Parut, pergi kau dari hidupku ! | .::: MOMOY blogirl :::.

29 September 2012

Parut, pergi kau dari hidupku !


Assalamualaikum kawan-kawan.

Kejadian dah dua minggu berlalu. Ingatkan tak ada apa-apa, rupanya meninggalkan kesan. Oh. Sedih sungguh hati ini. Ini bukan putus cinta ke hape ye. Ini kesan parut dari projek terbaru Momoy. 


Secara tiba-tiba ada yang menegur, "Eh. Tangan kenapa tu?". Uwaaa. Baru perasan tangan berdarah-darah. Yang peliknya lansung tak rasa sakit. Lepas perasan baru sakit tak ingat. Waa... Kenapa la tegur.


Tapi jiwa kental. Budak projek mesti jiwa rock wokey. Tapi se-rock rock Momoy, Momoy ni perempuan. Bila melihat luka dalam dan darah susah nak berhenti, ni confirm tinggal kesan parut. Momoy menangis dalam hati >.<





Fuyooo. Baru ganas




Seharusnya Momoy bersyukur sebab kena di sisi pergelangan tangan Momoy. Hampir-hampir saja dengan urat nadi wooo. So scary. Jadi, sangat-sangat bersyukur Allah masih sayangkan Momoy.


Momoy dah biasa bila kulit tinted dan rentung bila bertahun-tahun berjemur, berpanas semasa kerja. Tapi bila berparut ni memang menggugat keyakinan diri Momoy. 




Perlu ke rendahkan sedikit watch untuk cover kecacatan itu?




Siapa ada pengalaman pernah ada parut dan dah try ubat cap jenama itu ini dan berkesan. Kawan-kawan ada cadangan atau petua tak cara nak hilangkan parut di tangan? Parut di hati pun boleh juga. Eceh. 



P/s: Dah boleh register masuk yakuza ni. Haiss >.<



Update : 
Momoy dah berjaya pudarkan parut ni. Nak tahu caranya ? BACA SINI



32 comments

September 29, 2012 at 11:25 AM Reply to comment

badan saya ada banyak parut, hasil tetakan-tetakan geng lain.. erk.. xdelah gurau je..

ada produk bleh hilangkan parut.. tapi tak pernah pakai..

September 29, 2012 at 11:52 AM Reply to comment

tak tahu lah pulak produk apa yang berkesan..apa pun, semoga cepat hilang parut tu..^__^

September 29, 2012 at 12:08 PM Reply to comment

alolo cianya die.. xtau la pakai apa.. tp kalo dulu luka bedah sy guna minyak kelapa dara.. ok la.. dear awak ada tnya ada bt tempahan header kan.. ada?? boleh pm kat cini http://www.facebook.com/kawaiidyshastudio

September 29, 2012 at 1:55 PM Reply to comment

Produk untuk hilangkan kesan parut, Mieya tak berapa nak tahu sangat lah.

September 29, 2012 at 3:08 PM Reply to comment

@muhammad asyraf
yeke? apakah produk itu?
tell me. tell me.

September 29, 2012 at 3:09 PM Reply to comment

@nur anis
waa... parut ni dalam betul. x tahu dapat hilang ke tak.
mungkin cuma dapat pudarkan saja. huhu

September 29, 2012 at 3:11 PM Reply to comment

@◕ Kawaii D Y S H A ◕
VCO yang blogger dok sebut-sebut tu ker? ooo..minyak kelapa dara yg proses sendiri. nak makan ke sapu

September 29, 2012 at 3:11 PM Reply to comment

@Mieya Atiera
tak apa dear . thx sudi singgah dan baca entri ini

September 29, 2012 at 4:24 PM Reply to comment

Guna pati haruan :)

September 29, 2012 at 6:22 PM Reply to comment

ala potong jer tangan yg berparut tu...kan hilangparut tuuu!


hehe!

Anonymous
September 29, 2012 at 7:38 PM Reply to comment

aloo. ary2 aq klik blog kamoo dgn harapan ada cherita pasal bilek kamoo. plisss upload photo itew cepat

September 29, 2012 at 7:39 PM Reply to comment

Nice article really I like it,salam ukhuwah dari INDONESIA.

September 29, 2012 at 8:00 PM Reply to comment

kak mia guna produk CNI krim nutrimoist memang bagus. cara guna sapu je.

sofea luka merah aje sekejap dah hilang merah.

sofea lebam terhantuk dinding, lepas 15 minit terus hilang lebam.

luka dan parut sofea makin pudar sebab kak mia selalu sapu masa dia tidur. kena rajinlah tiap-tiap hari.

ok dan puas hati dengan produk ni.

September 29, 2012 at 8:32 PM Reply to comment

entahlah.. saya masa kecik2 dulu pun pernah terkena api and meninggalkan parut.. tapi bila dah besar2 ni, parut tu dah xnampak sangat

September 29, 2012 at 8:57 PM Reply to comment

Boleh tahan besar parut tu. Kena pisau ke apa ? Fie dulu kecik2 waktu tengah lasak banyak jugak la parut besar2 nie dah takde dah. hehe

September 29, 2012 at 9:06 PM Reply to comment

hanna pun ade parot kat tangan xtahu cmne nak hilngkn..huhu

September 29, 2012 at 9:44 PM Reply to comment

wah...besar jugak parut tu... sakit tu.. ciannya kat awak,,,

September 29, 2012 at 10:11 PM Reply to comment

googling aja moy...buat cari cara hilang parut...mungkin juga dapat bertanya ke apotik obat... :D


memang hati momoy sedang parut juga...hehehe :D

September 30, 2012 at 12:02 AM Reply to comment

kt area sy guna minyak gamat utk rawat parut...

September 30, 2012 at 12:13 AM Reply to comment

@Sop Nama Saya
oh. thx u dear sop
esok nak g watson beli

September 30, 2012 at 12:14 AM Reply to comment

@Anonymous
oh momoy baca 2 3 kali baru faham. hehe..
ok next week momoy post tentang bilik tu ye.
Ramai pula yg request pasal tu.
thx ye sudi visit blog momoy

September 30, 2012 at 12:15 AM Reply to comment

guna bio oil atau mederma . ntah btoi tak eja . haha .. nt hilang lah parut tu :)

September 30, 2012 at 12:15 AM Reply to comment

@Icahbanjarmasin
salam kenalan dear.
err... entri berparut tu nice ker? konpius jap

September 30, 2012 at 12:16 AM Reply to comment

@Mia Liana
ok terima kasih sis pada suggestion
nak cuba juga yang krim ni
yang sop cadang tu pun nak try

September 30, 2012 at 12:17 AM Reply to comment

@Aiisyah Colourful
mungkin sebab tumbesaran. umur muda dan sel kulit ganti cepat kot
tu yg xde parut
momoy dah tua ni x mungkin hilang huhu

September 30, 2012 at 12:18 AM Reply to comment

@fifie
wahh...lasaknya kamu
momoy ni 1st time dapat parut yang cenggini
itu yg risau tak menentu tu

September 30, 2012 at 12:19 AM Reply to comment

@HannaNana Swift
kita senasib TT

September 30, 2012 at 12:26 AM Reply to comment

@boni kacak
boleh tahan juga
panjang dan dalam

September 30, 2012 at 12:27 AM Reply to comment

@budi os 19
udah goggle dear budi
tapi cuma ketemu cara untuk parut yang ringan aja. huhu...

September 30, 2012 at 12:28 AM Reply to comment

@caliph shuriken
boleh hilang ker dear?
momoy nak buat semua yg kawan-kawan suggest. malu sebab nampak sangat parut nih
thx dear

September 30, 2012 at 1:02 AM Reply to comment

@-meeSUPERGIRL-
mederma yang dalam iklan tv tu ker?
ok dear . thx suggestion .
esok nak g watson cari krim2 parut

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...