Supplements Merdeka ! | .::: MOMOY blogirl :::.

01 September 2014

Supplements Merdeka !


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Happy birthday to Malaysia ! Dah tua rupanya negara kita ni. 57 tahun ni sama umur nenek-nenek kita. Hihi. Masa satu Malaysia celebrate merdeka ni. Jujurnya, Momoy langsung tak sedar sebab tengah busy Turnaround. Huhu. Tiap kali Turnaround, mesti kena standby collagen banyak-banyak. Stress. Bila stress, kedut pun suka. Aiyakk.



Momoy memang beauty junkie tapi more to supplements la, bukan cosmetics. Biar muka serabai tapi supplement jangan putus. Eh. Boleh ke macam tu ? Hehe. Jadi, sila jangan terkejut sebab banyak sangat supplement kat bawah ni. Momoy memang suka buat simpan stok banyak-banyak dan juga untuk eksperimen. Tapi jangan salah faham. Bukan semua tu sekaligus Momoy telan. Gila la kalau consume semua tu. Kesian kat buah pinggang nanti. Huhu.






Ini dinamakan supplement merdeka. Simpan-simpan stok semua.

(1)  Collagen Forte plus Vitamin C Biocell - ini bukan supplement. Ini beauty injection. 
(2) Veniscy Skin Flawless 12000 - beauty injection juga ni.
(3) Kinohimitsu Collagen Beauty Drink. 
(4) Kordel's Vitamin C 1000mg + zinc
(5) Total Image Collagen Plus Vitamin C & E
(6) Dermanic Transcap 






Lagi sekali diulang. Momoy tak consume semua tu sekaligus. Tapi Momoy jenis suka beli banyak-banyak lepas tu susun cantik-cantik macam ala-ala farmasi la gitu. Jangan risau Momoy consume ikut turn. Maknanya Momoy consume satu-satu produk tu sampai habis dan bukan campur-campur. Jadi tak ada isu kecelaruan produk mana yang best dan patut di beli dan produk mana patut menangis kuat-kuat. Hihi.




Tapi sebelum tu Momoy nak minta maaf la semua. Sebab lambat update. Terus terang Momoy busy untuk sebulan ni. Projek sudah start. Yang mana request entri untuk beauty tips dan reviews tu nanti Momoy buat slow-slow ye. Wahaha... budget Fazura cantik jelita. 



Jangan email Momoy marah-marah tau. Momoy akan cuba curi masa untuk update ye. Momoy dah list down semua yang nak di review tu. Okay okay. Momoy cuba tau walaupun slow. Nanti Momoy taip sehari satu ayat. Boleh ? Muahaha.






Tapi memang patut marah pun sebab supplement Aurora SX dan Aurora Colla plus ni simpan review lama sangat. Dah setahun kot. Packaging pun dah tukar. Dah tak guna kotak-kotak macam ni. Pek dalam botol pula tapi bendanya tetap sama. Just tukar packaging jer. 



Maixara C-Sential
Haa... yang ni pun dah lama dah consume. Mula Momoy ingat macam dah lama kan, malas la nak review. Lagi pun, botol dia pun dah tukar baju. Tapi dapat email dari readers minta Momoy review juga. Alahai... tak sampai hati rasanya.





Ada banyak lagi, tapi Momoy tak simpan gambar. Doa-doa kan Momoy ada masa free untuk review dan jangan lupa doakan Momoy rajin juga tau



6 comments

September 1, 2014 at 10:48 PM Reply to comment

Minta buat entry khas untuk GA ni. Minta maaf sebab menyusahkan T^T

September 1, 2014 at 10:55 PM Reply to comment

thanks for the tag momoy :D

September 3, 2014 at 9:30 AM Reply to comment

banyaknya supplement momoy..:)

September 3, 2014 at 11:37 AM Reply to comment

assalamualaikum Momoy dan masih blom lambat utk ucap Slamat hari merdeka.

yunk cml penah consume aurora beauty tu 3 bulan.. huhu takda hasil la. Maybe tak serasi ngn comel atau pun sebab kulit da cerah so xnmpak hasil xtau lah Momoy. sedih gak. Takda plak nak buat review sebab xda kesan kat cml..heheh Boleh?

September 5, 2014 at 7:15 AM Reply to comment

skali tgk ubat2 tu kt sini dh macam farmasi, hikk...

September 5, 2014 at 10:49 PM Reply to comment

num 3 tu yg cam sedap tu..^_^

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...