Tips wangikan bilik tidur dan tandas | .::: MOMOY blogirl :::.

13 November 2012

Tips wangikan bilik tidur dan tandas


Assalamualaikum kawan-kawan tersayang.

Satu lagi sikap Momoy yang tak boleh diubah ialah Momoy suka benda-benda yang wangi ! Maka, tempat peribadi (bilik tidur) mestilah senantiasa berbau harum. Kerja Momoy sangat stress dan hyper tension so bilik memang tempat paling relax bagi Momoy


Dah penat bekerja memang nak lepak bilik saja. Lagi tambah best bila bilik sentiasa berbau harum, terapi juga tu. Tak payah nak pergi spa-spa bagai, di bilik saja dah cukup. 


Petua orang dulu-dulu letak daun pandan atau kulit limau (atau lemon) dalam bilik. Oh. Siapa pernah buat? Okay. Bagaimana pula cara Momoy wangikan bilik tidur Momoy? Dekat sikit. Nak bagitahu rahsia ni.


Tadaaa...


Oil perfume 



Pernah lihat kan botol macam ni? Kat Jaya Jusco atau kedai hiasan banyak jual. Tapi Momoy ni jenis kedekut so beli banyak-banyak di kedai RM 5 sahaja. Jadi, selepas entri ini boleh ramai-ramai serbu kedai RM 5.


Momoy suka bau baked biskut jadi pilihan Momoy bau vanilla. Cara nak guna pun mudah. Paling penting bau tahan lama tapi murah. Boleh kata setiap penjuru bilik, meja dan bilik air wajib jumpa benda alah ni. Best tau bila blogging bau biskut. Nyam nyam...


Pada bahagian dalam almari pula, Momoy gantung scented sachet bau bunga-bungaan. Sebenarnya, di setiap laci pun Momoy letak benda tu. Momoy suka bau wangi bila almari atau laci dibuka.



Sekali beli sampai 10 paket. Murah je. RM 2 satu di kedai hiasan English. Cantik. 
Boleh buat sebagai deco juga.



Momoy juga letak scented sachet ni dalam sarung bantal supaya tidur lebih nyenyak, berkualiti dan relaxing. Ewah.


Haha... ramai yang pelik kenapa setiap kali Momoy keluarkan laptop ada bau rose =)
Rahsianya... Momoy letakkan scented sachet dalam bag laptop dan handbag. Biarpun Momoy perangai ganas tapi feminine side tu tetap ada wokeh. Eh. Momoy pun perempuan lah. 




Berbaloi beli jenis ni sebab baunya merebak ke setiap ruang bilik. 
Untuk deco pun cantik.



Banyak lagi cara untuk wangikan bilik. Tapi 3 items tu memang WAJIB ada dalam bilik Momoy


Ada satu cara lagi yang paling senang tapi dah Momoy haramkan. Dulu Momoy guna cara ni. Pernah suatu malam yang sunyi sepi, terdengar bunyi ssyyyy...sssyyy... pastu menusuk hidung bau wangi. Alamak. Momoy dah menggigil takut. Esok pagi baru teringat Momoy ada letak automatic air refresher dalam bilik. Ceh.


Okay. Selamat mencuba!



Miliki kulit cantik | Harga mampu milik




47 comments

November 13, 2012 at 9:03 AM Reply to comment

WAH KAKMOI .. NI YG WATKAN DEQ TRINGIN SGT NAK MASUK BILIK KAKMOI NI .. HOHOHO

November 13, 2012 at 9:48 AM Reply to comment

letih blk keje mmg suke lepak dlm bilik...

November 13, 2012 at 10:54 AM Reply to comment

I have read all information written here Momoy. I found them very useful and informative. I will do my best to try those at home :))))))

November 13, 2012 at 11:00 AM Reply to comment

Saya pun sukaaa sgt beli haruman bilik!

Anyway, pihak QIOS nk jmput cik utk join contest dr kami. Sgt senang nak dpt hadiah. Bkn blogger pun boleh masuk.and, kalau cik invite org plg ramai utk join contest ni, pun dpt hadiah. murah ati nk bg hadiah ni. sbb kami ni gadis2 yg br nk mulakan prniagaan dgn kuasa pwrpuff girls! (ceywah) jom!

patotla sampai sini wanginya

November 13, 2012 at 11:33 AM Reply to comment

@dEdEQ dE wIshEssila sila dear dedeq =)

November 13, 2012 at 11:34 AM Reply to comment

@Nana Hashim
sama la dengan momoy. tempat lepak cuma bilik dan pantai saja

November 13, 2012 at 11:34 AM Reply to comment

@Asep Haryono
thx u kak asep. boleh cobain di rumah atau kantor kak

November 13, 2012 at 11:35 AM Reply to comment

@QiosWriter
ok dear . thx u invite momoy =)

November 13, 2012 at 11:36 AM Reply to comment

@◕ D Y S H A S A H H I R ◕
ehehe...pandai jer dear dysha ni

November 13, 2012 at 11:43 AM Reply to comment

ZUPPPP ZAPPP DA SMPAI .. HEHEHE

November 13, 2012 at 12:04 PM Reply to comment

@dEdEQ dE wIshEs
dah bukak pintu bilik dah. jemput masuk. ngeh ngeh =)

November 13, 2012 at 1:57 PM Reply to comment

Menarik sekali nih moy tips nya.....untuk di coba...hehe :)

Biar wangi setiap saat...hehe :)

November 13, 2012 at 3:14 PM Reply to comment

wahh..good info.. selalu farah letak kat almari and bilik jee.. nak try letak kat beg laptop jugak laa :D

November 13, 2012 at 4:09 PM Reply to comment

awak..kenapa awak haramkan yang automatik syhh syhh tu ye??? ada sebab yang tertentu ke??

November 13, 2012 at 4:33 PM Reply to comment

alamak hidung tersumbat selsema xdpt bau wangi kat sini...hoho..cayalah MOMOY semua tmpt berbau wangi

November 13, 2012 at 6:39 PM Reply to comment

Mieya guna pewangi yang sembur secara berkala tu.

November 14, 2012 at 12:02 AM Reply to comment

yag oil perfume tu wangi ka.. cm xd bau ja.hehe padahal xpernah guna lgi

November 14, 2012 at 2:32 AM Reply to comment

Bilik wangi mmg bgs..hehe

November 14, 2012 at 10:28 AM Reply to comment


salam super sahabat,
tetap semangat dan sukses selalu ya
ditunggu kunjungan baliknya :)

November 14, 2012 at 4:53 PM Reply to comment

salam momoy cantik..
pergh.bau nya sampai ke sini lak..
patut la masuk masuk blog nie harum semerbak je...ahhahaha
jgn marah gurauan di akhir tahun nie momoy..

*Selamat tahun baru maal hijrah...

November 15, 2012 at 2:21 PM Reply to comment

wow, nice share Momoy ..
nice to meet your blog :D

November 16, 2012 at 1:43 AM Reply to comment

bilik dengan wangi biskuit, itu yang saya suka juga. akan saya cuba dan praktekkan.

November 16, 2012 at 9:03 PM Reply to comment

Cantik bilik momoy ...walaupun hanya nampak sipi-sipi...he..he..

November 16, 2012 at 11:09 PM Reply to comment

haha kelakar yang menyeramkan letak automatik freshner

November 17, 2012 at 9:23 AM Reply to comment

@budi os 19
ya ya. harus dicoba dear budi =)

November 17, 2012 at 9:32 AM Reply to comment

@farah.fauzi
ye. boleh buat dear. bila wangi mesti semangat nak buat kerja datang. hehe

November 17, 2012 at 9:33 AM Reply to comment

@boni kacak
sebab utama TAKUT dan SERAM !

November 17, 2012 at 9:34 AM Reply to comment

@Mieya Atiera
momoy suka juga tapi takut biila waktu malam

November 17, 2012 at 9:35 AM Reply to comment

@hnahdy
yang oil perfume tu da best sekali baunya
cuba try letak dalam toilet atau bilik , memang bau best dan lama tau. momoy paling suka guna cara ni. ketiga-tiga cara atas tu list wajib momoy. tak percaya cubalah.

November 17, 2012 at 9:44 AM Reply to comment

@man
betul betul. momoy mmg suka semua benda wangi2

November 17, 2012 at 9:44 AM Reply to comment

@saifudin
makasih ya sobat kerna sudi mampir ke sini =)

November 17, 2012 at 9:45 AM Reply to comment

@TiranaAduka
salam maal hijah bro TA
maaf lama tak BW dan blogging sekarang =)

November 17, 2012 at 9:46 AM Reply to comment

@EYSurbakti
makasih dear . salam kenalan sobat ^___^

November 17, 2012 at 9:46 AM Reply to comment

@zachflazz
haha... momoy pun suka juga. jadi dear beli haruman vanilla banyak2 tau =)

November 17, 2012 at 9:47 AM Reply to comment

@hainom OKje
mekasih sis. oh. ada entry penuh ttg bilik =)

November 17, 2012 at 9:47 AM Reply to comment

@farid omar
waaa...takut tau. huhu...sampai sekarang

November 17, 2012 at 10:04 AM Reply to comment

balik keje penat n stress mesty nak lepak bilik kan. same jugak dgn fae, bilik nak kena wangi. tenang je rasa ;)

November 17, 2012 at 10:15 AM Reply to comment

Wah dear..!! ^^ Bagusla awak niy..hehehe..erm, ain cuma letak potpuri jer dalam bilik..bau bunga-bungaan kan ala2 bilik pengantin bau nyer..huhuhu..kadang2 sembur2 febrezze..febrezze pown cukup mewangikan..=) erm, eh ! Nak carik la nanti pewangi tu..macam comel jewk ^^ ....

November 20, 2012 at 4:32 AM Reply to comment

yup, kedai 5hinggit ada jual benda wangi tu ^^

btul2, mmg patut haramkan yg bunyi ssyyy ssyyy tu sbb tiba2 ada bau wangi tgh2 malam kn, erkk...

November 20, 2012 at 7:52 PM Reply to comment

@fae jamal
betul tu. momoy lak jenis suka lepak bilik

November 20, 2012 at 7:54 PM Reply to comment

@aiN NaJwa
cari jangan tak cari
hehe... dear febreze pun ok
tapi suka ambi pur lagi kot
sbb bau perfume
ngeh ngeh
apa2 pun bilik wangi dan segar buat mood bersemangat setiap masa
ewah

November 23, 2012 at 9:02 AM Reply to comment

meneliti komen2 di blog momoy

November 24, 2012 at 10:15 AM Reply to comment

Kunjung+follow balik ya sob
www.komputermedia.com

@OdahOne OdahOneBizzsuka bau-bauan. memang x dapat nak pisahkan

@TiranaAdukahehe...thx bro TA

@caliph shurikenhoho...dear pun takut eh. kih kih

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...