Update pukal | .::: MOMOY blogirl :::.

02 December 2012

Update pukal


Assalamualaikum kawan-kawan tersayang.

Seperti yang semua tahu (eh, yeke?), Momoy super busy sekarang. Bersamaan dengan kurangnya aktiviti blogging. Dan menyedihkan hanya tidur 2 hingga 3 jam sahaja setiap hari. Update entri ni korbankan masa tidur tahu. Jadi, bacalah entri boring ni sampai habis. Sob.


Cherating 

Okay. Hari tu ada mention yang Momoy ada projek di Gebeng. Sekarang dah sebulan tinggal chalet di Cherating. Whoaa... chalet Momoy betul-betul menghadap pantai. Tapi sedihnya, tak punya masa lagi nak jalan-jalan di persisiran pantai tu. Grrrr... 


Padini 

Secara tak sengaja, pergi ke East Coast Mall. Itu pun sebab singgah macam lipas. Busy busy busy. Dapat jeling je Padini Store buat sale giler-giler. Waa... nak shopping pun tak sempat. Dah la sale 3 hari saja. Hari ni last day. Orang Kuantan cepat pergi keringkan poket okay.


Kad bank

Oh my. Gaji dah masuk 3 hari lepas. Claim untuk bulan ni saja 2 ribu. Tapi Momoy terpaksa puasa. Tak dapat la nak makan berpesta ria. Kalau tak my babyboo tak dapat bergerak. Nanti lagi parah. Ni semua sebab kad bank Momoy hilang. Puas cari dalam babyboo dan chalet tak jumpa. Rasa nak nangis.Nasib baik sewa chalet tu awal-awal dah bayar untuk sebulan.


Dynamo

Hari ni balik rumah di Paka. Tersengguk-sengguk juga sebab badan penat, otak penat. Pagi-pagi pergi Tunas Manja. Pintu kedai pun baru je nak sorong naik. Cari dynamo nak basuh kain tak jumpa. Rupanya dynamo dah bertukar wajah. Sibuk sangat sampai apa jadi kat dunia ni pum Momoy tak tahu. Err... tapi Malaysia vs Indonesia menang 2-0 semalam Momoy tahu. 



Dulu baju biru, sekarang baju putih



Bubur Asyura

Aktiviti bubur asyura di office Momoy last week. Baru nak update. Tu pun kontot saja. Ni first time rasa bubur asyura Terengganu. Tak sangka pula, presentation bubur asyura ni tak macam 'bubur'. Presentation cantik, rasa sedap? Oh. Sikit pun tak sedap. Haha... Bubur asyura negeri Kedah sedap sangat biarpun rupanya tak berkaler-kaler macam Terengganu. Minta maaflah orang-orang Terengganu ye. Hehe.



Bubur asyura itu 



Sekian sahaja update kontot secara pukal dari Momoy. 

38 comments

December 2, 2012 at 12:22 PM Reply to comment

salam momoy cantik
Pergh.......,,jamak sekali semua...boleh je moy......dr kad bank.....sampzi bubur...layan je....

December 2, 2012 at 12:52 PM Reply to comment

wah, sekali harung je update..senang..wah, kuantan dah ada east cost mall..bestla

December 2, 2012 at 1:12 PM Reply to comment

miza selalu makan bubur asyura kedah je. lain negeri tak pernah makan. nampak cantik plak bubur asyura terengganu tu. sedap ke sis moy ?

December 2, 2012 at 1:34 PM Reply to comment

momoy nampak busy sejak kebelakangan nih. how's life in paka? or gebeng? huhu hope u're doing well over there dear.

will look forward for ur next update~!!!

ganbatte~!!!

@Miza Yusofminta maaf dahulu
siyes tak sedap
yang negeri kedah punya memang sedap lah

December 2, 2012 at 1:51 PM Reply to comment

lain macam bubur dia tu :O

December 2, 2012 at 2:54 PM Reply to comment

bubur asyuro nya... keliahatan mantapp.....ya Moy... :)

masih sibuk aha ya.....hehe... :)

December 2, 2012 at 3:07 PM Reply to comment

mengapa bubur asyura-nya tak sedap Momoy? even di disini kawan-kawan hobby makan bubur.

December 2, 2012 at 3:47 PM Reply to comment

SIBUKNYE KAKMOI SKARANG NI ..

December 2, 2012 at 3:47 PM Reply to comment

SIBUKNYE KAKMOI SKARANG NI ..

December 2, 2012 at 7:08 PM Reply to comment

mmg btol2 bz kn...smlm p serang padini n vincci..mmg sale gila2..nsb bek xde pe yg menarik so xde beli apa pun..huhu

December 3, 2012 at 12:26 AM Reply to comment

ok lah tu... bz pun sempat update blog.. :)
jeles tgk claim.. rm2k.. perhh

December 3, 2012 at 8:41 AM Reply to comment

haha kelakar dynamo dh len rupanye..

len kali Mr goo dulu rupe bentuk dynamo..

hihihihi :D

December 3, 2012 at 12:03 PM Reply to comment

Wah asyik sekali Bubur Asyuranya nih Moy. Saya sering dengar Bubur Asyura but I never taste it. I would love to Moy

December 3, 2012 at 2:04 PM Reply to comment

wah...dlm 1 entri ade byk cerita..hihi..bz dier yer

December 3, 2012 at 4:23 PM Reply to comment

amboi2 terus diupdate sekali dalam 1 entry..terbaik laa..hahaha..

Singgah dan Berilah sedikit pandangan tentang entry ini kalau sudi..:)

http://chot91.blogspot.com/2012/12/blog-chot-di-di-ambush.html

haaaa.. satu entry banyak cerita.. apa kabau momoy bla nak datang melaka:)

December 4, 2012 at 6:22 AM Reply to comment

salam kenal cantik.
follow dulu

December 4, 2012 at 10:41 AM Reply to comment

heheheh cute btol post momoy kali ni hahahah..Camne blh ilang kad ni, so dah call counter ke utk block kad tu..kang xpasal ape2 jdi nt..mengis xbelagu nt.

pasal bubur asyura tu betol mmg asyura belah ganu ngn klantan xsedap tapi kalau utara sedap..rasa cam kuih bingka je..manis dan xda herbal pelik2 yg mencacatkan lidah bila nak mkn.

December 4, 2012 at 7:46 PM Reply to comment

Ooo lepak kat kuantan..klu x dah ajak sama...bubur itu bila xlawa janji sedap

December 4, 2012 at 10:06 PM Reply to comment

Singgah kat sini.. mau tengok2 jak.. hehehe.. :)

December 4, 2012 at 10:07 PM Reply to comment

ijin liat artikel disini ya.. ^_^

@TiranaAdukaitu lah. publish entry ni pun curi time tido 2 jam tu. huhu
terima kasih sudi baca bro

@Hanani
dah ada sis. rasanya tak sampai 5 tahun kot.
ada la sikit tempat shopping yang best bila dah tercampak kat sini. huhu

@gina
hhuuhu...tengkiu dear gina. ye. semakin bz sampai april tahun depan. momoy pun pasti akan miss ur blog.

@kura
ye. siapa ada agar-agar, ikan bilis hancur , rempah-rempah.

@budi os 19ia agak mantap tapi nga enak dear

@zachflazzjika bubur asyura utara enak bangat
tapi yang ini nga enak dear. rasanya pelik

@dEdEQ dE wIshEsitu lah pasal. nak buat mcm mana
nak cari rezeki

@Nana Hashimoh. dengar dear cakap mcm tu , tak la terkilan sgt tak dapat jenguk sale tu =)

@SOp
ngeh ngeh ngeh....

@im dude (NYET)5 minit buang masa di situ

@Asep Haryonoif yes, kak asep try bubur asyura utara ya. enak bangat

@Mira Adzlia
itu lah mmg betul2 busy. badan pun letih. otak pun letih

December 7, 2012 at 10:13 AM Reply to comment

@◕ D Y S H A S A H H I R ◕
salam dear dysha
errr...dah lama x pergi melaka
tingin juga

December 7, 2012 at 10:14 AM Reply to comment

@rivai
salam kenalan juga dear

December 11, 2012 at 3:23 AM Reply to comment

mungkin momoy cantik bz ni.dah nak penghujung tahun kan?

@TiranaAdukabukan sebab penhujung tahun bz
sebab sekarang preparation untuk Plant Turnaround bulan 3 nanti

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...