Nak tukar skincare | Ada cadangan ? | .::: MOMOY blogirl :::.

26 June 2015

Nak tukar skincare | Ada cadangan ?


Salam Ramadhan semua =)

Lama tak update entry. Nak taip pun rasa kekok. Taip delete, taip delete, taip delete. Huhu. Sepanjang Ramadhan ni Alhamdulillah, tak jejak lagi kaki ke bazar Ramadhan. Berbuka dan bersahur masak sendiri. Bersih, jimat dan hati pun puas. Ecece… macam nak cakap yang Momoy nih masak best jer.Keh keh keh.



Siapa yang follow belog Momoy mesti tahu yang Momoy ni pengguna Wonder Glow kan. Heh, ada ke yang follow belog sendu ni ? (tutup muka). Well, Momoy dah guna Wonder Glow Cosmetics tu start December 2013. So far, masalah kulit Momoy memang terawatlah.  Memang Momoy puas hati. 



Sebelum tu guna Tabita memang macam udang bakar. Tapi hanya set Wonder Glow Gold series (yang packaging lama) dan set Wonder Glow 360 itu SAHAJA. Set-set Wonder Glow lain macam set Pinkish untuk 3 series tu (lupa pula nama dia) dan loose item Wonder Glow, memang tak sesuai dengan kulit Momoy.



Jadi, bila dah lama-lama pakai Wonder Glow 360 rasa macam jemu la pula. Lagi pun dah immune, kulit pun dah jadi biasa-biasa saja. Ni tanda Momoy kena cari penggantilah. Hmm… Sedihnya, sebab Momoy memang suka pakai Wonder Glow. Satu lagi malas nak hunting skincare baru. Ayo.



Nak cari yang organic. Dah tak nak pakai yang rebrand ke atau yang produk lebih kurang sama (local product lah kebiassannya – faham kan maksud Momoy ?). Setakat ni ada 3 skincare yang Momoy tertarik.



  • Produk Leuniey bini Apek tu – Kaylena Beaute Skincare
  • FJ Glow Skincare
  • Produk yang Namee Roslan pakai tu - Luminous







FJ Glow Skincare (sumber sini, sini)


Kaylena Beaute (sumber)



Luminous (sumber)






Tak tahu nak pilih yang mana satu. Kamu pernah try tak produk kat atas nih, jemput share experience di komen. Atau kamu ada cadangan lain ?



17 comments

June 26, 2015 at 4:25 PM Reply to comment

http://www.comelpink.jeunesseglobal.com/

Kalau momoy nak tau skincare yang comel dan family guna skang. Sangat2 bagus dan berpuas hati. cuma kalau momoy nak tau detail meh wechat comel ok. yang pasti momoy mesti takkan bertukar ngn produk lain

June 27, 2015 at 9:55 AM Reply to comment

selamat kembali ke alam blogging momoy.hehe....lama x nmpk ktk.hehe..kmk pn dh mls mk cuba2 produk local lg,mcm yg ktk ckp ya,bnyk nk rebrand....

June 28, 2015 at 12:48 PM Reply to comment

Salam Ramadhan!!

Hallo2! Selamat kembali, lamanya menghilang. tehehe.. Orang kata produk tabita memang kurang okay. Yang terbaru kak momoy tunjuk tu agak familiarlah. Macam nak try plak. xD

p/s: Azwar dah email dekat syalyx_00@yahoo.com

sepertinya produk yang bagus tuh

salam kenal momoy

July 2, 2015 at 1:36 AM Reply to comment

sama lah kita, bulan puasa ni belum singgah bazar lagi.

July 12, 2015 at 7:20 AM Reply to comment

taip delete.. taip delete..

last2 publish, hikk...

July 14, 2015 at 9:32 AM Reply to comment

kawan saya pakai secret desire.. kulit dia jadi cantik gile.. saya plak baru beli safi diamond.. kalau x ngam.. saya pon nak try secret desire tu kot..

July 20, 2015 at 12:29 AM Reply to comment

Selamat hari raya

yui pakai safi dan mustika ratu je..huhuh
yg lain2 xpnh try..

@nuyui a.k.a miss YUI
untungnya, kulit momoy tak dapat terima safi. huhu
mustika ratu syampoo bayam dia and conditioner santan dia best sangat. lembut wangi

@nor azmanselamat hari raya bro =)

@I.Q.W.Asecret desire . tak pernah dengar tapi mcm menarik jer

@I.Q.W.Asecret desire . tak pernah dengar tapi mcm menarik jer

momoy cantik salam kenal ya

momoy salam kenal ya,.,... produknya ajaib tuh

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...