Sesaja nak cerita pasal shampoo baru | .::: MOMOY blogirl :::.

18 September 2013

Sesaja nak cerita pasal shampoo baru


Assalamualaikum.

Nak shutdown punya pasal, so 1 ke 2 lagi sebelum plant down, Momoy dah sibuk buat hair relaxing, manicure, eyelash perming nak bulu mata lentik-lentik gitew. Sebab 2 bulan lepas tu memang akan super busy dan tak akan sempat nak uruskan diri. Jadi, marilah kita melawa-lawa dulu *lambai-lambai tangan*


Sekali shutdown di BP tak sama macam PETRONAS. Kerja rilex jer. Tak hypertension sangat. Fikir dalam hati, 'betul ke tengah shutdown ni'. Pertama kali kot experience rilex cenggini selama berbelas-belas kali involve plant shutdown/ Turnaround. Jadi sempat la nak update blog sikit-sikit.  


Entri kali ni malas nak cerita produk skincare. Nak cerita pasal shampoo pula. Yang email Momoy tanya tu sabar ye. Memang ada hot item nak review tapi saja je tak nak review lagi. Sengaja nak buat korang derita sikit. Hahaha *gelak evil* 




Tayang gambar shampoo baru dulu 
(actually tak la baru, dah 4 bulan juga guna ni)




Momoy fall in love kot dengan produk bawah ni. Wangi dan lembut.  Macam pakai conditioner. Fungsi dia dah macam buat treatment di saloon. Momoy kan nak busy, mana lah  ada masa nak buat rawatan rambut kat saloon. So, beli dengan rela hati. Busy tapi nak rambut maintain cantik (sila muntoh). Cantik dan elegant kot botol dia. Total kerugian dekat 2 ratus untuk satu menatang ni jer. Nasib baik puas hati. Kalau tak meroyan la jawabnya. Haha.





Benda alah yang melubangkan poket Momoy itu =.=

'The power of hair' 
Memang power pun sebab Momoy tak perlu buat hair treatment kat saloon lagi.
Nak photoshoot punya pasal, Momoy kidnap jap dari bilik air. Air pun tak lap.




Momoy dah tukar sampoo. Saja nak cuba jenama lain sikit dari jenama professional seperti Loreal, Redken,  Schwarzkopf ke apa (so far, Redken the best ! sempat iklan lagi tu). Kali ni beli brand Change pula.  Sungguh rare jenama ini pada telinga Momoy. Tak kisah la janji kalau dia boleh 'change' rambut Momoy jadi cantik dari Loreal itu kan, peduli apa nama pelik ke tak kan ? 


Tanya tokey saloon tu jenis mana yang sesuai untuk rambut Momoy yang dip dye - sangat-sangat kering rambut ku. Tensi ok rambut kering macam penyapu. So dia suggest yang ini...  






Botol pink tu shampoo. Yang hijau tu pula conditioner. 
Macam mainan pula sekali tengok =.=




Sangat suka dan selesa pergi saloon dia sebab dia bukan jenis yang akan paksa-paksa customer beli produk atau potong rambut ikut kepala otak dia. Sebab tu Momoy jadi regular customer dia. Tengkiu Howard, u make my day lorr. Hahaha. 


Momoy beli botol besar sebab suka letak conditioner banyak-banyak. Lagi pun rambut Momoy panjang. Sekali picit. Mak aih. Pekat betul conditioner Change ni. Tak pernah lagi jumpa conditioner yang pekat macam ni. Sangat jimat. Redken pun kalah.


Lepas bersampoo bagai, Momoy akan pakai hair serum dan picit setengah hair vitamin ellips tu. Perkara ni wajib buat la kalau rambut jenis kering macam Momoy. Gatal sangat hari tu nak blonde-blonde bagai. Hambik kau. 





Apa 5 item wajib dalam tote bag Momoy ? 

(Siapa pandai, sila teka. Entri akan menyusul selepas ini)





P/s: Mesti kawan-kawan Momoy sedang gila sekarang di PETRONAS ni jeles dengan Momoy. Haha. Kesimpulannya, jom join BP pula.




17 comments

September 18, 2013 at 9:28 AM Reply to comment

comel je botol syampu tu.. :D

September 18, 2013 at 10:34 AM Reply to comment

Assalamualaikum kak Momoy,bape rege semua syampoo dan conditioner ni? tak pernah nampak brand Change ni.. macam best je.. hehehe thanks buat review ni.. rambut sheila pun kering cam penyapu kak >_________<

Btw, sheila ada buat review pasal awak tau. jemput usha ya :- http://www.sheilashahfiekry.my/2013/09/review-blog-20-part-5.html

September 18, 2013 at 10:37 AM Reply to comment

salam dari bunda...

September 18, 2013 at 12:39 PM Reply to comment

tak pernah dengar pun yg sis cerita ni.. guna syampu and conditioner Pantene je.. sebab dah serasi dgn rambut. rambut pun jenis yg tak meragam.. so malas nk tukar2.. nnti tukar takut rosak plak.. hehe

September 18, 2013 at 4:35 PM Reply to comment

Jenama baru ek??

September 18, 2013 at 6:02 PM Reply to comment

hai momoy :) singgah sini!

September 18, 2013 at 7:44 PM Reply to comment

hai sis.. sy tau item wajib dlm beg sis... LIP BALM kan? hehehe (^O^)/

September 19, 2013 at 7:37 AM Reply to comment

@Mizz Aiza (Dunia Kecil)itu la. macam toy je kan

September 19, 2013 at 7:38 AM Reply to comment

@Sheila Salimshampoo ngan conditioner tu x ingat plak harga satu2 tapi RM 90 untuk pink dan hijau tu.

so far conditioner and treatment kelabu tu best. shampoo just biasa2 jer

September 19, 2013 at 7:39 AM Reply to comment

@BUNDA a.k.a KNsalam bunda. terima kasih sudi melawat sini =)

September 19, 2013 at 7:40 AM Reply to comment

@aisyatu la kan. saja je nak try yang lain dari yang ada sekarang. momoy beli kat saloon . saloon tu loreal tapi dia jual juga brand change ni. tokey dia pun kata susah nak dapat.

September 19, 2013 at 7:40 AM Reply to comment

@puteri airynx lah. jenama rare. hehe

September 19, 2013 at 7:41 AM Reply to comment

@Ghades Johorhehe...teka lagi 4 dear =)

September 19, 2013 at 7:41 AM Reply to comment

@EZAN IDMAsalam dear ezan
thx sudi visit sini. selamat berkenalan

September 19, 2013 at 5:02 PM Reply to comment

Barang power sepower harganya :p

September 20, 2013 at 8:02 AM Reply to comment

macam best ja syampu tu. tapi takda duit la haha. takpa, dah besaq nanti baru kita beli. hehee.

5 item dalam beg momoy? hmm...salah satu benda harusla lipbalm kan. hehe

September 27, 2013 at 6:57 PM Reply to comment

wahh, satu brg tu hrga 3 angka, huh.. mcm beli perfume branded plak ^^

*pnah dgr brand Schwarzkopf tu sbb ada tgk kt saloon...

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...