sekarang nak siap anak. sesimple blh la nak touchup muka tu.. hahahaha tp harus juga calit 1 dua benda.. tak reti nak keluar muka kontang jer

jadi bibir yg kering bisa trobati dengan tint lip balm nii..waw good

June 4, 2013 at 2:04 PM Reply to comment

Wah seronok nih. HIhiihihi cocok nih produk ini buat istri saya. For my wife. I love her very much :))))))))))))))

Hello I'am Chris From France!!
You Have A Wonderful Blog Which I Consider To Be Registered In International Blog Dictionary. You Will Represent Your Country
Please Visit The Following Link And Comment Your Blog Name
Blog Url
Location Of Your Country Operating In Comment Session Which Will Be Added In Your Country List
On the right side, in the "green list", you will find all the countries and if you click them, you will find the names of blogs from that Country.
http://world-directory-sweetmelody.blogspot.com/
Happy Blogging

June 4, 2013 at 10:42 PM Reply to comment

Amboi Momoyyy. Hehe nad ni lipbalm banyak, gunanya tu yg jarang :p

June 7, 2013 at 2:37 PM Reply to comment

kmk ada masalah bibir kering. jadi memang produk ya paling sesuai utk kmk. thanks sharing =)

@Nadratul Syazwanahaha...sama la. lip balm momoy dah lebih 10 ++
mesti pakai lip balm setiap masa. habit momoy =)

@Cik Bunnymun lips ktk kering, kmk suggest makei lip balm jak. lip tint mala keringkan bibir. tp nok tok okay sbb ada 2 in 1.

@Asep Haryonobagus nya si isteri punya husband macam kak asep. iya. ini cocok sekali. lagian packaging nya cute banget deh

@distributor obat herbalpakai lip tint bisa keringkan bibir. jadi ia 2 in 1 maka ia tidak keringkan bibir . sangat cocok buat pengemar lip tint

@Suria Lekatlekitgurlsama la kiter sis. momoy sekarang dah x make up. pakai bedak baby jonhson2 jer and lip balm. lip balm harus !

@Normi Niezahoho...lawak la pula. tapi serius kalau bibir kering pecah2 mencacatkan penampilan je kan

@LelakiSemalamia. sian. kena pilih brand lain lah
=)

@TiranaAdukasalam bro TA
thx sudi visit sini

@Boku no Blogoh. makasih juga sudi mampir sini ya kak

@BUNDA a.k.a KNoh. itu lip balm =)

July 17, 2013 at 11:39 AM Reply to comment

comelnye..hehe
btw..done follow sini

@mama3herootengkiu sis =)

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...