Oh. Mari feeling gadis muda | .::: MOMOY blogirl :::.

20 December 2013

Oh. Mari feeling gadis muda


Assalamualaikum.

Apa khabar semua ? Masih ingat lagi blog ni ? Terima kasih *lap air mata* Kalau sesiapa yang follow blog Momoy ni akan tahu yang Momoy adalah peminat perfume. Setahun Momoy akan beli 3 atau 4 botol perfume. Perfume original ye. Akhir tahun paling Momoy suka. Time ni selalunya akan beli gift set untuk diri sendiri. 


Untuk hujung tahun ni Momoy beli dua perfume. Burberry Body dan Perry Ellis 18. Tapi entri ni nak review Perry Ellis 18 sebab yang ni Momoy beli gift set. 




Dalam Perry Ellis 18 for Women EDP gift set ni ada:
- Eau de Perfum (EDP) Spray 100 ml -
- Eau de Perfum (EDP) Spray 7.5 ml - 
- Body lotion 90 ml - 
- Bath and Shower Gel 90 ml -




Packaging simple tapi menarik. Sangat cute dan romantis dengan warna pastel merah jambu dan kelabu taik anjing. Hehe. Kaler botol tu memang dekat la di hati Momoy. Pink pink gitu. I loike ~


Perry Ellis 18 ni berbau manis yang lembut, ada bau fruity, aqua dan fresh. Momoy rasa paling sesuai guna selepas mandi sebab aura bau aqua tu macam jelas jer. Bau floral tu ada tapi kurang. Semburan awal (top note) Momoy dapat bau macam berry-berry dan lily. Middle notes ada bau yang unik tapi Momoy tak dapat kesan bau apa. Kemudian beransur-ansur bau macam peach dan wood. 


Momoy beli tanpa pergi test bau di kaunter perfume shopping mall. Yelah masalah banjir kan. Jadi baca info Perry Ellis 18 ni base note dia adalah sandalwood dan vanilla. Vanilla ni memang bau wajib jika Momoy beli perfume. Kalau black vanilla lagi Momoy suka. Malangnya Perry Ellis 18 ni bau sandalwood ada tapi bau vanilla tak berapa nak perasan sangat (tapi still nice dan Momoy tak kecewa memilikinya!).


Momoy suka perfume spray dia tapi untuk body lotion bau dia macam medicated sikit. Tak berapa timbul baunya. Yang suka bau lembut dan suka perfume tapi tak suka orang keliling perasan yang dia pakai perfume mungkin suka body lotion dia. Showel gel Perry Ellis 18 wangi dan boleh layan la juga.




Botol pink dengan combinasi tulisan grey tapi tak nampak sebab efek lighting. 
Romantis habis !



Close up botol perfume. Simple yet elegant ^^



Aroma sangat menyenangkan bagi sesiapa yang suka bau fresh ke warm dan lembut. Lebih sesuai guna pada waktu siang. Wangian begini Momoy rasa lebih sesuai untuk remaja sebab baunya soft dan ringan. Lemah gemalai sesuai nama dan warna botol dia.


Kalau ikut personaliti, ini bukan bau favourite Momoy. Tapi bukan la bermaksud Momoy benci, Momoy suka sebab sangat perfect untuk casual wear. Sesuai la dengan harganya. Macam Momoy ni mungkin patut cari perfume yang lebih manis-manis, feminin tapi elegant. Base vanilla itu wajib ! Tapi tak apa. Boleh budget diri ini muda belia remaja tanpa kedutan. Wahaha...




Bahagian tepi kaca pink lutsinar dan atas tudung ada 
simbol 18 stand for Perry Ellis 18




Gift set Perry Ellis 18 ni ada travel perfume kan. Okay, Momoy suka sebab senang nak sumbat dalam poket. Dari segi ketahanan (lasting) pula, tahap yang sederhana. Bertahan 3-4 jam. Tapi kalau sembur dan cium-cium baju keesokkan harinya still ada bau lagi. 




Uh uh uh. Yang mini perfume tu comel sangat. Rasa nak geget-geget jer. 




Info dari website, Perry Ellis 18 ni beraroma:


  • Top notes : raspberry, pear dan mojito (mungkin bau unik tu bau mojito kot, kan ?)
  • Middle notes : water lily dan orchid
  • Base notes: sandalwood dan vanila


Okay darls, jika korang penggila perfume seperti Momoy, boleh jenguk-jenguk Page Facebook ni. Owner peramah dan service tip top. Semua perfume yang di jual adalah original, bukan imitation, bukan gred AAA atau gred dubai dan juga bukan reject perfume ye. Di ulang sekali lagi, ORIGINAL tapi jangan takut harganya LEBIH MURAH berbanding di kaunter shopping mall. Memang berbaloi-baloi. 






24 comments

December 21, 2013 at 7:07 AM Reply to comment

menarik... kalau harga berbaloi, bleh dibuat hadiah kawen utk kawan2 rapat.

December 21, 2013 at 5:49 PM Reply to comment

Waa...sama macam Yvaine la! Yvaine pun suka perfume tu . Wangi. Anyway kalau ada masa jenguk2lah blog Yvaine, okay? http://yvainegiovannafantasyworld.blogspot.com/

December 22, 2013 at 12:02 AM Reply to comment

waa bestnya. selama ni kita pakai playboy ja hehe. tunggu dah keja nanti baru bolegh nak usha yg mahal2 sket :)

yup, entry kat blog tu ada kaitan. huhu. tp segan nak balas situ nanti org baca. doakan sy kuat momoy :)

December 22, 2013 at 12:38 AM Reply to comment

Heya Momoy
Tahniah dengan perfume nya
Its lovey. I like it

Its been a while Moy
Been busy here
I will do my best to visit here real soon. I miss you my friend momoy

December 22, 2013 at 8:39 PM Reply to comment

sis...rinduuuu..hihi..emm..ade satu prsmaan dgn kite...suke sgt bau vanilla..sbb lmbut baunye..x brape ske sgt kalau bau yg keras..tp sis buat entry ni mmbantu kite tw nk cri hadiah utk mak..sbb mak kite suke sgt perfume2 ni..tq sis =)

December 22, 2013 at 8:49 PM Reply to comment

Sekarang koleksi perfume momoy ada berapa??mesti banyakkan..Azwar lebih suka beli lotion dari perfume..hahaah.. xD

December 22, 2013 at 8:51 PM Reply to comment

Awwwwhhh tergoda I~ comel the packaging.. Btw, LOVE the topic. hihihi.

December 24, 2013 at 1:42 AM Reply to comment

wahh ohsome nya..farra jrg makei perfume tok..paling2 baby powder jak..hehe..

December 25, 2013 at 12:56 AM Reply to comment

ini parfum khusus buat cewek ya?

December 29, 2013 at 12:15 PM Reply to comment

jualan parfum yah..salam

December 29, 2013 at 4:26 PM Reply to comment

wahhh..... review perfume... best2..

December 30, 2013 at 10:43 AM Reply to comment

@Seri Selasehharga memang terbaik !

December 30, 2013 at 10:43 AM Reply to comment

@Yvaine Giovannaok la juga pada momoy. tapi bukan fave momoy la bau dia

December 30, 2013 at 10:44 AM Reply to comment

@ecanmomoy pakai playboy yang sexy tu time nak tido =)

December 30, 2013 at 10:45 AM Reply to comment

@Asep Haryonohaha...its ok my lovely friend =) and thx visit here =)

December 30, 2013 at 10:46 AM Reply to comment

@Mashitah Rosli'swihiiii....momoy pun rindu ngan dear
lama x update dear

December 30, 2013 at 10:46 AM Reply to comment

@Azwar Syuhadabanyak juga. hehe
sbb momoy memang suka wangian
even nak tido dan lepas mandi pun akan sembur2 even stay rumah jer. ahaha

December 30, 2013 at 10:47 AM Reply to comment

@AmiraAureliaye. packagaing dia mmg comel dan nampak lembut gitu

December 30, 2013 at 10:47 AM Reply to comment

@Farra Kikibumbau baby powder pun kmk sukak juak
lembut jak baunya
kdak baby bah

December 30, 2013 at 10:48 AM Reply to comment

@pasnemiya kak

December 30, 2013 at 10:48 AM Reply to comment

@Mawan Cradleziya kak. hujung tahun

December 30, 2013 at 10:48 AM Reply to comment

@Mia Liana
iye. momoy bagi 3 bintang

December 30, 2013 at 10:52 PM Reply to comment

packaging dia comel lah..

sy pulak tak minat kalau yg bau manis2 ni.. prefer yg soft je.. huhu

December 31, 2013 at 12:06 PM Reply to comment

@aisyapackaging dia mmg comel dear. bau dia kurang in dengan momoy tapi untuk casual wear sgt sesuai la

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...