Cabaran Miracles Beauty Collagen Spray | Testimoni | .::: MOMOY blogirl :::.

12 January 2013

Cabaran Miracles Beauty Collagen Spray | Testimoni


Assalamualaikum kawan-kawan tersayang.

Dah lama ke menunggu review Miracles Beauty Collagen Spray dari Momoy ? Thee hee hee. Sengaja biar kamu semua tertunggu-tunggu. Baru thrill. Maaf la lambat review. Komitmen dengan kerja. Ini BUKAN sponsor review ye. Jadi review adalah telus dan jujur. 


Waktu tidur Momoy dah bertukar 360 darjah. Komitmen kerja kena disiplin hoo. Pada sesiapa yang nak tahu (paksa ambil tahu jugak), Momoy paksa untuk lelapkan mata selepas Isya'. Pukul 9 malam dah beradu okay. Sebab pukul 12 malamnya (kadang terlajak setengah jam) Momoy dah bangun. Bukan meracau ke hape tapi bangun buat kerja. Betul-betul hardworking. Hehe. Korang tak nak puji so Momoy puji sorang-sorang. 


Buat kerja dengan gigih dan bersungguh-sungguh. Stop kerja pukul 6.00 pagi. Subuh, mandi dan terus pergi site. Lunch hour sejam Momoy gunakan untuk makan, solat dan top up tidur setengah jam. Jadi kawan-kawan boleh bayangkan tak bagaimana stress nya Momoy sampai April ni? 


Sleeping beauty 3 jam mana cukup. Jadi memang frust bila kulit dah licin (pakai Aura Maya skincare) tiba-tiba berjemaah jerawat naik dan wrinkle di mata. Arghhh. 



Miracles facial collagen spray by Miracles Beauty 



Entah macam mana tergerak hati nak try Miracle Beauty. Itu sebab terpengaruh dengan iklan dia yang superb dasyat. Senang diperngaruhi satu hal. Dan satu hal lagi, biasa lah perempuan dilahirkan untuk menghabiskan duit. Isk isk. Jadi jangan salahkan Momoy =)


Tapi betul lah. Mana laa Momoy tak terpengaruh. Cuba tengok ni.



Wah...

Ini lagi wahhhhhhh....



Macam mana ? sangat dasyat kan? Sebab tu la perasaan nak mencuba tu membuak-buak. Lagi pun Miracles Beauty ni 100% dari bahan semulajadi, means tiada bahan kimia dan selamat ! 


Bahan-bahan yang digunakan dalam Miracles Beauty adalah oxygen water, aloe vera, buah delima, sarang burung walit dan rumpai laut. Sebab Momoy dah pernah mencuba rumpai laut jadi Momoy memang percaya keberkesanan produk yang ada kolagen rumpai laut ni. 


Cuma tentang kolagen asli rumpai laut Momoy tak dapat nak teruskan sebab sekarang ni Momoy tinggal di chalet di Cherating selama 6 bulan (projek di Gebeng). Dok chalet mana nak masak-masak rumpai laut dan nak cari peti ais untuk simpan kan. 


Cabaran hilangkan wrinkle dengan Miracles Beauty 


Produk Miracles Beauty ni hanya ada 2 item saja. Sabun dan spray. Momoy ambil spray sahaja sebab Momoy dah ada sabun Aura Maya. Selepas cuci muka Momoy spray Miracle Beauty ni 3-4 kali spray (ketap bibir dan tutup mata). Kemudia tepuk-tepuk lembut dengan dua jari di seluruh wajah. Pada mata Momoy urut 3-5 kali. Ia akan meresap ke dalam kulit dengan pantas. Tunggu hingga kering.



Nampak tak wrinkle dan eye bag ? Sebelum menggunakan Miracles Beauty

Selepas 10 minit sembur Miracles Beauty - wrinkle dan sembap di mata hilang plus lebih jelita. Hehe =)



Macam mana? Macam mana? Kawan-kawan nampak tak Miracle nya? Tu dia Miracle Water SK11 versi Malaysia. Hehe. Gambar tak edit langsung ye. Hanya tambah watermark. Itu baru 10 minit. Kalau guna secara konsisten dan berterusan, kulit akan jadi lebih cerah (whitening), dan pencerahan dalaman (lightening). Nampak lebih muda (age-aging) dan bentuk muka akan lebih runcing (facial lift up). Momoy spray pertama kali pun dah boleh rasa perbezaan pada kulit wajah Momoy. Kulit lebih licin dan glow. 


Harga Miracle Collagen Soap RM 50 (75 gram)
Harga Miracle Beauty Collagen Spray RM 120 (65 ml)
Harga satu set Miracles Beauty RM 170


Mahal bagi spray yang hanya 65 ml tapi berbaloi kan dari beli eye cream yang pakai bertahun-tahun tapi belum tentu dapat hasil. Nak beli kat mana? Momoy beli di sini 




Kulit lebih cantik | Harga mampu milik



49 comments

January 12, 2013 at 9:29 AM Reply to comment

siyesly nmpk miracle!nk try jugak laa momoy...nana tiap2 ari keje mngadap pc jer..bwu 3 taun keje mata dah mcm eyebag atok2 dah taw...huuuuu

@Nana Hashimitu la. pakai 2 hari jer dah rasa kat pipi ni macam tegang jer. biasalah orang tua macam momoy ni tanda-tanda tua mula nak muncul.
tapi memang rasa kulit lain. terumatama kat mata, pipi dan hidung. momoy cakap dari pengalan momoy guna jer.

January 12, 2013 at 11:13 AM Reply to comment

i wanted to try it also XD ...

January 12, 2013 at 11:43 AM Reply to comment

momoy pasti duta produk nih! nuduh, hehe..

OK-lah testimony jer, namun aku bukan user produk sejenis ini. aku user guitar sama bass, hehe

January 12, 2013 at 12:19 PM Reply to comment

OKAYH.cikeyra jugak sudah tergoda..huhu,mcm nk try jugak lah :)

January 12, 2013 at 12:59 PM Reply to comment

eh betui ke ni moy?

January 12, 2013 at 2:39 PM Reply to comment

baiklah...mata momoy cantik okeh...

@Arisa Chiitry it dear. really satisfied.

@zachflazzhehe. datang blog momoy lagi-lagi beauty produk aja . hope jangan bosan ya kak zach

@Cik Eyracuba la . momoy pakai 2 hari kulit muka memang mabeles. eye cream baru beli tak guna lagi, rasanya eyecream tu nak sedekah pada kawan la kot

@Me And The Boyzmacam dalam gambar tu la sis. momoy pakai spray aja memang muka nampak moist dan glow jer. memula nak beli dalam hati, 'mak aih, mahal gilos' tapi lepas ni MB ni akan jadi item wajib momoy ni. mmg betul2 puas hati

@boni kacakhehe. yela2. momoy terima . mekasih dear boni

January 12, 2013 at 8:57 PM Reply to comment

nampak perbezaannya :)
makin cantik la sis momoy ye :)
nanti miza nak cuba jugaklah :)

January 12, 2013 at 10:33 PM Reply to comment

KAKMOI .. CANTEKKKK BANGAT LA :)

BAWAH MATE DEQ PUN DA MAKIN NMPAK KOT . DUK MENGHADAP LAPPY SMPAI LEWAT MLM .. HIHI

January 13, 2013 at 12:59 AM Reply to comment

@miza yusoftry la. best kot product Miracle beauty ni pada momoy. dah kena masuk dalam list momoy item wajib beli dah nih

January 13, 2013 at 12:59 AM Reply to comment

@dEdEQ dE wIshEspompuan senang nak dapat eye bag. huhu...

January 13, 2013 at 10:45 AM Reply to comment

Moy, I am wondering if your purchase those awesome and cool ladies product cash or using your credit card? Just my curiousity hiheiheihehiee

January 13, 2013 at 10:50 AM Reply to comment

@Asep Haryonoi pay cash cos i don't have any credit card. credit card not suitable for people like me =)

January 13, 2013 at 12:51 PM Reply to comment

OMG! seriously dorang jual bende magic mcm ni? ok, i da terpengaruh.. huhuhu... tp mahalllll

January 13, 2013 at 3:59 PM Reply to comment

melawat momoy

@TiranaAdukaterima kasih =)

@aina maniamemula menag x ercaya. ingat propa . saa beli nak try. lepas try . ok puas hati.

Anonymous
January 13, 2013 at 4:48 PM Reply to comment

hi cik momoy.
saya pun memang nak cuba produk ni. sedang buat research dan terjumpa blog awak. kakak kat tempat ofis saya guna nampak berkesan.

January 13, 2013 at 7:53 PM Reply to comment

a'a la. memang nampak perbezaan. husna pakai garnier, sampai sekarang sembap mata x hilang :(

January 14, 2013 at 8:52 AM Reply to comment

rajin sungguh budak momoy ni.. gambatte ne ^^

January 14, 2013 at 6:30 PM Reply to comment

Bagus Nih produk ....

hahahhaa :D

January 14, 2013 at 10:35 PM Reply to comment

salam momoy cantik
TERIMA KASIH..BUAT SUSAH MOMOY CANTIK JE..SUKA SGA TAU TIRANA ADUKA..TQVM AND HAPPY BLOGGING.

@Husnalyasthx dear sudi komen. momoy dah pakai mcm2 eye cream. eye cream yang paling best dulu jenama olay. tapi dah tak keluar lagi.

@Muhammad Ridhomemang terbbaik. hihi

@TiranaAdukasalam bro TA. pemberian kecil saja tapi momoy ikhlas ^____^

@caliph shurikenterima kasih dear caliph. wahhh... terima kasih sudi visit sini biarpun sibuk =)

January 15, 2013 at 11:00 AM Reply to comment

wah momoy siyes mmg nmpak sgt miracle nya, bestnya sgt2 terbaik result nya..

January 15, 2013 at 3:53 PM Reply to comment

wah, sangat hebat...akhirnya momoy dah jumpa produk yg sesuai

@ComelComotAlhamdulillah result ok. lepas ni momo tak payah beli eye cream dah

@Ema Blogitu lah kan sis ema. bagus produk buatan malaysia setanding dengan produk antarabangsa.

January 21, 2013 at 9:52 AM Reply to comment

@.::: Princess MOMOY :::.terima kasih sudi melawat blog saya...myracles beauty memang best..saya juga pengguna MB nih..memang muka rasa tegang...sekarang saya pun jual...kalau ada sesiapa yang nak beli..boleh sms saya 0199050325 ;)

January 22, 2013 at 3:39 AM Reply to comment

thanks momoy...tqsm

@TiranaAdukasama-sam bro TA

@Anonymoushai cik anonoy
memula mmg kurang percaya. pastu bila dah try momoy suka pula. u un patut cuba tau dear =)

January 22, 2013 at 1:46 PM Reply to comment

hai cik momoy..sy nk share post ni blh? sy pn puas ati gne MB ni... skang dh jd super dealer...mmg setanding produk international... sape2 berminat blh sms trus 0137726773...blh visit fb sy https://www.facebook.com/hayati.rahman.5?ref=tn_tnmn, blog masih dlm process...

January 26, 2013 at 12:12 PM Reply to comment

@As Nordinoh iye. dari user terus jadi seller. kengkawan nak beli boleh juga contact cik as nih

January 26, 2013 at 12:13 PM Reply to comment

@Miracles Product Houseboleh saja sis. asalkan jangan buang watermark dan link ni. tq sis

February 8, 2013 at 2:22 PM Reply to comment

makasih atas infonya sangat meanrik dan artikelnya keren banget
obat lemah syahwat
obat asam urat

Husna
March 8, 2013 at 9:55 AM Reply to comment

Testimoni hebat.. Na pon alami bnda sama.. Mmg best dan miracle kan.. So, sesape yg nk dptkn set ni blh text na di 0145341740.. Satu set rm170 free postage + free 2 shisheido naturgo mask.. Page fb: HUSNA Beauty Collection..;)

@Husnathx sis sudi visit sini.
kawan2 yg lain boleh juga contact sis husna ye.

October 31, 2013 at 10:50 AM Reply to comment

wah keren deh

October 31, 2013 at 10:51 AM Reply to comment

makasih informasi nya

jadi ingin puya kulit cerah

February 16, 2017 at 3:06 PM Reply to comment

I am so glad to read your wonderful article. Im looking forward to read more of
your works and posts. You did a good job! Try to visit my site too and enjoy.

triciajoy.com

www.triciajoy.com

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...