Lip balm | Benda yang Momoy tabsub ! | .::: MOMOY blogirl :::.

24 November 2012

Lip balm | Benda yang Momoy tabsub !


Assalamualaikum sahabat dan readers.


Momoy sebenarnya sangat fanatik dengan lip balm. Banyak brand dan jenis lip balm Momoy ada. Rasanya, dah ada dekat 8 batang lip balm. Banyak tak?


Semua tempat, wajib jumpa lip balm Momoy. Dalam bekas pensil, meja study, beg lappy, kereta, handbag dan macam-macam la. Pendek kata, memang tak boleh hidup tanpa lip balm !


Remember Momoy pernah review giant lip balm dari Reese? Yang terbaru, Momoy baru sahaja beli benda alah ni semalam.




Putih | Lip ice
Pink | Lip treat

Comel giler packaging =)

Lip Ice Mentholatum
Lip balm sunscreen protection 
strawberry flavor
SPF 15



Lip ice paling lama Momoy guna. Selalu beli perisa lemon. Tapi kali ni nak try strawberry pula. Suka lip ice sebab sejuk dan lembap je bibir. Tapi jujur cakap, yang lemon lagi best dari strawberry.


Bila tengok lip balm ni di Watson, terus screaming excitedly ! PINKKKK ! Sooo girlie kan. 



IN2IT Lip Treat
SPF 20 PA++ with DPHP
strawberry flavor



Terlebih excited sebab lip balm ni ada DPHP. Teringat ada produk Jepun untuk skincare yang ada DPHP. Macam kulit baby. Ada 4 warna tapi Momoy pilih yang sofy pink. Nampak lembap-lembap dan pink yang natural.


Momoy kalau keluar jalan, terlupa bawa lipstick tak apa lagi. Tapi kalau lupa bawa lip balm, sanggup patah balik. Sangat tak suka bila bibir tak lembap, terasa kering. 


Bibir Momoy lembut. Siapa nak kiss kiss ~



MOOD: Tengok Hanis Zalikha dalam Mariam Kampung Putat

58 comments

November 24, 2012 at 10:46 PM Reply to comment

yes...cik siti pun taksub gak ngan lipbalm ni....sebab bibir cik siti klau tak pkai lipbalm, sangat la kering...huhu

November 24, 2012 at 11:00 PM Reply to comment

miza pun suka kumpul lip balm. asyik membeli dan kadang terbeli lip balm yang sama. hehe

November 24, 2012 at 11:06 PM Reply to comment

@eimah siti
uh sama la momoy. tambah lagi keje kat site
wajib la ada berjuta-juta lip balm ni

November 24, 2012 at 11:07 PM Reply to comment

@Miza Yusof
haha...boleh pula terbeli lip balm yg sama
heheh

November 24, 2012 at 11:15 PM Reply to comment

Makin tambah cantik tuh kak momoy..hahhaa

November 24, 2012 at 11:31 PM Reply to comment

@Icahbanjarmasin
hehe...moga-moga ya dear ^^

November 24, 2012 at 11:38 PM Reply to comment

cikeyra just ada 1 jee lipice sheercolour,beli sbb ada akak kt ofis pkai.mcm best..
*jatuh ati dkt IN21T lip treat pulak :)

November 25, 2012 at 12:01 AM Reply to comment

@Cik Eyra
beli beli
hehe...saja nak racun

November 25, 2012 at 12:32 AM Reply to comment

Indonesia jam 1 malam my dear..lol.

November 25, 2012 at 12:46 AM Reply to comment

sis kalau pakai lipstik kena pakai lipbalm dulu sebab bibir mudah keirng kalau pakai lipstik jea :)

November 25, 2012 at 1:36 AM Reply to comment

WAHHH .. KAKMOI .. NAK CIUM .. HEHE .. KAKMOI .. TRY LA GUNE YG PRISE STRAWBERY . BESH . HEHE

selalu pkai lip ice yg boleh merahkan bibir tu... tp da kawen memg jarang da pakai..hehehe

November 25, 2012 at 2:18 AM Reply to comment

dear momoy ... kemanakah dirimu?


BW lagi laah .. :)

November 25, 2012 at 3:40 AM Reply to comment

wah momoii .. makan ke ap? haha

November 25, 2012 at 7:01 AM Reply to comment

sy pun pkai lip ice brand

November 25, 2012 at 7:25 AM Reply to comment

@Icah Banjarmasin
oh sama la. lebih kurang sahaja waktunya

November 25, 2012 at 7:25 AM Reply to comment

@nik ros
eh .meang kena pakai lip balm dahulu sebelum pakai lipstick
hehe... actually itulah cara yang betul pakai lipstick =)

November 25, 2012 at 7:26 AM Reply to comment

@dEdEQ dE wIshEs
memang dua-dua tu beli perisa strawberry pun. tapi lemon best lagi kot. cherry pun best gak

November 25, 2012 at 7:27 AM Reply to comment

@dEdEQ dE wIshEs
brand ni strawberry tak best la dear tapi kalau nivea strawberry dia best cuma nivea senang cair + comot

November 25, 2012 at 7:28 AM Reply to comment

@◕ D Y S H A S A H H I R ◕
lip ice lisa surihani momoy panggil yang itu
hehe

November 25, 2012 at 7:28 AM Reply to comment

@A. Y. Indrayana
oh momoy bz dear
sampir april 2013
kerna handle projek baru
besar juga
jadi amat sibuk
komitmen kerjja dear indra

November 25, 2012 at 7:29 AM Reply to comment

@-meeSUPERGIRL-
makan pun sedap juga. syyyy

November 25, 2012 at 7:29 AM Reply to comment

@Nana Hashim
best kan sejuk jer

November 25, 2012 at 7:56 AM Reply to comment

masa zaman remaja dulu suka pakai lip balm neh .baru2 abes skolah dulu hehehe,

tak tengok abes mariam kg putat..best kew hanis blakon?

November 25, 2012 at 10:24 AM Reply to comment

A AH KAN KAKMOI .. YG NIVEA BESH TP CEPAT COMOT .. HEHEHE

November 25, 2012 at 11:52 AM Reply to comment

saya dahulu suka memakai saat mendaki gunung tinggi. supaya bibir tidak pecah dan rusak.

November 25, 2012 at 5:57 PM Reply to comment

sya peminat lips silkygirl..hee..pink2 gitu..

Jom singgh kalau sudi:
http://chot91.blogspot.com/2012/11/date-our-first-meet.html

November 25, 2012 at 6:02 PM Reply to comment

Hi...sis moy....makin sibuk ya...hehe :)

Makin cantik juga pasti nya...hehe :D

November 25, 2012 at 8:47 PM Reply to comment

kak mia pakai yang lip ice punya.... ;)

November 25, 2012 at 9:00 PM Reply to comment

memang tak sah tanpa lipbalm kan :)

November 25, 2012 at 9:42 PM Reply to comment

dudlu sangat taksub dengan lipbalm.skang ni je dah kurang..

November 26, 2012 at 12:28 AM Reply to comment

hal pompuan, x reti nak komen, hehehe

November 26, 2012 at 11:16 AM Reply to comment

heheh momoy sama lah kita kemana mane wajib bawak..asal lepas mkn ke minum ke mesti nak touch up balik lips tu kan..heheheh..almaklumlah menjaga selagi rajin kan..lagipun xsia2 slalu amal yg dapat kebaikkan pun bibir kita juga

November 26, 2012 at 1:05 PM Reply to comment

singgah sini nak jemput join segmen : http://diarisedetiklebihfarisha.blogspot.com/2012/11/pencarian-bloglist-musim-1-diari-farisha.html

November 26, 2012 at 5:35 PM Reply to comment

Wah Tahniah Moy. It must be okay with you. :))))

November 27, 2012 at 7:37 AM Reply to comment

sudah menjadi kebutuhan wanita mbak, untuk tampil cantik dan mempesona ..hehee

November 28, 2012 at 1:12 AM Reply to comment

rajinnya dia pakai lip balm :)

November 28, 2012 at 4:47 PM Reply to comment

Lelaki ada kumpul lip bam jugak ke? haha

November 29, 2012 at 3:59 AM Reply to comment

salam momoy cantik
Memang sesuai sgt buat si cantik

November 29, 2012 at 11:58 AM Reply to comment

salam perkenalan dari cnp...wah comel2nya bekas lipbalm tu hehehe....

November 30, 2012 at 4:55 AM Reply to comment

singgah awal pg jumaat.
Pekabar momoy cantik?

December 1, 2012 at 7:16 PM Reply to comment

hahaha.... Lip balm nya unyu-unyu hehehe

December 2, 2012 at 12:02 PM Reply to comment

@Mas Ihsan
haha...bener kak

December 2, 2012 at 12:05 PM Reply to comment

@TiranaAduka
salam bro TA
momoy busy hingga april ni
sayang dan rindu pada kawan-kawan semua

December 2, 2012 at 12:05 PM Reply to comment

@Cik Nurul Pinky
salam kenalan dear cnp
haha... comel dan senang jer nak hilang. hihi

December 2, 2012 at 12:06 PM Reply to comment

@TiranaAdukaerrkkk
salam bro TA

December 2, 2012 at 12:07 PM Reply to comment

@ridomakumpul tu tak tahu la
tapi pakai tu mesti ada kan

December 2, 2012 at 12:12 PM Reply to comment

@zOeY zAu YaH
nak cantik kena rajin kan dear

December 2, 2012 at 12:13 PM Reply to comment

@SiGoblogXyah. bener sekali kata kak

December 2, 2012 at 12:14 PM Reply to comment

@Asep Haryonotengkiu kak asep =)

December 2, 2012 at 12:14 PM Reply to comment

@PRINCESS FARISHA
terima kasih dear jemput momoy
akan join jika kelapangan masa

December 2, 2012 at 12:15 PM Reply to comment

@ComelComotwahh... komen dari comel yang comel
itu la. mesti nak jaga
lagi pun sangat x selesa bibir kering

December 2, 2012 at 12:21 PM Reply to comment

@Hananiwahhh...ada juga serupa momoy =)

December 2, 2012 at 12:22 PM Reply to comment

@Mia Lianabest kan sis
sejuk-sejuk bibir

December 2, 2012 at 12:31 PM Reply to comment

@budi os 19iya. makin sibuk dear budi
hidup pun udah tidak terurus

December 2, 2012 at 12:32 PM Reply to comment

@chot ok..!oh . harus momoy try

December 2, 2012 at 12:33 PM Reply to comment

@zachflazzbener. itu lah sebaiknya jika mendaki.
cuaca dingin bangat kan.
mudah pecah

December 2, 2012 at 12:33 PM Reply to comment

@dEdEQ dE wIshEsitu la pasalnya
huhu

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...