Room makeover ! | .::: MOMOY blogirl :::.

11 September 2012

Room makeover !

Assalamualaikum kawan-kawan.


Ingat tak entri Momoy tentang pindah rumah. Boleh baca sini [berpindah lagi]. Syukur Alhamdulillah. Momoy akhirnya dapat rumah dalam masa yang singkat. 


Rumah semi-D dua tingkat yang sangat besar dan cantik. Ada 4 bilik air. Halaman yang sangat luas. Cukup 10 biji kereta kalau susun di halaman. Siap ada sekuriti lagi. Memang besar rumah ni. 


Sekarang agak busy dengan kerja. Jadi masa untuk make over bilik Momoy lakukan sepantas mungkin. Oh. Banyak bilik kosong yang tak digunakan. Rugi biarkan kosong. Tapi Momoy tak suka sewa ramai-ramai. Serik dengan pengalaman lepas. 


Momoy pilih bilik yang kecil saja di tingkat atas sebab senang nak kemas. Bayangkan hanya satu bilik di tingkat atas sahaja yang Momoy guna. Yang lain semuanya kosong. Takut juga.


Ini entri sesi cat-mengecat bilik tersebut. 

Selepas cuci kereta (setiap pagi Jumaat yang indah), kerja mengecat dimulakan. 

Oh ye. Susun atur perabut tu dah Momoy lakukan awal-awal lagi. 
Sebelum cat, cuci dahulu apa yang patut.

Meja tepi katil kaler yang boring dan huduh sudah bertukar rupa. Cayalah!

Kepala katil diberi keutamaan. 

Tengok. Meja ada tapi tak boleh guna.
Tika ini sedang buat report sambil mengecat. Sungguh powerful. Haha.

Cermin besar setinggi 5 kaki ni pemberian kawan. Terima kasih teman. Kalau nak beli ni dalam RM 400 juga la (dah survey kedai perabut). Momoy cat dengan warna putih juga.

Oleh sebab busy dengan kerja, tapi time ni juga pindah rumah dan nak make over 
bilik lagi. Tak sedar dah nak malam. 
 .

Sebenarnya tak boleh dikatakan sesi cat-mengecat. Sebab gambar dah tunjuk result selepas proses mengecat. Haiss... 


Perabut dan tingkap Momoy cat putih. Manakala dinding memang sedia bercat pink. Nak tahu bagaimana hasil bilik tidur Momoy selepas make over? Nantikan pada entri seterusnya =)


UPDATE: Make over bilik completed. Boleh baca entri [Jom masuk bilik !]



Kulit lebih cantik | Harga mampu milik



11 comments

September 11, 2012 at 10:42 PM Reply to comment

waalaikumsalam,
warna wall-nya pink ya....tapi sepertinya belum selesai make over-nya...ditunggu kabar finishing-nya ya :)

September 12, 2012 at 11:10 AM Reply to comment

stylo MOMOY kombinasi kaler pink & putih..sure letih kan berpindah umh ni nak kena make over semula tmpt baru..hope, kali ni stay lama sikit kt umh baru kan MOMOY

September 21, 2012 at 1:27 AM Reply to comment

mencari ilham di post momoy

September 21, 2012 at 1:28 AM Reply to comment

cri ilham di sini

September 21, 2012 at 5:17 PM Reply to comment

bestnya momoy comey lak meja katil tu lepas cat baru

September 26, 2012 at 1:59 PM Reply to comment

done read

September 27, 2012 at 2:14 AM Reply to comment

@BlogS of Hariyanto
dah siap. cuma nak buat entri tu kekurangan masa
nantikan post nya ya
thx dear sudi mampir sini

September 27, 2012 at 2:15 AM Reply to comment

@OdahOne OdahOneBizz
Amin. momoy pun harap begitu juga
mmg letih tambah lagi sekarang bz ngan tempat kerja baru . banyak gaji banyak juga lah kerja

September 27, 2012 at 2:15 AM Reply to comment

@TiranaAduka
sila sila =)

September 27, 2012 at 2:16 AM Reply to comment

@wong meimot
hehe... momoy sudah bosan dengan warna koko kayu so cat putih

meja kecik tu pun momoy rasa extra comel kot bila bewarna putih

September 27, 2012 at 2:16 AM Reply to comment

@TiranaAduka
tengkiu dear TA

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...