Perfume hujung tahun | .::: MOMOY blogirl :::.

31 October 2012

Perfume hujung tahun


Assalamualaikum kawan-kawan.

Momoy do love perfume ye. Selepas mandi dan sebelum masuk tidur, wajib sembur-sembur perfume. Tapi setahun hanya akan beli 3 atau 4 perfumes sahaja. Perfume untuk hujung tahun  Momoy adalah Burberry Brit Red. Thankyouuuuu bapa sedara Himawari yang comel !!!


Memang gila weh time nih. Yang ada dalam kepala nak perfume baru dan bau vanilla. Sebab current perfume [Baby Doll YSL] dah tinggal berapa titik. Burberry Brit Red ni jujurnya tak pernah pun cium baunya. Gamble je nak try.



Merah ang ang. 



Apa yang boleh Momoy kata bila first dapat perfume ni. Botol dah boleh agak signature Burberry mestilah simple dan belang-belang. Nampak ekslusif. Dari segi harga pula. Reasonable. RM 180 bagi 50 ml.


Burberry Brit Red Limited Edition EDP perfume review :

Brit Red ni mempunyai notes of green mandarin, rhubarb, gingerbread, jasmine, rose, vanilla, patchouli, benzoin, sandalwood and vanilla bean. Top note adalah sweet citrus tapi Momoy tak bau manis pun. Tapi lebih kepada bau spicy gingerbread notes yang agak kuat. 


Baunya lama-lamaan akan pudar dan berbau bunga-bungaan seperti bau ros. Ada juga berbau manis tapi bukan bau vanilla. Momoy tertunggu-tunggu vanilla scent tapi hingga penghujung hanya bau kayuan yang lembut. Mungkin ada vanilla di base note tapi mungkin ditenggelami oleh bau softer wood yang sedap. 



Mood merah =)



Burberry Brit Red Limited Edition. Tapi Momoy tak jumpa apa-apa yang unik tentang Brit Red ni. Sebab tu la bila pakai perfume baru, tak ada pun orang kat office yang tegur =.=


Bila pakai Burberry ni, momoy prefer sembur di pergelangan tangan kanan. Lebih sweet baunya compare dari tangan kiri. Apa ideologinya Momoy pun tak tahu. Pendapat Momoy, perfume ni lebih sesuai guna waktu malam. Rasa seksi kot.



Perfume hujung tahun 2012 Momoy



Overall, baunya so so sahaja. Masih lagi hunting perfume baru yang sesuai dengan diri Momoy. Tapi belum sedia lagi nak beli yang baru. Momoy tak lokek. Jadi, Momoy sembur kat udara, kawan-kawan lari beramai-ramai kat semburan tu tau. Ready?






41 comments

October 31, 2012 at 10:17 PM Reply to comment

KAKMOI .. NNTI KALO DA DPT KEKALKAN PERFUME MNE 1 .. GTAW DEQ EH .. NAK TIRU .. HOKHOK

October 31, 2012 at 10:18 PM Reply to comment

perfume hana 2 tahun sekali baru habis..huhu

October 31, 2012 at 10:41 PM Reply to comment

sop x suka pakai minyak wangi..
beli dan dah bertahun2 x abis,, hehehhe

October 31, 2012 at 10:51 PM Reply to comment

Waw....bau wangi farfum nya sampai ke tempat saya..loh moy.... Wkwkwk :D

November 1, 2012 at 12:46 AM Reply to comment

suka minyak wangi sesangat..
klo boleh stu hari nak paki stu botol..
tapi tue un klo perfume cap ayam..
klo yg memahal tue mcm tak usik laa pulak

http://nurainishahroni.blogspot.com/

November 1, 2012 at 1:34 AM Reply to comment

ade lebih setengah dozen lg perfume yg tak pakai..
*mak rajin beli, tp gunanya tak.. memang anak dara dia lah yg untung.. hehe*

November 1, 2012 at 1:36 AM Reply to comment

perfume saya tak ernah kan pakai. kesannya lembut sekali dan saya kira hanya cocok untuk wanita.

November 1, 2012 at 2:58 AM Reply to comment

cehh, slalu panggil sy cmtu, erkk..

patutnya awk beli perfume merah ang ang ni wktu CNY, bru laa ong.. klau x silap setakat ni awk order perfume semua kaler merah kn ^^

yup, klau jual harga counter lagi mahal.. sy x pasti perfume ni lebih sesuai siang atau malam.. tu blom amik kira musim lagi, huh..

xpe, nanti sy bg awk kenal2 dgn 'lady million'.. ni mmg mewah giler, hikk..

*dh awk publish review cmni, sy link entry ni kt blog taman niaga sy yer.. arigatou ^^

November 1, 2012 at 3:17 AM Reply to comment

mohon sembur kat hidung saya......hehehe

November 1, 2012 at 8:58 AM Reply to comment

wa, kat mane beli tu? huhu..
mohon sembur perfume tu nak amik bau.huhuu

November 1, 2012 at 9:36 AM Reply to comment

Aku suka Perfume, tapi aku tak pakai, biarlah untuk kaum wanita. Karena wanita yang memakai perfume terkesan terawat dengan baik. Aku suka hehe...

November 1, 2012 at 10:44 AM Reply to comment

Wilma memang suka perfume tapi jarang guna...Bukan tak nak pakai tapi terlupa nak pakai...Hehehe...

November 1, 2012 at 2:13 PM Reply to comment

salam super sahabat,
tetap semangat dan sukses selalu ya
ditunggu kunjungan baliknya :)

November 1, 2012 at 2:13 PM Reply to comment

salam super sahabat,
tetap semangat dan sukses selalu ya
ditunggu kunjungan baliknya :)

November 1, 2012 at 4:43 PM Reply to comment

bagus pakai perfume.... bau wangi je sepanjang masa...

November 1, 2012 at 8:41 PM Reply to comment

ooo caliph bapa sedara Momoy rupanya.. bertuah la Momoy dapat perfume merah ang ang tu.. hehehehe

kita boleh geng la.. fiza fanatik dengan bau2 perfume ni.. ^^

November 1, 2012 at 9:34 PM Reply to comment

rasanya sy xpenah beli perfume.. haha. curik perfume mak je slalu. hihi

November 1, 2012 at 11:57 PM Reply to comment

elmo mcm mee punye! hehe . kalau tekan perot dy gelak an? hehe

November 3, 2012 at 11:28 AM Reply to comment

Wah perfume? I love it too Moy. Kadang kadang saya pake Perfume asal tidak mengandung alkohol. Smelling good gives you confidence Moy :)))))))))))))

November 3, 2012 at 12:54 PM Reply to comment

@dEdEQ dE wIshEs
ok dear. kalau dapat yang best momoy bgth. tapi tahun depan ler

November 3, 2012 at 12:56 PM Reply to comment

@hnahdy
wahh...jimatnya. momoy ni jenis 24 jam nak bau wngi jer. huhu 3 atau 4 buan dah abes

November 3, 2012 at 12:59 PM Reply to comment

@Sop
perfume jangka hayat cuma 2 tahun saja sop. kalau lebih dah x boleh guna. bau dah bertukar sikit

@budi os 19
wah wah dear budi =)

@aini shahroni
yang penting wangi. hehe

@aisya
wah wah ...nak jadi anak angkat mak awak la
hah adikku. hehe

@zachflazz
pada pria juga cocok dear zach
pria selalu suka yang bau musk dan sedikit strong

@caliph shuriken
muahaha...bukan betul ke panggilan tu dgn awak dear caliph. keh keh
ok je. kalau nak publish .
lady million tu tahun depan. yesss

@boni kacak
boleh boleh. pastikan hidung bersih dahulu yer. hehe

@Rudy Arra
oh gitu =)

@Dunia Wilma
hehehe..bila bau org nyer baru ingat eyh
hehe...kiut jer

@wisata bakti alam
makasih dear sudi mampir
momoy balas kunjungan mu

@Mia Lianabetul betul betul
juga dapat naikkan mood

@Fiza Suhaimi
yeye...suka perfume gak eyh
bagus bagus
boleh la g tanya caliph =)

@Izwanie Eynia
bestnya. tapi kalau curik benda lain tak kantoi. curi pakai perfume confirm kantoi
hehe

@-meeSUPERGIRL-
alaaa... tak gelak. tapi kalau gelak mesti takut bila memalam tertekan pewut dia

@Asep Haryono
iya. momoy setuju bangat kak asep
baunya bisa ubah mood kita

November 3, 2012 at 2:38 PM Reply to comment

alamak wanginya sampai kesini.help help fenin.

@TiranaAdukangeh ngeh ni

November 5, 2012 at 8:51 AM Reply to comment

cikeyra pon agak gila dgn perfume tp tak kemampuan beli yg mahal.dpt beli botol kecik rm10 2 jee..hehe

November 17, 2012 at 12:04 PM Reply to comment

@Cik Eyrajanji wangi kan dear

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...