Inilah bendanya... | .::: MOMOY blogirl :::.

13 October 2013

Inilah bendanya...


Assalamualaikum.


Hari tu kan Momoy ada post pasal skincare baru. Pfff... terpaksa cuba dan memang nak cuba pun sebab kulit muka Momoy dah tak flawless dah. TOLONGGGGG... Tak tahu sebab apa. Tiap kali start je projek baru, mesti kulit jadi tak cantik. Huwaaaa.... padahal projek kali ni Momoy jarangggg sangat masuk site. Apakah manja sangat kulit ni macam tuannya. Hoho. Sila muntoh.



Entri kali ni saja nak cerita tentang sampah barang yang Momoy usung ke hulur ke hilir. Kalau tak ada salah satu ni ada la rasa serba tak kena. Ingatkan barang dalam bag sikit je. Bila dah selongkar, boleh pitam. Patut le berat ! Heh. Beg gadis memang berat wokeh. Kalau boleh satu almari nak sumbat. 








Apa yang ada ? Lalala... first time nak tunjuk khazanah dalam bag. Sila tepuk tangan. 






  • Handphone

Malas nak letak gambar babyburn. Sebab babyurn mengalami calar dan kecederaan yang amat teruk. Nasib la dapat tuan yang ganas tapi penyayang ni =.= Huh. Tak kenal siapa babyburn ? Baca NI.




  • Kunci 

Baca dengan satu nafas tau.
Kunci kereta - kunci bilik - kunci rumah - kunci grill - kunci mangga grill - kunci loker - kunci cabin - kunci meja kat ofis - kunci meja kat site - kunci laptop. Fuhhh... 



  • Purse comel ^^


Pakai ni je senang. Kecil dan comel je. Momoy ni kalau pakai purse yang biasa tu, 
makin banyak sampah yang Momoy buat koleksi.  




  • Maskara

Benda alah ini akan muncul dalam bag sekiranya Momoy baru buat eyelash perm. Kalau tidak jangan harap Momoy akan selit beliau dalam bag. 



The rocket Maybeline yang selamat mendarat dalam bag Momoy =.=
Beli pun time maskara kecintaan tercicir kat site. Uwaaa... RM 100++ kot yang itu.
Lastly, pakai yang murah ni je. Janji ada.



  • Face Sun block

Kiri | Nano White sunblock SPF 50++
Kanan | Nano White CC cream 



Sunblock tu wajib pakai. Tapi yang CC cream tu kadang-kadang je guna. Tapi nak sumbat juga untuk beratkan beg.



  • Bedak
Tak gegirl langsung guna bedak ni okay. Beli berbagai jenis bedak pun tak guna, sebab akhirnya 
bedak baby ni juga yang Momoy tepek.  Biarlah tak gegirl tapi secomel baby. Muahaha *baldi pleaseeee*



  • Krim/ Losyen
Kiri | EUBOS sensitive hand & repair cream
Kanan | Nivea whitening serum spf 25++



Kot-kot terserempak dengan mak-mak datin (girlfriends yang hot-hot), bila salam tak adalah tangan diaorang terluka ke tercalar ke kan. Itu lah rahsia Eubos.
Yang sunblock nivea tu Momoy bawa bila waktu siang je. Bau macam buah oren.




Yang ni pula Momoy bawa waktu malam/ aircond. Spa Aromatherapy lavender oil dari minyak kelapa dara dan pati lavender (motif sangat kan) Haha. Suka bau lavender. Kulit lembap sentiasa.  Pakai kat tangan dan tapak kaki supaya lembut. 



  • Lip balm
Ramai dapat teka betul. Suka giler dengan lip balm. Mesti bawa lebih dari satu.



  • Women stuffs
Kiri | Feminine hygiene 
Kanan | Masker Vagina JSD



  • Gel kuku kaki 
Nanti Momoy cerita tentang ni di lain hari ye. Siapa nak boleh cari di farmasi.




  • Perfume
Peminat perfume harus lah ada perfume kan.
Momoy bertukar-tukar perfume ikut mood. Ini Lady Million by Paco Rabanne. Best !



  • Aksesori rambut
Paling kurang mesti ada pin rambut atau cekak atau getah rambut yang comel-comel ^^ untuk rambut Momoy yang super panjang ni. Tapi oh sekarang dah kurang panjang.



  • Sunglasses 
Giorgio Armani kesayangan Momoy untuk extra cun. Muahaha....
Momoy suka jenis aviator sebab nampak macam kembar  Megan Fox je. *mata ke atas* 



  • Pill box
Breakfast - Lunch - Dinner - Supper
Ada benda ni senang. Jimat space nak usung botol-botol jamu dan supplement.



  • Payung comel

Automatik terasa macam gegirl yang manis-manis dan comel-comel pula bila pakai payung ni. Eh. Momoy memang comel pun. Muahaha. *Libas rambut ke belakang*



Thanks pada Sop | Ida Syuhada | Aisya | Eyra Rodzy | Ghades Johor | Ecan yang sudi teka apa ada dalam bag Momoy. Setelah dadu dilambung, pemenang adalah INI. Syabass bete !



Akhir kata, banyakkkk nyaaa sampahhhhhh dalam beg kiterrrr... ooooohhhhhh




P/s: Nanti boleh consider nak sumbat keychain pepper spray pula.





27 comments

October 13, 2013 at 6:35 PM Reply to comment

Banyaknya barang dalam beg Momoy. Hehe.
Tapi kita guna bedak yang samaaa.

October 13, 2013 at 9:04 PM Reply to comment

hihihi..tahniah kpd yg mng :)

October 13, 2013 at 10:13 PM Reply to comment

tahniah kepada yang menang.. dalam beg wanita memang wajib ada semua tu..

October 13, 2013 at 11:01 PM Reply to comment

@Mizz Aiza (Dunia Kecil)haha...kannn dear
itu pun rasa mcm nak sumbat lg

October 13, 2013 at 11:01 PM Reply to comment

@Invisible Meyeah. give me 5 !

October 14, 2013 at 3:27 AM Reply to comment

byk nyer khazanah2 yg berada dlm beg tgn org perempuan kn...terfikir jugak kekadang...x berat ke org perempuan sandang atau pegang?

October 14, 2013 at 4:12 AM Reply to comment

Moy.......... Selamat Hari Raye Aid Mubarak ya. HIhehehehiehiehie

October 14, 2013 at 4:10 PM Reply to comment

amboi kemain banyak barang momoi..mmg berat sungguh la ni..heheheh sya yg pntg purse,hp,bedak,lip,tisu tu sahaja..hehehe

October 15, 2013 at 5:02 PM Reply to comment

tahniah buat yg mng.. hehe..

BF sy cukup tak suka kalau sy minta tolong carikan kunci kereta dlm handbag.. byk sgt harta karun katanya.. sehari pun tak habis selongkar.. sabar je lah.. haha

October 16, 2013 at 3:21 PM Reply to comment

Assalamualaikum. wahh banyaknya barang dalam beg awak! hehehe. taniah semua yang jawab teka dengan betul. hehehhee

October 18, 2013 at 12:51 PM Reply to comment

tu baru sorang diri kalau dah ada anak lagi extra la barang dalam beg nak kena isi. macam akak.. usung 2 bag kalau nak keluar. 1 bagpack lala.. selaga mak nenek barang dia. 1 handbag akak dgn brg2 akak la.. pompuan dgn brg makeup dlm beg tu normal la kot.kekekeke

October 19, 2013 at 7:32 AM Reply to comment

Mmg btol bnyk khazanah dlm beg tu ye. Cam poket doremon. Cuma yg ni nampak lagi exclusive la.

October 21, 2013 at 12:48 PM Reply to comment

slm..sis..ya Allah..lama sgt kite x update blog..slmt hari raya aidiladha jgk..very late ni..sis..sory lama kite x comment kt blog sis..tp seriously x ponteng baca blog ni...sis mintak email boley x?fb ke?

October 21, 2013 at 2:46 PM Reply to comment

comelnyaa payung tuu. nampak mcm ada lace lace sikit tepi tu alalaa. barang momoy semua cantik cantik.

btw cakap kat dadu thank you so much sebab pilih ite. kiss sikit :*

hehe thanks momoy :)

October 23, 2013 at 2:58 PM Reply to comment

Comment Balik dong? Dan beri Saran pada Postingan ane yang " Cara Membuat Google Friend Connect Valid HTML5 " - ini linknya http://mafiasitez.blogspot.com/2013/10/cara-membuat-followers-google-valid.html

@ecan
heheh..nnt momoy cakap ye
rasanya hari nih dah sampai kot

@Mashitah Rosli'ssalam dear. tu la. kadang2 momoy jenguk juga kat blog dear
boleh email momoy di
syalyx_00@yahoo.com

@seri.selasehhehe...pompuan mmg nak sumbat memacam

@Suria Lekatlekitgurlbetul tu sis. setuju sangat

@Sheila Salimhaha... itu la psal =)

@aisyamuahaha.. momoy pun sama. kalau cari kunci kete tension juga kadang tu

@Sya Chot ..wahhh... mudah hidup =)

@Asep Haryonothx u kak asep

@Ayie Abasstandard kot kalau pompuan ngadu sakit bahu. haha...ini lah puncanya

December 14, 2013 at 12:34 AM Reply to comment

ehh, bukan ada beli new smartphone ek? hikk...

December 20, 2013 at 12:53 AM Reply to comment

@caliph shurikenoh. time ni belum lg

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...