Oh. Dunia PINK Momoy | .::: MOMOY blogirl :::.

21 September 2012

Oh. Dunia PINK Momoy

Assalamualaikum kawan-kawan tersayang.



Baru Momoy perasan yang kesemua barang-barang Momoy ni adalah PINK. Sebab Momoy ni buta warna. Jadi Momoy hanya nampak warna pink sahaja (eh. ada ke orang buta warna boleh nampak warna pink ye?).



Ke shopping Mall nak beli baju warna hijau. 
Tapi balik rumah baru perasan yang pink tetap ada. Hehe...



Ada pelbagai tona pink dalam dunia pink Momoy. Mostly adalah dusty pink. KENAPA pink? Urmm... sebab Momoy rasa pink tu sesuai dengan kulit Momoy.


Even bila ber make up pun, wajib berwajah pink. Dah try pakai lipstick atau lipgloss warna selain pink seperti peach, coklat, merah atau earth colour, wajah Momoy jadi pelik. Oh sungguh. Ramai akan confuse untuk membezakan mana Momoy dan mana alien. Haiss.



Beli iron tu bukan sebab rajin iron baju. Tapi sebab ia adalah PINK! 
Keluar rumah baju remuk-remuk juga.


Aksesori rambut juga pink! 
Stationery juga pink!
Stokin, baju, kasut semuanya pink!



Bila orang tengok Momoy in pink. Budget Momoy ni lemah lembut macam softlan. Cute gitu. Tapi bila Momoy bersama kawan-kawan kerja Momoy, ke'pink'ngan itu tidak berjaya menutup sifat ganas Momoy T_T


Eceh. Bilik tidur pink. Feminin gitu. Kononnya. 
Lagi gambar dan entri bilik tidur boleh baca entri [Jom masuk bilik].

Hinggakan selipar bilik pun harus pink!



Jadi kawan-kawan, apa warna favourite Momoy. Sudah boleh teka? Apaaa. Pink? Oh salah. Salah. Warna favourite Momoy adalahhhhh kuning. Eh. Kuning.


Warna favourite Momoy adalah kuning tapi Momoy obses dengan pink! Boleh pula cenggitu. Boleh la kan kan kan. Kuning sangat ceria. Tapi susah nak pilih kuning tahu. Sebab kalau salah pilih tone kuning, akan nampak pelik, pucat dan tua. Err.


Tapi untuk membuktikan yang Momoy suka warna kuning. Ini Momoy tepek gambar yang dinamakan 'Momoy in yellow combination with puple lashes'. wth.





See. Kan Momoy pakai kuning ni. Hoho...
(even kuning ada beberapa helai saja dalam almari. haha).


So, kesimpulannya:



Warna kesukaan Momoy KUNING

TAPI
Momoy obses dengan MERAH JAMBU


Haha. Dari tadi Momoy dok kecoh-kecoh warna-warna ni bukan apa. Sebab nak join segmen warna kegemaran dear chot.




Klik banner untuk join.


Klik banner juga untuk ngorat si chot yang comel tu yer. Eh.

50 comments

September 21, 2012 at 11:40 PM Reply to comment

wahhh~!!!
so cute princess momoy!
love to hv such a room.
nowadays i kinda love pastel colours.
lame x dgr cerite from u.
how r u dear princess momoy~?

xoxo

September 22, 2012 at 12:10 AM Reply to comment

@gina
thx u dear gina
lately ni memang bz amat
every day kerja
6.30 am momoy dah kena ada di site
dan 12.30 malam baru balik
begitu la daily even weekend
huhu...
sampai rumah dah penat
lagi 2 week baru kembali rutin kerja biasa =)

September 22, 2012 at 7:53 AM Reply to comment

warna kesukaan saya hitam
tapi..................

September 22, 2012 at 2:18 PM Reply to comment

sirap bandung ^____^

September 22, 2012 at 8:03 PM Reply to comment

alalala cmlnya selipar dan bilik tu..huhu..good luck dear..:)

September 22, 2012 at 8:39 PM Reply to comment

@yoon da-hyun
tapi nape dear ?

September 22, 2012 at 10:54 PM Reply to comment

i love pink...kind of obses too..hehe

September 23, 2012 at 12:03 AM Reply to comment

pilihan warna kesukaan yang memang cocok untuk sis momoy... :)
selamat ber PINK... ria ya moy...hehe :)

September 23, 2012 at 12:03 AM Reply to comment

pilihan warna kesukaan yang memang cocok untuk sis momoy... :)
selamat ber PINK... ria ya moy...hehe :)

September 23, 2012 at 12:19 AM Reply to comment

wah..ni kategori gadis jambu ni..hehehe.. nak ngorat boleh?hahahaha :P

September 23, 2012 at 12:38 AM Reply to comment

pink comel

September 23, 2012 at 4:36 AM Reply to comment

salam kenal Momoy, yg suka warna pink. by de way kalau pakai yg kuning nampak sexy lah (sorry bila gak sopan)

September 23, 2012 at 7:23 AM Reply to comment

good luck momoy
pompuan x leh lari dgn pink kan? :)

September 23, 2012 at 10:17 AM Reply to comment

kak mia pun suka pink juga... ;) peace..

September 24, 2012 at 2:50 PM Reply to comment

salam momoy..
Pekabar hari ni?

September 24, 2012 at 4:17 PM Reply to comment

siyes cute tul bilik u lepas habis siap pandai momoy deco bilik..cml pun suka tgk momoy lengkap ngn yellow nampak sgt kanak2 cute lah...so how ur life dear ngn kje baru ok? nanti buatlah preview bilik nak tgk keseluruhan mesti korean habis nih

Anonymous
September 25, 2012 at 12:17 AM Reply to comment

alo amoy. Itu bilik kamu kaa ? Cantik lah. Aku nak suruh mama aku buat sama bilik amoy la. Bagi gambar bilik lebih.

Anonymous
September 25, 2012 at 12:18 AM Reply to comment

lupa. aku yang email kak amoy tadi.

September 25, 2012 at 7:54 AM Reply to comment

nasib xambik warna hitam putih..hehehhe

September 25, 2012 at 11:33 PM Reply to comment

Ehehe, obses smpaikan iron pn wrne pink..tp lawa :D

JEMPUT SINGGAH ADE PROMOSI BAJU LAWA-LAWA TANPA CAJ POSTAGE

http://sakuraitubunga.blogspot.com/
=)

September 26, 2012 at 1:54 PM Reply to comment

pekabr momoy?
Hari ni nak read blng momoy all post.

September 26, 2012 at 2:24 PM Reply to comment

kaler pink mmg sesuai utk ladies coz nmpk lemah lembut..tapi kalo guys pakai semua pink org akn pndg semacam especially kalo pakai selipar bilik kaler pink MOMOY tu..hoho..so, cute

September 27, 2012 at 1:47 AM Reply to comment

@caliph shuriken
yup betul
sirap bandung = pink =)

September 27, 2012 at 1:48 AM Reply to comment

@budi os 19
hehe... tengkiu dear budi =)

September 27, 2012 at 1:48 AM Reply to comment

@boni kacak
tengok je cam jambu tapi ganass... grrr...hehe

September 27, 2012 at 1:49 AM Reply to comment

@zOeY zAu YaH
pink saja ke yang comel
tuan belog ni comel tak?
ahaks

September 27, 2012 at 1:50 AM Reply to comment

@TABUHGONG
thx dear. salam kenalan juga dari momoy.
kuning susah nak pilih yang sesuai =)

September 27, 2012 at 1:50 AM Reply to comment

@Sop
yelah. kan?
kenapa eyh? pelik pelik

September 27, 2012 at 2:03 AM Reply to comment

@OdahOne OdahOneBizz
haha...yelah dear
tapi dear tahu tak pink ni sebenarnya bukan warna untuk ladies

Rasulullah saw suka warna hitam, putih dan pink. Pink simbolik perhubungan seks yang sihat bagi lelaki yang suka dengan pink

September 27, 2012 at 2:04 AM Reply to comment

@TiranaAduka
momoy sihat. baru je abes berperang
dah tak bz sangat
hidup dah kebali normal

oh bro. terharunya momoy baca komen u
terima kasih bro

September 27, 2012 at 2:04 AM Reply to comment

@Lyana Myra
hehe...kalau jumpa rice cooker pink rasanya mesti momoy beli
buat hiasan. haha

September 27, 2012 at 2:05 AM Reply to comment

@man
rumah kalau deco hitam putih dan merah cun apa
fuhh... sungguh urban tau dear

September 27, 2012 at 2:05 AM Reply to comment

@Anonymous
oh yang nama amira tu ker? thx dear amira

September 27, 2012 at 2:06 AM Reply to comment

@Anonymous
yer. nanti momoy buat post tentang bilik. nx week ok. hari2 cerita pasal bilik , takut orang bosan jer. huhu
eh. terima kasih sudi baca yer

September 27, 2012 at 2:09 AM Reply to comment

@wong meimot
Alhamdulillah kerja baru ok.
baru je dapat offer bos company lain ajak join dia. Rezeki murah.

ok dear comel. nx week momoy buat post pasal bilik yer.
sekarang bz sikit dengan kerja.

September 27, 2012 at 2:10 AM Reply to comment

@TiranaAduka
salam dear TA
momoy sihat Alhamdulillah
u pula bagaimana?

September 27, 2012 at 2:10 AM Reply to comment

@Mia Liana
wahhh...ramai peminat pink
hehe...pink cute kan sis mia

September 27, 2012 at 9:54 AM Reply to comment

xtau nk kate pe

suke merah tp bende y ade xbnyk pon wane merah

September 27, 2012 at 11:35 PM Reply to comment

@Iffah Afeefah
sama la kita. huhu...

September 28, 2012 at 11:55 AM Reply to comment

COMEI GILERRR .. EHEM .. HIHI

SELAMAT BERSEGMEN KAQMOI

September 29, 2012 at 12:57 AM Reply to comment

sama la kite pun obses ngan pink..hikhik..

September 29, 2012 at 8:09 AM Reply to comment

@dEdEQ dE wIshEs
apa yang comel. selipar tu comel ke momoy?
err...momoy anggap momoy la yer. haha

jom bersegmen

September 29, 2012 at 8:10 AM Reply to comment

@◕ Kawaii D Y S H A ◕
yes. girls memang begitu kan =)

October 15, 2012 at 4:58 PM Reply to comment

senarai peserta telah diupdate,bwre sini untuk cari pemenang pula.. :)

http://chot91.blogspot.com/2012/10/senarai-peserta-contest-bersama-warna.html

October 15, 2012 at 5:31 PM Reply to comment

Salam kenalan! Very nice blog here. Suka3x!=) Jom join.. http://www.aimisyahirah.com/2012/10/tempoh-hampir-tamat-cepat-join-segmen.html

@chot ok..!
salam dear chot comel
wahh...tak sedar dah nak umum pemenang

@Aimi Syahirah
Thx u dear jemput momoy
kalau sempat dan tenet tak buat hal momoy join
tamat malam ni kan

November 17, 2012 at 10:54 AM Reply to comment

@chot ok..!tengkiu dear chot

November 17, 2012 at 10:54 AM Reply to comment

@puteri kasih
haha...sama lah kita

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...