Alamak. Dah 2013 ! | .::: MOMOY blogirl :::.

01 January 2013

Alamak. Dah 2013 !

Assalamualaikum.

Selamat tahun baru semua !


Hari ni hari pertama bagi tahun 2013 ! Maksudnya bertambah setahun umur Momoy. Gulp! Okay. Momoy dah tua sekarang (terpaksa mengaku). Kedut-kedut mula berlumba-lumba dah ni. Siapa tak panik kan?


Jadi Momoy mengambil keputusan untuk memulakan langkah mengurangi Miss K itu. Dah mula sibuk cari produk untuk Q10 la, kolagen la, supplement itu ini. Agak terlambat tapi lebih baik dari tak mulakan, ye tak? 


Orang lain semangat nak sambut New Year. Momoy semangat membeli belah di Guardian Sale! Haha. 



Huh. Melambak-lambak produk untuk kulit. Kalau tak cantik juga tak tahu lah. 


First time ke Kuantan kena naik highway bertol. Sebab semua jalan ke Kuantan ditutup sebab banjir!



Sebagai blogger tak ada entri tentang New Year macam tak complete pula kan. Jadi, mari mula dengan flashback tahun lepas.


Beginning tahun 2012 sangat teruk. Down. Stress. Macam-macam hal berlaku. Tapi serioussssss, kalau tak terjadi hujan, macam mana pula pelangi nan indah nak muncul kan. Syukur. Alhamdulillah.


Bulan kedua 2012, Tukar arah angin. Kerja tempat baru yang lagi fresh, lagi banyak kerja, lagi tension dan lagi banyak gajiiii. Haha. 


Tahun tu juga, pindah rumah baru setelah lama stay di Kerteh. Ingat balik, tengah-tengah malam pindah barang 3 4 kali trip. Boleh? Memang kerja gila tapi time tu memang tengah busy Shutdown. 


Tahun 2012 diteruskan dengan selesaikan lesen memandu yang dah tertangguh 2 tahun sebab busy kerja. WTfish. Siap lesen terus sambar kereta. So, Babyboo dah jadi family Momoy sekarang. Hehe.


'Terima kasih kerana berjanji untuk berkahwin dengan saya bukan sebab paras rupa. Tapi akhirnya kamu kahwin dengan orang lain sebab tertarik dengan kecantikkannya'. Eh. Tiba-tiba. Apa ni. Inilah dia benda yang Momoy belajar pada tahun lepas. Iaitu 'jangan tertipu dan percaya pada kata-kata'. Kena lut dengan semua itu. Kena kebal !


Penghujung tahun, kehilangan seorang kawan lama. Kesilapan kecil 10 minit hilang sahabat 8 tahun. Sedih. Terlajak perahu boleh reverse. Terlajak kata tak boleh 'gostan'. Jadi, 'Hilang Naluri by Once' dituju khas buat diri sendiri TT


Itu peristiwa tahun lepas. Tahun ini pula Momoy berharap dapat...


Nak belajar drive Babyboo dengan lebih baik. Kalau ajak pecut atau racing itu tak ada masalah. Tapi bila bab reverse atau parking, errkkk *tutup muka*Huh. 5 6 kali ke depan ke belakang bila parking Babyboo. Plant Petronas pula mengamalkan reverse parking T_T


Duit adalah segala walaupun ada yang tidak setuju. Jadi, saving saving saving untuk hidup mendatang yang lebih baik. Ewah.



Permulaan tahun baru dapat kad dari blogger Tirana Aduka. Terima kasih bro TA !



Tahun ni nak semangat lebih kental. No feeling feeling. No touching touching. Tiada lagi memendam rasa ketidakadilan atau apa. Kalau ada yang tak nak bagi kerjasama time kerja atau tikam belakang. Harus balas time meeting biar dia terkulat-kulat. Haha. Tahun untuk menjadi lebih cruel. 


Nak makin cantik dan sihat supaya semua orang suka makcik sorang ni. Senang nak ajak kawen. Nak muntah? *nah baldi*


Momoy harap tahun ni lebih baik dari tahun sebelumnya. Terutama dalam career Momoy. Semoga Allah mempermudahkan segala urusan dan memberi jalan jika menemui kebuntuan. 

Amin.



Sebagai penutup, mempersembahkan selipar bilik tidur tahun baru Momoy. Ngeh ngeh.



Sekian.


36 comments

January 1, 2013 at 3:49 PM Reply to comment

selamat tahun baru sis momoy :)
banyak barang yang dikaut. hehe
part jangan percaya dengan kata-kata itu sangat setuju. manis berkata-kata sudahnya lain pulak yang jadi. itu juga yang miza belajar :)

January 1, 2013 at 4:17 PM Reply to comment

AMIN AKAK .. SEMOGE AZAM AKAK TAUN NI TERCAPAI .. JADI LEBIH BAIK DRI YANG TERBAIK .. INSYA ALLAH .. SELAMAT TAHUN BRU AKAK TOMEYYY

January 1, 2013 at 4:58 PM Reply to comment

Wah. banyaknya koleksi.

January 1, 2013 at 5:46 PM Reply to comment

lihat kad highway bertol. di sana benar banjir ya Momoy? semoga segera recovered ya banjirnya. ohh jadi tahun 2012 sempat pindah kerja dan pindah rumah ya Momoy? so many experience ya, hope di tahun 2013 kamu semakin success dan mendapatkan segala yang dicita-citakan. aamiin.

January 1, 2013 at 6:18 PM Reply to comment

sama dgn harap2...tahun ni ada good luck!

January 1, 2013 at 9:27 PM Reply to comment

terima kasih krn sudi singgah di blog sy selama ni HEPI NEW YEAR

January 1, 2013 at 9:56 PM Reply to comment

selamat tahun baru :)

January 1, 2013 at 11:36 PM Reply to comment

Slmt tahun br

January 2, 2013 at 5:51 AM Reply to comment

SELAMAT TAHUN BARU..

January 2, 2013 at 8:13 AM Reply to comment

hahahahahahaha.. berlambak produk kecantikan dia.hakhakhakhak..

selamat tahun baru awak.. saya doakan agar awak bertemu dengan lelaki dan jodoh yang terbaik buat awak... doakan saya juga tau...

January 2, 2013 at 9:49 AM Reply to comment

walaupun last year x brapa best tapi poket awk smkin tebal kn, hikk...

January 2, 2013 at 10:17 AM Reply to comment

Di tempat saya juga BANJIR nih Moy. KEmana kemana trip jadi sulit, dan motisikal saya suka mogok di jalan kerana air masuk ke machine. Happy New Year Momoy. Happy New Year 2012. Wishing you all success and rewarding year ahead

January 2, 2013 at 11:49 AM Reply to comment

hepy new year dear....smoge thun 2013 akn lbih bmakna :)

**byk btol produk kecantikan dier yer...pasti lg cntik pasnih :)

comel je moy ne... selamat tahun baru

January 2, 2013 at 2:11 PM Reply to comment

selamat thaun baru momoi..wahh byknya baran2 utk kecantikkan..:)

January 3, 2013 at 4:53 PM Reply to comment

selamat tahun baru utk momoy

January 3, 2013 at 9:20 PM Reply to comment

Slamat tahun baru utk momoy.. nak pinjam slipar tu... comey la... hehehe

January 4, 2013 at 8:31 PM Reply to comment

semuga Allah perkenankan doa momoy..amiin

January 4, 2013 at 10:14 PM Reply to comment

keh keh keh kemain...sakan memborong eh. beli jangan tak beli

@miza yusofbetul tu. sama-sama kita belajar dari keslapan =)

@dEdEQ dE wIshEsmekasih dear . bab tomey tu tak comey dah pun pasal dah tua. uhuk uhuk.

@Mieya Atieraitu lah koleksi menghadapi hari tua. huhu...

@zachflazzAmin. terima kasih ya kak zach. sini banjir tapi dah mulai surut. dah makin pulih keadaannya.
tahun lepas byk juga benda sedih dan gembira yang terjadi
itulah pengalaman hidup kan. salama tahun baru pada kak zach juga =)

@Me And The Boyzitu lah pasal
bila dah tua nih
mula la rasa nak borong semua produk anti kedut la apa la

@kak noraAmin
terima kasih sis sudi komen di blog picisan ini =)

@Samprit Unguselamat tahun baru juga
boleh saja pastu letak RM 2 untuk sejam wokeh =P

@Ema Blogsalam sis
selamat tahun baru juga
terima kasih sudi komen

itu lah sebab dah bertambah tua
huhu

@boni kacakAmin. semoga kita mendapat jodoh yang baik2.
selamat tahun baru awak

@kak noratqvm sis
selamat tahun baru juga =)

@manhepi new year juga buat mana =)

@Achsan MassiveBjnmekasih dear. selama tahun baru ^^

@Mira Adzliaselamat tahun baru dear
dah tua harap dapat dapat lambatkan penuaan jer. huhu

@Asep Haryonohepi new year kak asep. sekarang udah 2013. hehe.

sini banjir tidak keterlaluan di tempat momoy. tempat lain mungkin teruk
di sini momoy masih boleh lagi pergi ke sana ke mari tanpa kesulitan =)

@◕ D Y S H A S A H H I R ◕tengkiu dear
salam tahun baru =)
dear dan anak2 pun sangat comellllll

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...