Shampoovolution | .::: MOMOY blogirl :::.

02 July 2012

Shampoovolution


Assalamualaikum kawan-kawan.

Teringin nak bertukar shampoo setelah 3 tahun asyik pakai shampoo yang sama saja. Momoy pakai Loreal. Beli whole set lagi tu.


Sebelum Loreal tu Momoy guna Herbal Essential yang sangat-sangat wangi. Alaa… yang iklan ‘bagi balik duit saya’ tuu. Yang Herbal Essential tu pula kalau tak silap Momoy 3 tahun juga Momoy guna. Momoy macam tu la, kalau dah suka produk tu memang akan stick lama-lama sampai la Momoy bosan.


Shampoo baru Momoy ni Momoy beli di Watson saja. Yay, syukur. Dah ada Watson yang dekat dengan rumah. Baguslah. Memang tiap minggu la pergi melawat rumah hijau tu.


Setelah melilau-lilau akhirnya Momoy nak cuba shampoo ni, Asience. Ada 4 jenis ikut jenis rambut yang dibezakan dengan warna- gold, hijau muda, putih dan pink. Momoy ambil yang botol warna gold – Inner Rich.


Jangan takut perkataan rich tu yer. Orang tak kaya pun boleh beli shampoo ni >.<


Kiri conditionerKanan shampoo 


Hopefully, lepas pakai shampoo ni rambut akan jadi macam awek-awek Jepun yang pegang pedang samurai tu.



10 comments

July 2, 2012 at 10:49 AM Reply to comment

hi princess momoy! :)

i ade ternampak juga product asience dlm majalah jepun (sorry x ingat yg mane satu huhu) & it was chosen as d best compared to other products. yg kedua tsubaki.

hurm... currently i tgh pakai d treatment. hurm... too early to say about it.

btw, thanks for sharing ur thoughts dear. tc xoxo :)

@gina
yay. rindu la pada u gina
blog u pegi mana ye
huhu...

mula-mula memang nak try tsubaki tapi cari-cari tak jumpa
then lastly decide ak try asience
so far pakai okay jer
bau wangi tu tak ada la kuat
conditioner pekat juga

July 3, 2012 at 2:24 AM Reply to comment

wahh, pasni rambut awk bstatus mewah laa yer, huh...

July 3, 2012 at 6:13 AM Reply to comment

sy pun pakai yg ni :)

July 3, 2012 at 11:21 PM Reply to comment

Such a nice post dear! Love it max :) You have a great blog, mind to follow each other? ^^

Join Oasap super giveaway, win beautiful dress, open worldwide. Click here (•˘⌣˘•)
Cheers,
Karina Dinda R. ♥
BLOG | TWITTER | SHOP

@ caliph shuriken
muahaha... momoy suka statement tu
=)

@ acik teyha
yeah... dah jadi awek jepun belum ?

@ Karina Dinda R.
and u too...ur blog super fab
fashion is my passion
ok. will look at GA

sampai skrg still xjumpa shampoo yg sesuai dgn rambut ni..tension gak MOMOY...

@ OdahOne OdahOneBizz
oh sabar dear
apa kata cuba shampoo nih
kalau loreal proffesional pun ok juga tapi mahal la sikit

July 12, 2012 at 8:32 PM Reply to comment

best eh shampoo ni? I still stick dgn dove. Kalau ok blh try yg ini.

August 27, 2012 at 10:45 PM Reply to comment

tempoh hari i beli travel kit asience.
lepas beberape kali guna - shampoo & conditioner, rambut i jadi lembut.

seriously, then i bought the second travel kit & my hair x kembang & very very & very easy to comb after shampoo.

i also agree with you. this product is recommended.

thanks again for this post princess momoy.

tc!

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...