Syukur ya Allah | .::: MOMOY blogirl :::.

12 September 2012

Syukur ya Allah

Assalamualaikum kawan-kawan.

Tengok tajuk entry pun dah tahu nak cerita pasal apa. Ya. Momoy bersyukur sangat-sangat. Tapi tentang apa? Momoy gamble berhenti kerja 6 bulan yang lepas. Sebab? Macam-macam la. Malas nak cerita. Tapi oh orang terdekat mungkin faham. Uhuk.


Di saat tu (paling kritikal tahun lepas) terasa diri ni dah give up. Lebih menyedihkan, banyak pula masalah peribadi menimpa ketika itu. Lepas satu, satu. Berlubang rasa badan ni kena ber das-das tembakan. Sedih sangat. Down. Otak blank macam mana nak handle. Setelah usaha, berdoa dan bertawakal akhirnya Momoy buat keputusan bertukar angin. Biar Allah yang menentukan. 


Damainya | Pulau Tioman image (source)


Syukur. sekarang gaji sekali ganda lebih dari tempat lama. Dan lepas 6 bulan gaji re-struktur semula dan naik lagi. Alhamdulillah. Personal problem Momoy pun dah solve (even bukan 100%). 


Kawan-kawan, meh sini Momoy nak share salah satu doa harian yang selalu Momoy amalkan tiap-tiap pagi (sebelum pergi kerja). Doa apa? Doa pembuka 12 pintu. Bagus doa ni. Rugi kalau kawan-kawan tak amalkan. Paling baik baca selepas solat Subuh dan Isyak.




- Terima kasih Allah -


29 comments

September 12, 2012 at 9:49 AM Reply to comment

alhamdulillah..tahniah...thanks sebab share doa..:)

September 12, 2012 at 10:34 AM Reply to comment

setiap yg berlaku ada hikmahnya kan..tahniah

September 12, 2012 at 11:07 AM Reply to comment

usaha plus doa last2 sekali mesti berhasil kan....kalau kita duk berdoa jek tapi malas nk usaha pun xboleh jugak kan...Allah py perancangan adalah yg terbaek utk kita..come on MOMOY!

September 12, 2012 at 3:48 PM Reply to comment

Alhamdulillah. tahniah. terima kasih share doa pembuka 12 pintu ini.

From,

Nasz

MOHD NASER.COM

September 12, 2012 at 10:46 PM Reply to comment

oic, noted..

nice sharing ^^

September 13, 2012 at 1:39 AM Reply to comment

Thanks mun atas perkongsian nya...

September 14, 2012 at 5:18 PM Reply to comment

dah lama xlawat momoy,sya bz..hee..nice entry,n perkongsia doa yg bgs..:)

entry dari sya :
http://chot91.blogspot.com/2012/09/ceritakubahagiakukebahagiaanku.html

September 16, 2012 at 8:45 AM Reply to comment

alhamdulillah ! thamx momoy kongsi doa, leh amalkan pasni :)

anywy, mar da buang verfiction apekebende tah hehe ^^

September 16, 2012 at 8:57 PM Reply to comment

terima kasih ye momoy sebab share :)

September 16, 2012 at 9:09 PM Reply to comment

Assalamualaikum momoi..
Thank kongsi ..pe pun esok momoy cuti tak

September 19, 2012 at 2:02 PM Reply to comment

alhamdullilah.. setiap ujian ada manisnya... tq for sharing

September 21, 2012 at 1:26 AM Reply to comment

singgah pagi baca doa

September 21, 2012 at 5:15 PM Reply to comment

ilmu2 thanks cuyunk...

September 24, 2012 at 2:52 PM Reply to comment

baca doa lg.thanks

September 25, 2012 at 7:33 PM Reply to comment

@nur anis
sama-sama dan terima kasih kembali dear anis

September 25, 2012 at 7:34 PM Reply to comment

@Hanani
terima kasih sis nani. Bila kita bangun lepas terjatuh, kita akan jadi lebih kuat. InsyaAllah

September 25, 2012 at 7:35 PM Reply to comment

@NASZ
sama-sama
terima kasih juga sebab sudi visit dan komen di blog momoy ni =)

September 25, 2012 at 7:37 PM Reply to comment

@OdahOne OdahOneBizz
terima kasih dear odahone. terharu baca komen dear (Y_Y)
lama momoy x nampak odahone
bz dear ? how kandungan?

September 25, 2012 at 7:37 PM Reply to comment

@caliph shuriken
tq dear
jom sama-sama beramal

September 25, 2012 at 7:38 PM Reply to comment

@nasir hamzah
sama-sama dan terima kasih kembali kerna sudi mampir dan komen di sini =)

September 25, 2012 at 7:39 PM Reply to comment

@~ cik matahari ~
terima kasih juga dear
jangan lupa amalkan. doa ni bagus
dato dr fadhilah kamsah pun suggest kan tiap kali dalam ceramah motivasi nya

September 25, 2012 at 7:40 PM Reply to comment

@boni kacak
sama-sama dan terima kasih juga sudi baca entri ni

September 25, 2012 at 7:41 PM Reply to comment

@TiranaAduka
momoy kerja direct 20 hrs every untuk bulan ni sangat2 bz

September 25, 2012 at 7:41 PM Reply to comment

@◕ Kawaii D Y S H A ◕
thx dear sudi singgah sini
ini kali pertama kan?

September 25, 2012 at 7:42 PM Reply to comment

@TiranaAduka
Alhamdulillah

September 25, 2012 at 7:42 PM Reply to comment

@wong meimot
sama-sama dear
thx juga sudi baca entri ni
sama-sama share apa yang bermanfaat untuk semua

September 25, 2012 at 7:43 PM Reply to comment

@TiranaAduka
Alhamdulillah
thx juga dear sudi baca berkali-kali entry ni
=)

September 26, 2012 at 1:58 PM Reply to comment

di ptg rabu .bca lg..thank

September 27, 2012 at 2:12 AM Reply to comment

@TiranaAduka
terima kasih dear TA
semoga Allah permudahkan segala urusan kamu
berdoa beramal berusaha dan bertawakal sangat disukai oleh NYA

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...