Stalker | .::: MOMOY blogirl :::.

09 October 2012

Stalker


Assalamualaikum kawan-kawan.

Sombong dan berlagak. Itu pendapat mereka tentang Momoy. Okay. Mungkin benar tapi tak 100% betul sebab muka Momoy memang design 24/ 7 masam. Momoy actually friendly. Betul. Huhu... 


At first, itu memang first impression sesiapa saja yang kenali Momoy. Tapi kemudiannya akan kata. "Oh. Tak sangka you ramah. Boleh bergaul dengan sape-sape je". Hee... Dialog tu memang macam auto reflex


Biasalah kalau dah kerja semuanya lelaki dan Momoy seorang saja perempuan dalam plant, mesti ada mereka-mereka itu yang tetiba tukar profesion jadi stalker. Tambah lagi bila masa kami sedang 'berperang' dalam plant. 


Senang sangat kalau sesiapa nak dapat nombor talipon Momoy. 'Call me yang selalu kesunyian bla bla bla 013-**** ***' Err. Bukan conteng-conteng di dinding toilet. Bukan. Bukan. Tapi dari O Chart (organization chart) atau kawan sendiri. Ceh. Tak guna punya kawan.


Ada stalkers yang memang boleh Momoy jadikan kawan. Bersahabat lama dan berkongsi ilmu. Itu kes stalker naik taraf jadi bestie. Tapi kalau jenis stalker yang ini. Minta maaf la ye.


'Hey... baby girl...' *My Babyburn nyanyi Hey Baby by Pitbull*

"Hello. Assalamualaikum. Ada hal penting ker?"  
"Waalaikummussalam. Saja je nak call"
"Dear, ada jam tak dekat situ?"
"Ada. Kenapa?"
"Tahu tak sekarang pukul berapa?"
"7.30 Kenapa?"
"waktu Maghrib kan? Boleh tak call lepas Maghrib nanti? Assalamualaikum" Tuttttt...

Hang out.


Seminit lepas tu dapat SMS... "Bkan call ni nk kacau u. Saja je. xpela x akan call da. Slam".


Adakah Momoy nak reply SMS atau pujuk semula? TIDAK. Mungkin Momoy sedikit harsh. Tapi bagi Momoy sesiapa yang tidak boleh ditegur untuk menghormati waktu Maghrib, Momoy tidak rasa rugi sedikit.


Okay. Itu satu contoh. Salah ke? Tapi Momoy tak rasa salah. Oh. Satu lagi situasi yang Momoy selalu alami.


'Hey... baby girl...' *My Babyburn nyanyi lagu Hey Baby by Pitbull* 


"Hello. Assalamualaikum. Siapa ni?"  
"Waalaikummussalam. Awak sape"
"Awak nak cakap dengan siapa?"
"Nak cakap dengan awak. Awak nama apa? Tinggal mana?"
"Ok. Bye!" Tuttttt...

Hang out.



Minta maaf. Momoy tersangat sibuk untuk layan stalkers atau main teka-teki "cuba awak teka siapa saya" Momoy terpaksa pick up phone (even caller tidak appear nama) atas sebab-sebab urusan kerja).


Tapi sekali tu pernah jadi begini...


'Hey... baby girl...' *My Babyburn nyanyi-nyanyi lagi*


"Hello. Assalamualaikum. Siapa ni?"  
"Waalaikummussalam. Saya Faizal"
"Oh ye. Faizal mana ye? Saya ada tiga orang nama Faizal" *fikir-fikir*
"Saya Faizal yang paling hensem"
"Faizal yang paling hensem cuma bos saya je. Hehe. Okaylah. Siapa ni yer. Tak nak cakap saya letak" *dah malas nak layan*
"Eh jangan. Saya la Faizal yang hensem tu. Hahaha" 



Err... sekali CEO Momoy daaa yang call nak tanya progress kat site. Haa...itulah sombong lagi. Salah sendiri sebab tak save no CEO sendiri selepas handphone lama rosak.


Oh. Momoy berharap tiada ex-stalkers atau best-stalkers Momoy yang terbaca belog ni. Tapi Momoy kadang kala suka juga jadi stalker bila ada yang visit atau komen di belog ni ^____^ 


Sekian. Terima kasih kerana sudi baca entri yang tiada motif =.=


P/s: Lately ni agak busy (Y_Y)'

60 comments

October 9, 2012 at 9:32 AM Reply to comment

ramainya stalker momoy .. heheh mesti popular nie. kalau org tgk muka yana pon ckp yana sombong. tapi dah patten mcm nie nk buat lagu manakn. kenal dulu baru boleh nilai .. ^^

October 9, 2012 at 9:37 AM Reply to comment

org popular.hehe ramai stalker.hehe

October 9, 2012 at 10:11 AM Reply to comment

ramainya stalker dia.. wah2.. famous d amous ni..

biasalah mula2 mcm sombong kan.. kita kena letak safety zone.. nanti org igt kita terlebih ramah lak

@aku HaniAsyira
yer betul2
tapi keja momoy ni, terpaksa. kadang stalker amik peluang
tapi nak buat cam mana dah sorang je ompuan kat situ
huhu...

@dayteenlea
bukan sebab popular sebab rare tu . haha

@Yana Aina
popular juga la kat area sini sebab soang je ompuan dalam ribu-riban kontraktor tu

October 9, 2012 at 11:10 AM Reply to comment

rare is good :)

October 9, 2012 at 11:39 AM Reply to comment

cucuk je mata stalker tu dgn chopstick...hahaha ;D

October 9, 2012 at 12:05 PM Reply to comment

nana selalu x layan kalau ada no baru sms or call fon pastu kalau di tanya sape berbunga2 plak ayat. bukan sombong tp kena jimat kredit untuk hal yg lg penting huhu

October 9, 2012 at 12:12 PM Reply to comment

KAK MOMOY .. MINTAK NO HP .. EKEKE .. NAK JADIK STALKER KAK MOMOY NI .. HAHA ..

October 9, 2012 at 12:16 PM Reply to comment

heheehe..ni mesti ramai secret admire sis momoy ni.
orang yang selalu antar mesej xth dari sape manela kita nak layan kn?
mula la cakap kita sombong. sama la sis kita punya keadaan.

October 9, 2012 at 12:24 PM Reply to comment

Hehehe I don't believe people think about you in negative impression just looking at your outside appearances. I believe in you more than you think. You are nice and friendly lady in every way. I hope so and I know so :))))

Do you really have some secret admirers? Woalaaaa. Excellent. Awesome :)))

Argh sgt tak suka stalker mcm tu.. semak.. n geli geliman...:P

October 9, 2012 at 12:41 PM Reply to comment

pergh..tu dah membuktikan momoy ni memang comel dan banyak peminat..pewwiittt

@dEdEQ dE wIshEs
dear add YM laa. kalau HP ni jarang nak on kalau time bz. kalau sebulan bz , sebulan laa tak on =)

@Suburbanzero
nak g kedai beli chopstick

@Erna Ziana Lamsera
itu la pasal. kalau project ngah running, sehari lebih kurang 10 stalkers .
tension rasa

October 9, 2012 at 1:33 PM Reply to comment

@.::: Princess MOMOY :::.

ALALA KAKMOI .. KITE DE BLOG JE .. ):

October 9, 2012 at 1:46 PM Reply to comment

i also >< i got stalker always call me at midnight -3-

October 9, 2012 at 2:15 PM Reply to comment

Momoy orangnya tuh tak sombong, baik and ramah pula. Kerana Momoy mau datang ke blogku, walau kita lain negara and bahasa-nya tak sama pula.

Saya mau tanya sama Momoy, boleh kah?
Apakah Momoy bisa bahasa Indonesia?

@dEdEQ dE wIshEs
iye. de email tak dear . nnt momoy bagi thru email yer

October 9, 2012 at 2:56 PM Reply to comment

@.::: Princess MOMOY :::.

NI AKAK .. nojiejihah@yahoo.com

@dEdEQ dE wIshEs
ok dear. check email eyh jap g =)

@Nor Zilla Sensei
yang itu tak tahu la
tapi maybe sebab momoy ye yang rare dari yang lain =.=

October 9, 2012 at 5:47 PM Reply to comment

Kisah menarik. Hejehe
Nasib baik sop ada mengalami cam tu (ada ker) hahahajah

Semua tu dugaan dan cabaran hidup bujang kot?

October 9, 2012 at 6:12 PM Reply to comment

ramai stalker hehe momoy xsombong pun mesra je hewhew

October 9, 2012 at 6:24 PM Reply to comment

hahaha lawak la momoy ni sabar jela

October 9, 2012 at 6:55 PM Reply to comment

Wilma pasti Momoy nie cantik orangnya ^_^
Don't judge the book by its cover...
Betul tak?

October 9, 2012 at 8:08 PM Reply to comment

nk tgk skit muke grang momoy tu. hihi. momoy ok je haz tgk. mesra aje~ ^^

btw ramainye stalker. mesti hot ni. XD btw yg part faizal tu seyes lawak. terkantoi sudah. hahah =P

October 9, 2012 at 8:42 PM Reply to comment

Pernah jugak terjadi macam tu dulu. sekarang dah tak dah. kelakar pulak bila baca part yang last tu. heheh

October 9, 2012 at 10:22 PM Reply to comment

nsib baik sy x pnah wt cmtu kn, hukk..

yup, sy pun x suka style call kita pastu suruh teka siapa dia.. mcm apa spesis cmni...

October 10, 2012 at 12:24 AM Reply to comment

wah.. ramai blognya momoy, pertama kali kesini.. :D

October 10, 2012 at 12:27 AM Reply to comment

haha same lah kite :D

October 10, 2012 at 12:54 AM Reply to comment

Terkadang tuntutan profersi kerja..bertolak dg keinginan hati ya moy...ta usah di dengar lah apa kara mereka hehe...

Yang jelas momoy tidak sombong dan baik hati pula lagi hehe.. :)

October 10, 2012 at 2:14 AM Reply to comment

Hahaha tulaaa Momoy..!!
Buat lagi cam gituu..
kan dah terkantoi.. :P

October 10, 2012 at 1:18 PM Reply to comment

hmm .... surely like that ...
yes ..
if we have a secret admirer, we should make a attention with her/him.
hehehehe ....

October 10, 2012 at 7:02 PM Reply to comment

Haha ini dah boleh dikira strangers ohh

October 11, 2012 at 11:01 AM Reply to comment

@Asep Haryono
huhu...sangat touching bila baca komentar kamu kak asep T_T
secret admirer? i have no idea kak asep
ada barangkali

October 11, 2012 at 11:02 AM Reply to comment

@◕ Kawaii D Y S H A ◕
malas nak layan
keje banyak lagi dari nak layan org cengitu

October 11, 2012 at 11:03 AM Reply to comment

@boni kacak
bukan sebab tu la
sebab momoy je ompuan dalam tu
saja je diaorng nak kacau
mebi la kan

October 11, 2012 at 11:03 AM Reply to comment

@Arisa Chii
wahhh... so scary. my dear ariisa take care yea

October 11, 2012 at 11:05 AM Reply to comment

@Zevinramah kah ? hehe...makasih dear zevin
oh. momoy nga bisa Bahasa Indonesia
momoy nulis aja apa yang terlintas
harap kamu dapat fahami ya

October 11, 2012 at 11:06 AM Reply to comment

@Sop Nama Saya
harus grab sesape jadi BF terus kawen ?
erkk

October 11, 2012 at 11:06 AM Reply to comment

@nadia farhana
muka momoy sombong dear yaya =.=

October 11, 2012 at 11:06 AM Reply to comment

@ComelComot
itu la. terkantoi plak

October 11, 2012 at 11:07 AM Reply to comment

@Dunia Wilma
err...tengkiu dear wilma
tapi x betul pun
momoy ni biasa2 saja

October 11, 2012 at 11:08 AM Reply to comment

@haz
itu la pasal.
depan CEO sendiri pula tu g cakap cenggitu
haiss
wat malu jer
dah kantoi

October 11, 2012 at 11:09 AM Reply to comment

@Mieya Atiera
uwaa...itu bukan kelakar tau
itu malu...waaaa

October 11, 2012 at 11:09 AM Reply to comment

@caliph shuriken
nnt nak wat kat dear caliph la
haha

October 11, 2012 at 11:10 AM Reply to comment

@UnlimitSoft
terima kasih sudi mampir dan komen ke sini =)

October 11, 2012 at 11:10 AM Reply to comment

@budi os 19
huhu...kamu sungguh baik hati dear budi =)

October 11, 2012 at 11:11 AM Reply to comment

@Eiqa Almond
itu la
tak pasal2 jer kena bos sendiri

October 11, 2012 at 11:11 AM Reply to comment

@A. Y. Indrayana
wahhh....tapi momoy nga suka diperlakuin begitu kak Indra
erkkk

October 11, 2012 at 11:12 AM Reply to comment

@Nadratul Syazwana
keh keh keh
nak g terjah blog nad
ni plak boleh dikira stalker ni
bhuahaha

October 11, 2012 at 1:55 PM Reply to comment

salam momoy.
Pekabar?

Org fopular mmp la kena sabar.jgn cepat mlatah..relexs la..

TA kan ada ni..support mmoy!

October 11, 2012 at 5:34 PM Reply to comment

tlg email alamat mmoi pd ta
Ada sesuatu untk momoy.tq

October 12, 2012 at 9:37 AM Reply to comment

eh kita ada persamaan lah..

sep skit!
hehehehe
btw, chantik blog akak
^____^

http://nurainishahroni.blogspot.com/

December 20, 2012 at 9:13 PM Reply to comment

Syok eeee ada stalkerrrrr. Layan jangan tak layan pasal nanti lepas kawin kene mengadap muka sorang tu ja. He he he

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...