MARCH Shopping Haul | NARS Cosmetics - Hope Girl - Loreal | .::: MOMOY blogirl :::.

02 March 2016

MARCH Shopping Haul | NARS Cosmetics - Hope Girl - Loreal


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 

So far, ni hari kedua contract Momoy dengan Petronas habis. Menunggu masa untuk sambung lagi. Insyallah kalau ada rezeki. Kalau tak pun, tunggu ada offer yang best dari company O&G yang lain. Amin. Baru dua hari dok rumah tapi nak muntah boring wehh. 



Saat ni baru terasa wifi ni berbaloi bayar. Selalu bayar berbulan-bulan tapi tak pernah guna. Busy memanjang ! Cuti-cuti macam ni memang buat hobi yang dah lama tak buat. Shopping ! Ngee...





NARS Cosmetics | Hope Girl | Loreal





Hasil gatal mulut tanya kenapa MUA make-up lawa. Ini padahnya... Foundation from NARS Cosmetics. Setiap ketul tu dekat RM 200. Haha... Tak kisah la, janji iolss meleTOP ! Nak lebih info sila walk in ke Pavilion atau check web NARS cosmetics. Confirm tension tengok barang lelawa semua. Ha ha ha.



Tapi pakai foundation kulit akan sedikit kering. Itu yang beli moisturizer dari Hope Girl tu. Yang primer Hope Girl tu Momoy beli sebab ramai MUA praktis pakai untuk make up tahan lama. Hope Girl ni brand Korea. 



Product rambut haruslah ada kan, Momoy berambut panjang lurus sampai punggung. Memang imej rambut panjang mengurai kekonon perempuan melayu terakhir. Hihu. Nak potong pendek, memang tidak lah. Pernah imej rambut pendek, serious huduh sebab muka bulat jadi extra bulat. So, Big NO NO !



Yang product rambut tu Momoy beli kat saloon yang biasa Momoy pergi. Masuk 4 tahun jugalah Momoy jadi regular customer dia. Kiranya dah berpuluh ribu jugaklah sedekah kat si Howard tu (nama tokey saloon). Rambut panjang maintenance pun panjang jugak. Huh.





Saja-saja nak letak gambar candid 




7 comments

March 2, 2016 at 9:55 PM Reply to comment

ladyboss putih gebu.hati keje. jaga kesihatan sama ok.

March 3, 2016 at 3:11 PM Reply to comment

harus dicba ini produknya, agar rambut tetap sehat

March 8, 2016 at 12:01 AM Reply to comment

putihnye dea... ape rahsia ni sis? tlong bgtau sy! hehehehe!

March 18, 2016 at 1:55 PM Reply to comment

mkin lawa la ktk kai product NARS..lama xnangga momoy...br muncul hehe

April 3, 2016 at 3:54 PM Reply to comment

Saya pun suka NARS! Nak2 Sheer Glow. Hehe. Nanti momoy review Honeybee Hope Girl tu please, selalu nampak MUA2 guna, macam nak beli jugak... tapi tunggu bajet lebih sikit. Hee

Elle
May 1, 2016 at 7:46 PM Reply to comment

Hai Momoy,
SEKARANG ni kat mana boleh dapatkan Glutax 12 Advance HD?
Please reply asap. Thanks.
Saya google kat internet kebanyakan post or ads about Glutax 12g advance hd semuanya awal2 2014. Sekarang ni dah 2016.

@Elle

Hi dear Elle,
skrang susah nak dapat glutax 12g advance since glutax sekarang. Masih ada tapi very hard sikit la nak cari. Momoy dah 2 tahun x buat jab, so nak suggest tentang jab tu macam tak berapa sesuai. Zaman dan teknologi makin maju

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...