Post untuk penggatal-penggatal | .::: MOMOY blogirl :::.

24 February 2017

Post untuk penggatal-penggatal


Assalamualaikum semua..

Bila Momoy kerja kat site, badan ni memang selalu gatal-gatal. Faham-faham sajalah, kat plant ni segala mak nenek kegatalan boleh rasa. Dengan debu, dengan chemical, dengan panas peluhnya dan macam-macam lah.







Orang dulu-dulu memang ada petua nak hilangkan rasa gatal-gatal kulit nih. Caranya ambil daun gelenggang, tumbuk lumat dan gaul bersama belerang dan minyak tanah. Tapi soalnya, sanggup ke nak tepek benda tu. Haha.. panas pedih kot. Dan please standby face mask sebab bau dia 2 hari pun tak boleh hilang beb. Maka, lari lah dikau jauh-jauh dari pandangan orang. Hehe..



"Eh.. dah tu, camne ? Takkan nak tergaru-garu sepanjang masa ?" Rilex uolls, ni Momoy nak share something yang best. Mudah dan praktikal. Dan yang paling penting ia berkesan dan selamat. Menggunakan hanya bahan premium yang organik. Jeng jeng jeng... Glow Gelenggang






Bahan premium dalam Glow Gelenggang:-
  • Daun gelenggang (cassia alata) untuk kurangkan gatal, kurap, panau, bisul, resdung, kudis buta dan lain-lain masalah berkaitan kulit.
  • Habbatus Sauda (black seed) untuk kurangkan radang dan sembuhkan luka luaran.
  • Minyak argan supaya kulit halus dan licin
  • Minyak zaitun (olive oil) sebagai pelembap yang tahan lama pada kulit
  • Susu kambing untuk mencerah, melembut, mencegah kulit kering, kasar dan kusam.



video




Gelenggang ni memang powerful sebagai agen antikulat dan antibakteria. Haa.. Biasa diguna untuk merawat gatal-gatal berkaitan kulit disebab oleh kurap, panau, resdung, bisul, kudis buta, psoriasis, eczema dan apa saja masalah berkaitan kulit. Boleh bye-bye dah pada masalah kulit yang hodoh tu !



Ce tanya nenek atau doktor pasal khasiat daun gelenggang pada kulit ni, confirm diaorang tahu dan setuju dengan manfaat gelenggang nih. Apa yang best pasal Glow Gelenggang yang Momoy nak cerita ni adalah.. ia tidak pedih, tidak panas dan tidak berbau busuk. Dah tak perlu nak lari jauh-jauh nyorok balik langsir! 






Gambar atas tu bukannya puding ye kawan-kawan. Tu adalah sabun herba organik GG (herbs soap). Tengok sendiri rupa tekstur sabun herba GG tu. Uishh.. kiranya bila guna masa mandi, daki-daki pun luruh sekali sebab dia jenis scrub. Haa.. sesuai sangat lah yang jenis pemalas, hatta nak scrub seminggu sekali tu pun liat. Hahaha.. Momoy lah tu.. Bau ? Eh, takde bau busuk.. melainkan bau wangi biskut vanilla cream saja.



"Momoy, yang macam botol tu aper pulak ?" Ni yang Momoy nak share ni.. yang dalam botol cute macam perfume tu adalah minyak herba organik GG. Pakai ni memang siyok.. Momoy gerenti korang suka. Sebab bila gatal itu muncul, picit dan sapu sampai meresap.. In sya Allah, ia membantu melegakan kegatalan korang. Don't worry.. herbs oil GG ni pun tak busuk, tak panas dan tak pedih. Standby letak kat opis pun boleh. Bau sedap hot-chocolate yang bila korang picit jer.. confirm officemate tegur sedapnya bau.. Serius..



Bayangkan kat opis, duk tahan-tahan gatal sebab kudis buta, pakai Glow Gelenggang ni memang rasa lega sesangattt gatal tu. Dan konsisten la pakai 2-3 kali sehari.. tengok sendiri perubahan yang berlaku pada kudis buta ittew.. Lepas tu bagitahu Momoy berapa meter korang melompat, okay. Hoho..



"Mak buyung boleh guna ke Momoy? Sejak preggy ni, kat area perut asyik gatal jer.." Ofkos la boleh sis.. Glow Gelenggang ni diformulasikan dari bahan organik premium dan bebas bahan kimia. Budak-budak, mak budak, bapak budak, orang tua dan wanita hamil boleh guna.



video




Yang rasa macam nak cubalah, tapi.. betul ke best dan tak bau busuk? Ni Momoy baik hati nak bagi sampel percuma untuk korang. Orang lain kalau bagi sampel secoet halus nipis giler. Momoy baik hati bagi sampel besar juga lah (puji diri). Tapi.. tapi.. tapi.. sampel ni limited tau. Jadi, siapa nak #FREE sample ni, isi simple form untuk Momoy pos ke korang. Lepas tu tunggu jer abam posmen sampai. 



Nak try FREE sample ? <<KLIK SINI>>



Dan.. bagi yang nak dapatkan terus set Glow Gelenggang nih, combo set hanya RM70 sahaja dengan penghantaran PERCUMA ke seluruh Malaysia. Kalau berminat, boleh whatsapp 014-544 5951 untuk pertanyaan atau tempahan sahaja. Test saham dengan tujuan nak 'menggatal' tidak akan dilayan. Huhu..



5 comments

March 19, 2017 at 10:38 PM Reply to comment

Tergelak bace tajuk tu ha. Hehe. Ingatkan ape la td. Comel aje sabunnye.

March 25, 2017 at 6:17 AM Reply to comment

Saya ada tanam daun gelenggang. Daun kadok pun ada.

April 24, 2017 at 9:39 PM Reply to comment

Hai.. salam kenal
senang bisa berkunjung ksini

May 19, 2017 at 2:42 PM Reply to comment

BERBAGI INFO NIH GAN MANFAAT KHASIAT BUAH MERAH PAPUA
Info lengkap dibawah
>> Kami menyediakan buah merah segar <<
>> Cari tahu manfaat khasiat buah merah <<<

May 21, 2017 at 6:53 PM Reply to comment

Amboi sabunnya pun nak minta kena ngap dalam mulut. Comel sangat pehal ; )

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...