Nak jadi apa? | .::: MOMOY blogirl :::.

17 November 2012

Nak jadi apa?


Assalamualaikum sahabat.

Rindunya nak blogging. Bila tinggal belog lama-lama, rasa pelik sangat. Sumimasen mina. Maaf lama tak ber-blogwalking ya. 


Oh yeah, semalam adalah pengajaran penting dalam hidup Momoy. Sampai bila-bila kot akan terkesan. Waa. Apa nak buat ni? Sampai rumah, terus google.


Semalaman, cari maklumat tentang keyakinan diri, tips pengurusan masa yang betul, cara tanggani stress dalam kerjaya dan maklumat lain yang penting dalam hidup manusia. Eceh. Senyum cikgu Bahasa Melayu Momoy kalau baca nih. 



PREVIOUS button - sesekali toleh ke belakang, sebagai pengajaran untuk masa depan.
PAUSE button - berhenti sekejap dan lihat sekeliling. 
PLAY button - terus bergerak ke hadapan. Gambatte Momoy !!



Oh. 3 minggu ini, Momoy dah bangun seawal 5 pagi. Sekarang dah jadi rutin harian Momoy. Kena disiplin untuk berjaya dan siapkan diri


Apa-apa pun, Momoy need to manage the next few months (until April) with great courage and strengthYa ALLAH, hanya Kamu yang mampu menolong aku. Aku akan melakukan yang terbaik dan aku berserah kepadaMu ya ALLAH. Amin.


Mood pagi ni terfikir bila dapat SMS ringkas. Ni haa SMS tu. 


"PENDAFTARAN tahun baru 2013"

1.   Jadi Kekasih
2.   Jadi kawan = 6
3.   Jadi kawan mengadu perasaan = 2
4.   Jadi kakak angkat = 2
5.   Jadi adik angkat = 2
6.   Jadi KEKASIH selamanya
7.   Jadi orang yang special = 1
8.   Jadi musuh
9.   Jadi TMM (teman tapi mesra)  = 4
10. Jadi sahabat sejati = 4
11. Jadi skandal 1
Update as of 24 Nov 2012

Skandal pun ada juga. Haha. Jadi, kawan-kawan nak daftar jadi apa untuk Momoy ??? Sila-silalah komen. Nanti Momoy counting eyh. Haha.


60 comments

November 17, 2012 at 9:32 AM Reply to comment

No 9 tu.

November 17, 2012 at 9:52 AM Reply to comment

bagos..kena amalkan bangun awal..lama2 bangon awal, badan jadi bedisiplin..percayalah ^^ ..ain dulu malas jugak, lama2 dh disiplin kan diri, Alhamdulillah..^^ Hehe..


p/s : Eh..mcm no 2 okey what..?? =)For me la..untuk lelaki, No. 6 ... =)

November 17, 2012 at 9:59 AM Reply to comment

@Mieya Atiera
hehe...TMM. bagus2. kita cuba okey dear mieya =)

November 17, 2012 at 9:59 AM Reply to comment

tiba2 no8.hehe xda lah. kalau boleh no 7:)

November 17, 2012 at 10:00 AM Reply to comment

@aiN NaJwa
betul. bangun awal otak sihat badan cergas.
yes. jadi kawan momoy ye. thx dear sudi komen. salam sahabat

November 17, 2012 at 10:05 AM Reply to comment

@hnahdy
tengkiu dear sudi vote. no 7 , jadi org yang special tu kena kerja keras sikit ler. hihi ^___^

November 17, 2012 at 10:07 AM Reply to comment

jadi kawan.. kawan tempat pengadu perasaan pun boleh.. anything problem just give a call.. my ears ready for U.. jgn segan2..
~teruskan perjalanan & jangan pernah tinggalkan impian okey :)

November 17, 2012 at 10:15 AM Reply to comment

@baby comel
terima kasih dear kata-kata semangat itu =)
dan thx juga sudi jadi kawan no 2 dan no. 3

November 17, 2012 at 10:16 AM Reply to comment

jadi yg terbaik buat diri momoy...bagus bangun awal2 pagi

November 17, 2012 at 10:29 AM Reply to comment

Artikelnya sangat bagus sekali ka momoy.. Salam kenal aja ya jangan lupa mampir ke blog saya http://www.situmuhani.com

November 17, 2012 at 10:49 AM Reply to comment

Owkey ! =) salam perkenalan buat momoy....^^

November 17, 2012 at 11:25 AM Reply to comment

nak jadik skandal boleh tak ? haha ^^

November 17, 2012 at 11:27 AM Reply to comment

Hahahah Nomor 9 mirip banged sama judul title lagunya hitsnya Maia RATU ya hiehiheiheiee

November 17, 2012 at 2:56 PM Reply to comment

no 5.. blh x?

November 17, 2012 at 8:21 PM Reply to comment

haha...pun kena daftar ye..

November 17, 2012 at 9:13 PM Reply to comment

banyak yang tertarik di nomor 9 rupanya, haha..

jadilah yang sempurna, sebagai seseorang yang mampu menempatkan diri dalam martabatnya yang indah. Tuhan akan suka.

November 17, 2012 at 9:24 PM Reply to comment

bila kte bangun awl, rasa fresh je kan. Bdn sihat, otak cergas~! (^^,)

okay, aina pilih no 2. ^^ heheehe..

November 17, 2012 at 10:25 PM Reply to comment

Malem sobat..
Waw nice post..
Yang post sebelum nya juga bagus tapi ini lebih baik dari yang lalu..:)
terus berkarya ya..
Haha..:D
oh ya mampir juga ya ke my blog..:)

November 17, 2012 at 11:46 PM Reply to comment

wah awalnya bangun... azam baru ek? bagus.. hehehe

sop x der lagi list azam utk tahun baru.. hehehe

November 17, 2012 at 11:52 PM Reply to comment

no sembilan Banyak yg suka ya Moy...hehe :D

no 10 pun ..insya Allah bagus sis Moy... :D

November 18, 2012 at 10:03 AM Reply to comment

klu kekasih kompoen out da..hahaha.. jadi sahabat sejati la.ececece

November 18, 2012 at 1:22 PM Reply to comment

no sepuluh aja ya

November 18, 2012 at 3:33 PM Reply to comment

yang tidak enak hanya nomor 8 saja.

November 18, 2012 at 4:44 PM Reply to comment

ayok, jadi kawan.. haha

follback sukses princes momoy ;)
salam :D

November 18, 2012 at 6:41 PM Reply to comment

jadi kawan ! hee. boleh ke? :)

#awalnye momoy bgun, hukhuk

November 19, 2012 at 9:55 AM Reply to comment

semoga momoy terus berjaya..kita dah kawan kan..so nak pilih no 10 pula :)

November 19, 2012 at 10:47 AM Reply to comment

odahone pilih semua sekali KECUALI nombor 1, 6, 8 (of course) & 11

tapi utk nombor 4 & 5 tu confuse sikit coz xtau nak jadi kakak or adik angkat coz xtau mana yg sesuai...hoho

awalnya MOMOY bgun pagi sebelum subuh lagi dh kena bangun...

ok nak tekan PLAY button semula coz dh lama sgt PAUSED kt sini...c yaaa

November 19, 2012 at 3:50 PM Reply to comment

hai ..jln2 tersampai sini..comeinye blog ini..mana dpt template ni ek hehehe

November 19, 2012 at 7:32 PM Reply to comment

Dear..tunggu entry kamu key!.. Hehehe.. ;)

November 20, 2012 at 4:37 AM Reply to comment

ntah, x tau nk pilih mana satu.. tgk rezki next year dulu ^^

owh, sama laa sy pun bz wktu hujung2 tahun cmni, huh...

November 20, 2012 at 4:11 PM Reply to comment

Jom join GA qis http://balqisharyani.blogspot.com/ Hadiah dress menanti kamu :3

November 20, 2012 at 7:47 PM Reply to comment

@BALQIS HARYANI
salam dear. wahhh contest photography yer =)

November 20, 2012 at 7:48 PM Reply to comment

@caliph shuriken
tu la awak. saya pun bz sampai bulan 4 thun depan. dah sewa chalet kat cherating untuk 6 bulan. company bayar. hehe

November 20, 2012 at 7:48 PM Reply to comment

@aiN NaJwa
wahhh. thx u dear bagi support =)

November 20, 2012 at 7:49 PM Reply to comment

@Hanani
mekasih sis
terpaksa berkorban sedikit untuk masa depan

November 20, 2012 at 7:50 PM Reply to comment

@Situmuhani
mekasih dear sudi mampir sini. salam kenalan dari momoy juga

November 20, 2012 at 7:50 PM Reply to comment

@aiN NaJwa
salam kenalan juga buatmu =)

November 20, 2012 at 7:51 PM Reply to comment

@shiyda
boleh. boleh
hehe
amboi

November 20, 2012 at 7:52 PM Reply to comment

@Asep Haryono
iya. bener sekali kak asep ^___^

November 21, 2012 at 8:09 AM Reply to comment

Most Welcome....^^

November 21, 2012 at 2:16 PM Reply to comment

rasa tak sabar nk msk thun 2013 baca entry momoy ni aw..hahaha


entry baru dari chot,jemput singgah kalau sudi.
http://chot91.blogspot.com/2012/11/custom-albumhadiah-istimewa-dari-my-mom.html

November 23, 2012 at 8:56 AM Reply to comment

salam momoy cantik
Nice tu

Pekabar di pg jumaat ni.?

November 24, 2012 at 5:54 PM Reply to comment

kak mia memang dah terbiasa bangun pagi. baguslah kalau momoy dah macam ni.

kak mia nak apply no 2 dan no 4....

November 24, 2012 at 11:43 PM Reply to comment

@chot ok..!
entry 2013 pun x fikir lagi nak tulis apa

November 24, 2012 at 11:44 PM Reply to comment

@TiranaAduka
salam dear
sorry lama x blogging
makin bz
huhu

November 24, 2012 at 11:44 PM Reply to comment

@Mia Liana
hehe...tengkiu sis mia =)

November 24, 2012 at 11:45 PM Reply to comment

@Aleeya Atinza Saaid
tengkiu dear
ada kat bawah blog nama template dan link nih

November 24, 2012 at 11:45 PM Reply to comment

@OdahOne OdahOneBizz
thx u dear odahone
lama x visit sini kan
dear pun makin bz jer menjak dah ada baby baru kan

November 24, 2012 at 11:59 PM Reply to comment

@puteri kasih
yer...betul
thx u puteri kasih
maaf lately ni bz

November 24, 2012 at 11:59 PM Reply to comment

@HannaNana Swift
boleh boleh

November 25, 2012 at 12:00 AM Reply to comment

@EYSurbaktimakasih ya dear
salam kenal

November 25, 2012 at 12:09 AM Reply to comment

@zachflazz
bener? gi mana dengan no 11

November 25, 2012 at 12:09 AM Reply to comment

@win3
oh. makasih dear =)

November 25, 2012 at 12:09 AM Reply to comment

@Nor Zilla Sensei
oh mekasih dear zilla
iya. sahabat sejati

November 25, 2012 at 12:10 AM Reply to comment

@budi os 19
dah momoy thick ^^

November 25, 2012 at 12:11 AM Reply to comment

@Sop
projek baru perlu komitmen

November 25, 2012 at 12:12 AM Reply to comment

@manboleh saja

November 29, 2012 at 4:02 AM Reply to comment

no.10.ok tak

November 21, 2014 at 11:39 AM Reply to comment

betul tu mommy..bila bgn awal..semua kerja boleh settle...

November 24, 2014 at 10:48 AM Reply to comment

@siti natrahkan... setuju sangat
hati pun tenang sebab tak kelam kabut

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...