Specimen dan Momoy | .::: MOMOY blogirl :::.

08 January 2013

Specimen dan Momoy


Assalamualaikum kepada semua pembaca blog MOMOY blogirl.


Ingat dulu zaman sekolah waktu kelas Biologi, kena bedah-bedah katak dan segala macam. Lepas operation katak ghumuk itu terus muntah hijau. Sadis. 


Momoy dah beli beberapa items untuk dijalankan eksperimen atau ujikaji. Seperti biasa item itu haruslah beauty products. Azam tahun baru kan nak cantik dan sihat. Ni kira-kira macam menjadi specimen untuk lihat result eksperimen tu la. Meh lihat bahan eksperimen =)



SNE Kapsul + SNE Beautskin Essence + Excel Tea

Objective : Nak sihat dan kulit yang cerah



Momoy sebenarnya dah start ambil supplement ni sebulan yang lepas. Tapi ambil SNE kapsul dan BE saja. Ini kotak yang kedua (kali ni tambah excel tea). Ramai yang email tanya Momoy ada kesan tak ambil Beautskin Essence ni. Momoy akan buat review penuh selepas 4 bulan consume ye. Sabar ye sayang-sayang sekalian.




RED Pomegranate Cleanser


Objective : Saja-saja nak check betul ke Red Pomegranate ni boleh cerahkan kulit badan yang tak sekata



Sebab Song He Gyo pakai benda alah ni time mandi. Jadi, Momoy pun tergedik-gedik  nak try juga. Siapa Song He Gyo tu? Dia tu pelakon Korea comel yang berlakon dalam drama Full House dengan Rain tu. Tak tahu la propa ke betul. Tapi kalau bukan pasal Song He Gyo ni pun, memang Momoy nak try pun sebab rasa red pomegranate ni macam best jer.



Song Hye Kyo yang comel - source




SF Beauty Skincare

Objective : Nak pastikan adakah produk SF Beauty ni sama hasilnya dengan Aura Maya.




Dari cakap-cakap orang SF Beauty ni beri kesan yang sama macam Aura Maya. Momoy kan pengguna Aura Maya. Jadi haruslah SENTAP bila ramai kata kesan sama tapi harga lagi murah




Miracles Facial Collagen Spray by Miracle Beauty


Objective : Nak hilangkan mata panda. Eye bag makin teruk. Huhu.




Teruja sebab produk ni claim dapat hilangkan dalam masa 5 minit. 5 minit jer ? Hoh. Biar betul. Nanti Momoy review ok. Tak sabar nak review Miracle Beauty ni sebenarnya.





Dalacin T


Objective : Nak hilangkan jerawat-jerawat besar terutama yang berdekatan mata. 



Confident level tinggi yang produk ni bagus sebab beli di farmasi. Konon-kononnya. Nak tahu hasil eksperimen? Jadi tunggu review dari Momoy ye. Sayang kamu semua ketat-ketat.



  • SNE kapsul
  • SNE Beautskin Essence
  • SNE Excel Tea
  • Red Pomegranate Cleanser
  • SF Beauty
  • Miracles Facial Spray Collagen Spray by Miracle Beauty
  • Dalacin T




Oh ya. Ada tak produk-produk di atas ni yang kawan-kawan pernah cuba? Jika ada, berkesan tak? Jom share. 



60 comments

January 8, 2013 at 3:37 PM Reply to comment

dear .. i read a forum if red pomegranat is not good for skin :(
because thats not korea product ..

January 8, 2013 at 3:41 PM Reply to comment

huhu...rjinnya momoy try produk...mst sure tmbh cntik pasnih

January 8, 2013 at 3:43 PM Reply to comment

wahhhh sis moy boleh jadi duta produk ni.... ;)

January 8, 2013 at 4:31 PM Reply to comment

patuttlah momoy cantik..:)

@Mira Adzliacantik tu tidak tapi sbb workplace momoy tu senang nak naik pimple. dat y kena jaga lebih dari orang lain. huhu

@Mia Lianakeh keh keh. duta produk laaa sangatt =)

@Arisa Chiihi dear ariisa. i also red the forum (Indonesia forum) and do some research before buy. They (forumers) means Z****N red pomegranate. This one ok =)

January 9, 2013 at 12:22 AM Reply to comment

heheyy.. momoy duta produk ternyata jer..

ini wanita sekali touchingnya. saya harus komen apa ya? ahh komen tentang kodok yang bikin muntah hijau, hehe..

momoy di high school dahulu di jurusan apa?

seronok je tgok produk2 moy syor kan.. nak cantik tp tu la kena bnyak belanja jugak kan

January 9, 2013 at 1:35 AM Reply to comment

satu pun miza tak pernah cuba. whoa. makin cantiklah sis momoy lepas ni :)

@Arisa Chiithank you for your concern dear Ariisa. u a such a good friend =)

@◕ D Y S H A S A H H I R ◕itu lah kan. kerna korban kan $$$ dan banyak bersabar juga. Momoy kena concern lebih dari org sebab tempat kerja Momoy tak seperti orang lain. Banyak toksik, chemical dan radioaktif.

@miza yusofcanti itu tak la. cuma menjaga dari keadaan semakin teruk jer. biasa la. workplace momoy tak seperti wanita lain. chewah.

@zachflazzdi high school duluan momoy ambil jurusan sains tulen (pure science) kerna subject biology harus operation kodok and haiwan-haiwan.
di universitas pula momoy ambil civil engineering. tapi sekarang kerja dalam jurusan mechanical eng in oil and gas. lain bangat dari study nya dulu. Hehe

January 9, 2013 at 7:25 AM Reply to comment

ini semacam produk kecantikan tak dear?????

January 9, 2013 at 7:52 AM Reply to comment

AKAK DA LA CNTIK .. T MAKIN CANTIK :)

January 9, 2013 at 10:54 AM Reply to comment

tak sabar nak tengok gambar nya..hehehe,ingat tau.gambar gambar..hehehe

January 9, 2013 at 10:57 PM Reply to comment

haha.... Malam momoy.... Lama nih awak tak mampir.... Hehe

January 10, 2013 at 10:24 AM Reply to comment

wah banyak da produk yg momoy buat review kan? bestnya comel xmampu lagi skng ngn keadaan yg sgt2 malas jugak nak guna sebarangan produk pun xdigalakkan sbb takut effect pada bb nt.

psttt...nanti bertambah cantik gebus mulus la cik momoy nt kan?

January 10, 2013 at 12:09 PM Reply to comment

@A. Y. Indrayanabener dear Indra. yang akhir sekali dalacin T itu antibiotik

January 10, 2013 at 12:10 PM Reply to comment

@dEdEQ dE wIshEscantik la sangat. cantik itu tidak la tapi cukup sifat semua . Alhamdulillah. dear pun cantik lagi tinggi macam model. Jeles ooo sbb pakai baju apa pun cantik terletak

January 10, 2013 at 12:10 PM Reply to comment

@boni kacakpula dah. hola. nanti momoy buat testimonial bergambar

January 10, 2013 at 12:11 PM Reply to comment

@Mas Ihsaniya momoy masih ingat. blog dear yang sama seperti dear budi. baca aja entri tapi nga komen. apa bisa gitu

January 10, 2013 at 12:47 PM Reply to comment

patut la comel :)

@ComelComotAISEY SEBENARNYA KALAU COMEL TENGOK MOMOY SEKRANG. MOMOY DAH REALLY2 tinted sebab kerja momoy kena berjemur jer . pastu pimple besar-besar dah makin banyak. huhu.
ni last project kat petronas penapisan tempoh hari.

comel x pakai apa pun comel. bb comel nanti mesti comel macam ibunya =) take care ye dear comel

Anonymous
January 10, 2013 at 9:18 PM Reply to comment

Aku pesan satu ya Moy...boleh ta..?hahahaaa

January 10, 2013 at 9:18 PM Reply to comment

Aku pesan satu ya Moy...boleh ta..?hahahaaa

January 10, 2013 at 10:12 PM Reply to comment

woww semangat yer tahun ni momoy mnjaga kecantikkan..hehe

January 10, 2013 at 10:17 PM Reply to comment

hehe...soal produk kecantikan ya miz moy... :)
sepertinya ta pernah coba...hehe

menyambung komentar dari mas zach...jadinya
ea..betul tuh miz...saya pun antara sekolah dulu sama bidang kerja yg sekarang gak nyambung jurusannya...hehe

@Icah Banjarmasinbisa aja. dear icah mau yang mana? =)

@Sya Chot ..sbb dah tua dear. huhu
dah tua tapi tak nak la nampak tua

@budi os 19bener. bagi momoy study itu hanya untuk kepuasan diri aja. bila kerja harus diikutin peluang. minat ya soal ke dua. mau suka pada kerja itu boleh dipupuk =)

January 11, 2013 at 9:27 AM Reply to comment

Heya Moy. I come across your awesome writing again as usual. Comel la semuanya tuh Moy. Tahniah.

Wah sekarang job di Oil kah Moy? Good job lah. Good position. Love to hear from you. Miss u always :)))

@Asep Haryonohaha. kerja itu bikin momoy stress aja. hehe.

January 11, 2013 at 3:01 PM Reply to comment

sne beaty essnce, saya dah makan 3 kotak.tapi saya ambi 2 biji sehari kos bf baby.oklah..tapi muka taklah putih macam adira,mcm lambat sikit berbanding fluffy pinkish.tapi kalau ambil sekali ngn innershine memng muka lbh berseri, mgkn kena ambil juga vitamin C. aura maya pun pernah ambil,sf beauty pun pernah ambil.tp risau dengn khbr2 angin..jd stop, saya guna produk pinkish beauty..

January 11, 2013 at 3:34 PM Reply to comment

Hallo Momoy, apa kabar?. Maaf ya aku baru berkunjung kesini. Ah jadi tidak enak hati ini :)

Wah aku bingung nih mau komentar apa, hihi...

Sukses saja ya untuk pekerjaannya. ;)

@Rudy Arrasalam sobat. nga apa kok. yang penting kak arra bisa mampir sini. ia udah buat hatiku senang bangat =)
makasih ya kak arra =)

@pembekal mutiarawow. banyak pengalaman ni. suka momoy baca. kalau sis kata kena ambil bersama vit C. Vit C memang momoy ambil juga. percubaan untuk 4 bulan kalau tak ok kena timbang2 nak amik glow. thx sis sudi bagi review. yang aura maya tu still pakai. walau dalam hati tergoda nak try tabita pula.

January 11, 2013 at 5:21 PM Reply to comment

all the best momoy... akak minum BB Plus Kolagen..

January 11, 2013 at 7:01 PM Reply to comment

Kunjungi sahabat semoga Sukses dan cantik selalu...
amin...

January 11, 2013 at 11:41 PM Reply to comment

salam momoy cantik
Lawatan malam buat si cantik
Pekabar.

Thanks sudi singgah walau momoy sibuk.

@TiranaAduka
salam bro TA.
isk tamo la ada word 'cantik' belakang momoy tu. huhu
lama x nampak bro TA.
thx bagi kad tempoh hari

@Angel Sharedmakasih ya dear ^^

@Ema BlogBB Plus Collagen JAPAN itukah. wahhh. mmg sis ema nampak muda. kulit flawless je tu yang kita rasa jeles . hehe

January 13, 2013 at 1:25 AM Reply to comment

Momoy...cikeyra dh guna sf beauty,baru sebulan,tp dh rasa segar je,kekawan pon ramai tegur kulit nmpak cerah..hehe

January 13, 2013 at 10:08 AM Reply to comment

@Cik Eyrajerawat dapat hilangkan tak dear? momoy pun baru je pakai sbb nak tengok perbandingan kedua nih SF dengan AM

January 13, 2013 at 3:49 PM Reply to comment

hai momoy,cikeyra guna set E(sabun kuning),masalah muka cikeyra adalah pori2 terbuka,now pori2 dh makin mengecil,walaupun tak 100% tp hasilnya dh boley nmpk..tp kan SEBELUM guna sf ada lah cikjerwat tumbuh seketul dekat pipi kanan,endthen lekat parut 3,4 bulan parut still xnak ilang.mcm2 guna utk ilang parut,tp xlut jgk.alhmdulialh smggu guna sf parut makin pudar dan hilang.

January 13, 2013 at 4:02 PM Reply to comment

salam momoy cantik.
Tak kira juga nak tulis gak cantik.mmg untk sicantik..
Wellcome dear,

Bz erk.jg kesihatan tau

@thx dear sudi share .
Cik Eyra
oh sama kesannya macam momoy guna Aura Maya. cuma pori-pori tak nak mengecil betul jer.
=)

@TiranaAdukaboleh tahan bz. =)
ye. makan supplement badan x penat sgt
kalau x mesti dah flat

January 13, 2013 at 10:59 PM Reply to comment

mungkin kulit momoy masih dlm proses pemulihan.cuba rujuk dgn seller AM..hehe just opinion :)

@Cik EyraHARI TU MEMANG DAH LICIN habis. TAPI am NI BILA DAH LAMA GUNA, AGAKNYA pimples dah imminium (camne eja) dah tak takut . ni maknanya kena tukar skincare.

January 14, 2013 at 11:42 AM Reply to comment

salam dear,,dya hanya menggunakan dalacin T n sf beauty je..bagus tuk skin problem..dalacin T gune bila ada pimples..pedih sgt..tp cpt baik..sf beauty plk..baik tuk skin..dh cm natural beauty tau..series..dan dya amalkan makan vit c 1000g.. ^^

@dyadalacin T pedih? momoy guna ok jer. tak rasa apa. momoy dap-dap kat tempat jerawat. dah ok dah. cuma parut jer tinggal. dalacin T tak dapat ilangkan ker?

thx dear sudi share pengalaman dear. patut la kulit dear cantik .

January 22, 2013 at 3:41 AM Reply to comment

uiks.sampai jua.alhamdulillah..buat semangat untk blogging.

January 22, 2013 at 3:43 AM Reply to comment

ta guna cra tradisional.amalkan kesihatan ni.

@TiranaAdukacara. nnt share la bro TA =)

@TiranaAdukaWahh... otai dah masuk komen ni. oho...ini la sebenarnya pemangkin semangat momoy berblogging =)

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...