Kenapa nama blog ini MOMOY blogirl ? | .::: MOMOY blogirl :::.

30 September 2012

Kenapa nama blog ini MOMOY blogirl ?


Assalamualaikum kawan-kawan.



Kenapa nama blog saya MOMOY blogirl ?



Kenapa ye? Oh. Ceritanya bermula, bila mana ramai yang confuse anggap Momoy ni budak cina. Okay. Berkulit cerah dan hidung kemek yang dicemari najis lalat tapi tetap maintain comel. Eh. Perlu ke nak mention di sini.


Jadi, orang selalu panggil, Amoy Amoy Amoy Amoy...
Bila malas, Moy Moy Moy Moy...
Dan akhirnya terjadi lah, Momoy... M-O-M-O-Y


Okaylah. Momoy terima. Momoy pun sound cute jugak what. Wahaha. Sila pitam sekarang. Tapi untuk kawan-kawan di Terengganu ni, Momoy kenalkan diri dengan panggilan Emy je. Senang. Sebab nama sebenar dekat dengan nama panggilan. So tak akan ada orang tanya, "Kenapa nama awak Emy?"


Tapi lain pula kalau Momoy kenalkan diri, "Hai awak-awak semua, nama saya Momoy". Lepas tu, mesti berdezup-dezup respon yang Momoy dapat >.<


"Momoy tu apa?" - Wah. Tak nampak ke yang kenalkan diri ni orang. Ada 2 mata, 1 hidung, 1 mulut, comel dan cute. Opss. Terlebih sudah. 


"Eee... apa pelik benor namanya. Ni nama orang ke nama alien" - Huh. Nama kawan-kawan Momoy lagi pelik ye seperti Air Sejuk, Merah, Dugong etc. 


"Haha... Ingatkan nama Momok tadi" - Okay. Yang ini selalu sangat kena. WT fish.


Momoy seorang yang addicted dengan Jepun. So, koleksi majalah Jepun seperti Popteen, SCawaii, Vivi, Choc dan Mina memang banyak. Kadang-kadang suka berangan jadi model-model Popteen. Dan, perkataan 'blogirl' itu diambil dari SCawaii blogirl. 




L-O-V-E

Antara koleksi magazine Jepun Momoy. Popteen mendominasi.



Penting ke nama blog? Eh. Sudah tentu la. Nama blog tu kan lambang peribadi empunya blog. Tambah-tambah lagi kalau personal blog. Kawan-kawan pun mesti ada sentimental value bila letak nama blog kan. Kadang tak tidur 7 hari 7 malam sebab nak fikir nama blog. Ye tak? Boleh share?


P/s: Dan rentung sekarang, orang fikir Momoy ni Sabahan atau Sarawakian pula *sigh

63 comments

September 30, 2012 at 2:35 AM Reply to comment

ouh gitu deh momoy..hehe..
Orang kt sini pn cakap saya mcm cina, mentang-mentangla mata sepet kulit putih terus kena cmtu..huu

September 30, 2012 at 2:57 AM Reply to comment

saya suka nama ni. dan branding ni dah pun melekat dengan awak sebab orang senang nak ingat.. ingat momoy, ingat kat blog awak..hehe.. lagipun, comel.. sama macam tuan dia..hehehe. (ayat mengorat)

September 30, 2012 at 2:59 AM Reply to comment

@MisS BubBLe
itu la. kalau cina , dia cakap cina dengan momoy. momoy akan senyum dan balas. "i'm malay"

kalau melayu, mereka akan tanya , amoy, awak ni cina ker tapi nama melayu.
bila jawab melayu, awak ada mix chinese ker. isk2...

sbb hidung kemek kot

September 30, 2012 at 3:01 AM Reply to comment

@boni kacak
oh yela. sebab rasanya nama momoy kat malaysia ni macam momoy seorang je kan. eceh

awak pun sama dear . nama kacak di belakang tu ada unsur2 mulut manis kuat bodek. hehe. peace no war

September 30, 2012 at 3:05 AM Reply to comment

haha..belum lagi. awak kenapa tak tido lagi? da lambat kan?

September 30, 2012 at 3:16 AM Reply to comment

@boni kacak
saja tamo tido dear. menghitung bintang di langit

September 30, 2012 at 3:19 AM Reply to comment

hahahaha.. rasa janggal la sembang kat sini.. tak ada facebook ke?

September 30, 2012 at 3:21 AM Reply to comment

@boni kacak
boleh add YM momoy:
syalyx_00@yahoo.com

September 30, 2012 at 3:26 AM Reply to comment

kejap.. nak donlod ym.hahaha

September 30, 2012 at 3:28 AM Reply to comment

@boni kacak
erkk...okis dokies dear ^^

September 30, 2012 at 3:34 AM Reply to comment

@boni kacak
kalau janggal boleh borak di shout box

September 30, 2012 at 4:41 AM Reply to comment

comel kan nama momoy tu =)
yelah, sesuai dgn tuan dia.. amoi, amoy :)

September 30, 2012 at 7:35 AM Reply to comment

wah. rupanya ada sejarah di sebalik nama blog

September 30, 2012 at 8:17 AM Reply to comment

Nice...nama Momoy comel lar...hehehe...YM pun suka Momoy...hehehe...slm kenal dari YM.Happy blogging!:)

September 30, 2012 at 8:39 AM Reply to comment

comey lah momoy..huhu, aiyoo..byknye magazine dy..o.0
haha

September 30, 2012 at 9:04 AM Reply to comment

@Mieya Atiera
cengiitu la citernyer

September 30, 2012 at 9:04 AM Reply to comment

@baby comel
to me, comel juga

September 30, 2012 at 9:05 AM Reply to comment

@YaYaNsMuM a.k.a YM
bhuahaha... tengkiu dear
salam kenalan dari momoy

September 30, 2012 at 9:05 AM Reply to comment

@HannaNana Swift
hehe...
dear nak pinjam ker? boleh boleh .
tapi kena tulis nama =P

September 30, 2012 at 9:25 AM Reply to comment

XMO PGGIL KAQEMY .. NAK PGGIL KAQMOI GAK .. NAK KAQMOI GAK .. EKEKE ..
COMEI JE NAME KAQMOI ..

HEHEHE .. JGN MARAH HAAA .. T LALAT P BERAK LAGI ..

September 30, 2012 at 12:15 PM Reply to comment

comel je hehe

September 30, 2012 at 1:24 PM Reply to comment

comel nya owner blog ne! alang2 singgah nak tggl jejak. jom join segmen review blog jom :) http://ernaziana.blogspot.com/2012/09/segmen-review-blog-by-superkitty.html

join kalo sudi :)

September 30, 2012 at 1:37 PM Reply to comment

btw nama blog awk mmg sgt comey,suka sgt :)

September 30, 2012 at 1:58 PM Reply to comment

Momoy tu dlm bahasa jepun ap eh maksud dia?
Kalau Momoy-iro tu warna pink ;P

p/s: Nama blog aku segalanya.. nk pnggil ap2 pun boleh asalkan yg elok2 xD

September 30, 2012 at 1:59 PM Reply to comment

Oh lupa nk mention, dtg dari blog DEDEQ

September 30, 2012 at 2:47 PM Reply to comment

Ziarah disiang minggu salam ukhuwah,Follback sudah ditunaikan...hahhahyyy

September 30, 2012 at 5:23 PM Reply to comment

nama momoy pun sedap nak sebut :)

yup....! masing2 punya blog ada nama yg tersendiri (^__^)

September 30, 2012 at 6:05 PM Reply to comment

nama lambang diri kita kan..hehehe

September 30, 2012 at 6:43 PM Reply to comment

salam.
Barulah ta tau alkisahnya nama momoy..
Cute je nama tu cm orgnya gak.ahakzz...

September 30, 2012 at 7:40 PM Reply to comment

mak ai ramainya buku tu...

September 30, 2012 at 9:35 PM Reply to comment

oh begitu ceritanyer yer..nama secute orangnya kan :)

September 30, 2012 at 11:43 PM Reply to comment

oh mcm tu asal usulnye .. hehe

October 1, 2012 at 1:54 AM Reply to comment

yup, aritu sy amik masa pikir byk hari jgak sblom tukar nama blog yg skrg ni ^^

@dEdEQ dE wIshEs
tak marah pun dear. mana boleh kamu yang sweet ni =)

@nadia farhana
keh keh keh
comel la sangat . tuan empunya nama ganas tau

October 1, 2012 at 2:18 PM Reply to comment

yer sesuai sgt ngn momoy nama tu..dan sgt cute..yeah sy ada kawan yg cute (ok tumpang glamer jap ekekekek)

October 2, 2012 at 3:33 AM Reply to comment

nanti bila dah kahwin, panggil momoy blogmama hehhehe

October 2, 2012 at 4:27 PM Reply to comment

kau bajet comel ke? haha

@lipstickandshirt
comel tu just as parabola jer dear
bagi korang semua rasa menyampah
budak projek mcm momoy ni comel mana sesuai =)

@Mia Liana
erkk... hilang la 'g' satu yg unit tu

@wong meimot
heheh. comel la cute
nama comel pun comel
betul la puan comel?

@caliph shuriken
haaa...kan dah kata =)

@-meeSUPERGIRL-
ye. begitu lah dear

@LelakiSemalam
nak pinjam ke dear

@TiranaAduka
erk. haha..

@man
ye dear . tapi sekarang tidak

@Karukord Jagau's
momoy tu bunyi cak sedap ker? boleh makan ker?
momoy sendiri dengar mcm pelik jer

@Icahbanjarmasin
tengkiu my dear

@Everything's Everythings
oh ye. salam kenalan dari momoy
terima kasih sudi visit blog ni

@Cik Eyra
thx dear
tp momoy dgr mcm pelik sikit
tapi xpe la unik

@Erna Ziana Lamsera
thx dear sudi jemput
nanti momoy pilih masa untuk join
u pun cute juga

October 3, 2012 at 4:08 AM Reply to comment

apakah nama yg ganas itu?

@TiranaAduka
nama ganas momoy : EMY RIMAU
hehe...syyyy

October 3, 2012 at 8:39 PM Reply to comment

dah lama nak tanya, tapi x tertanya2 smpai la skrg.. momoy sarawakian ke? hehe.

@aisya
salam dear aisya.
oh bukan dear
momoy bukan sarawakian
momoy ampang mari.

October 4, 2012 at 1:20 AM Reply to comment

Waw...history seperti itu ya moy...hehe :)
Jadi tahu deh sekarang :)
Tapi keren kok :)

October 4, 2012 at 1:27 AM Reply to comment

@.::: Princess MOMOY :::.

pelik jugak. hehe. tapi pandai ckp sarawak ye? =)

October 4, 2012 at 2:03 AM Reply to comment

nak tulis 'moi' je boleh tak?

October 4, 2012 at 2:04 AM Reply to comment

tak penah ta lepak ampang..agak2 tempat yg best kt ampang pe ye?

October 4, 2012 at 2:05 AM Reply to comment

momoy rimau? Eh..salah ke?

October 4, 2012 at 2:07 AM Reply to comment

tirana aduka penah salah peggil momoy suatu ketika tu...huhu

November 17, 2012 at 12:10 PM Reply to comment

@TiranaAduka
oh ye? awek kah itu ?

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...