Reese's Pieces MEGA BALM | .::: MOMOY blogirl :::.

04 July 2012

Reese's Pieces MEGA BALM

Assalamualaikum kawan-kawan.


Salah satu item yang wajib bagi Momoy adalah lip balm. Seperti lotion yang Momoy tak boleh tinggalkan setiap hari. Begitu jugalah lip balm. Lip balm ni sangat-sangat membantu Momoy untuk mendapatkan bibir yang lembut dan lembap.



Momoy nak review Reese's Pieces MEGA BALM yang besarnya 3 kali ganda dari lip balm biasa. Lip balm ni dari Hershey's New York. Buatan Taiwan.

Momoy beli perasa chocolate. Bila buka penutup dan cium-cium (hidu sebenarnya) ada bau cokelat yang yummy yummy ^________^



Bila pakai tak ada pun bau cokelat tu T___T

Tapi bila fikir dari sudut yang positif (untuk ambil hati Momoy), mungkin bagus juga sebab kalau bau cokelat  tu kuat, confirm Momoy asyik jilat bibir jer. Mesti rasa macam cokelat asli jer.

Dari segi packaging, lip balm ni sangat hodoh. Walau pun begitu, Momoy suka sebab lip balm ni sederhana lembap. Oh ya, Momoy kurang suka lip balm yang terlampau moist sampaikan terasa oily. Pelik.

Lip balm ni teksturnya sederhana padat. Tak pecah-pecah dan sangat smooth bila calitkan di bibir. Tak kering dan lembap sentiasa. Mabeles!



Lip balm ni jenis yang berwarna. Sebenarnya Momoy prefer yang clear atau light pink. Tapi kalau dah pilih yang chocolate, apa lagi warna yang terlintas kan. Mestilah koko. Tapi Alhamdulillah, tak adalah obvious pun warnanya bila pakai.



Ini dah 4 bulan penggunaan Reese's Pieces MEGA BALM sekerap mungkin. So, ada sesiapa boleh teka bila lip balm ni akan habis?

9 comments

July 4, 2012 at 4:22 PM Reply to comment

macam lolipop jer kan....

@Mr Iqbal Abdullah
heheh...ramai kawan-kawan kata macam gam.

July 4, 2012 at 10:12 PM Reply to comment

Nice review ^^ Thanks for sharing! Thank you for following me, follow you back already :)

Join Oasap super giveaway, win beautiful dress, open worldwide. Click here (•˘⌣˘•)
Cheers,
Karina Dinda R. ♥
BLOG | TWITTER | SHOP

@Karina Dinda R.
thx u dear karina =)

July 5, 2012 at 10:00 AM Reply to comment

u try maybelline baby lips ^^
more nice and cheap ^^

July 6, 2012 at 4:17 AM Reply to comment

try mamam lip balm tu, msti cpat jaa abis, erkk...

July 10, 2012 at 10:48 PM Reply to comment

dy pnye pack tu nmpk mcm jajan . ehh da perasa pn coklat kn . hee klu nmpk adik dah hbes agknye =='kita kna pakai lip balm sbb bibir cpt sngt kering.tp tula kdg2 oily sngt plak

July 11, 2012 at 6:18 PM Reply to comment

Sounds interesting! But since before until now I hv been using nivea yg warna biru tu. Altho I ade juge beli brand lain mcm sasa, in2it, etude, n others but I end up buying nivea again. Sbb die buat lips kite lembap n rekahan akan kurang. Rase mcm bibir kembali ke bentuk asal semula. bibir xkan jd kecut. Hehe.

xoxo tc!

July 11, 2012 at 8:21 PM Reply to comment

salam kenal. Tq BW blog saya. By the way nice blog vif many info.

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...