Kenapa perlu manicure di spa... | .::: MOMOY blogirl :::.

05 January 2013

Kenapa perlu manicure di spa...

Assalamualaikum kawan-kawan.

Sebenarnya tajuk di atas tu tak lengkap lagi. Ni tajuk yang betulnya. Kenapa perlu manicure di spa, kalau boleh lakukan di rumah ? Ewah.


Sesaja buat entri ni sebab nak bagitahu Momoy dah boleh save banyak duit dari buat manicure di spa atau saloon. Duit tu kemudiannya kita boleh beli benda lain. Eh!


Momoy beli Nail Polish Set untuk kuku Momoy. Sebelum-sebelum ni bukan tak pernah beli tapi hasilnya tak bertahan lama. Jadi kesudahannya tokey spa tu juga yang kaya. Tapi yang ini memang puas hati lah. Simple saja tapi shining, licin dan tahan lama (^________^)



Nail Polish Set - tool to create shining natural nails 



Beli di Guardian jer kit ni. Normal price RM 29.90 tapi Momoy beli time Guardian sale so dapat RM 20 sahaja. Dalamnya ada stick pengasah dan pengilat biru pink (6 pcs), chamois buffer dan buffing cream.



Bagi first time user jangan risau, ada instruction cara-cara nak mengunakannya 
di belakang kit tersebut. 


Kecil  comel je stick biru pink ni. 


Chamois buffer dengan pemegang PINK. Oh oh suka.


Buffing cream


7 gram


Rupa buffing cream macam colgate. Guna sikiiittttt saja tau. Sangat jimat kot.



Oh ye. Kalau nak betul-betul nampak profesional dan konon-konon buat kat spa, boleh buat french coat (yang putih-putih di hujung kuku tu). Momoy pernah nampak ada jual di Watson tapi bukan semua Watson ada.



3 benda ni jer dah boleh dapat kuku cantik ^^



Kiranya semua orang boleh jadi pro dan kuku cantik-cantik la lepas ni. Hehe.



32 comments

January 5, 2013 at 10:52 AM Reply to comment

Momoy, manicure itu kukunya dilepas kah? saya tidak familiar dengan kuku. dibikin hiasan begitu? haha... kasihan benar saya ya? bagaimana actually proses manicure dilakukan? hehe.. sorry for foolish question.

January 5, 2013 at 10:54 AM Reply to comment

HIKHIK .. CANTIK LA KUKU KAKMOI PASNI .. DEQ NAK G SHOPING BRANG2 UN XSEMPAT AG .. ASYIK SIBUK KAT KEDAI JE .. SOBSOB

January 5, 2013 at 11:20 AM Reply to comment

momoy blh buka spa past nie..:)

January 5, 2013 at 1:41 PM Reply to comment

wah, bestnya..dulu selalu buat sendiri sekarang tak sempat..sob sosb sob..

feel free to visit my page ye..nak cantik dan gorgeous sentiasa :

http://www.facebook.com/pages/Langsing-Sihat-Bergaya/402425403178221

January 5, 2013 at 2:54 PM Reply to comment

tidakkkk ! kenapa comel sangat :)
sis momoy suka bagi miza teruja :)
tak sabar nak terjah guardian nak beli jugak :)

@miza yusofbhuhaha. saja nk suruh korang bankrup sama. hihi

@Hananii

wow
sis ada online shop sendiri
good luck sis

@normi niezaada ke orang yg sanggup dtg. hihi

@dEdEQ dE wIshEsalaaa... dear pun boleh juga. simple jer
hari2 bz wat duit kan dear =)

@zachflazzini cumain polish aja kak zach. untuk shining.
kuku nga perlu dilepaskan
yang jika dilepas itu coma fake nails aja. sama ada dibikin hiasan atas kuku asli atau fake nails aja

January 5, 2013 at 4:52 PM Reply to comment

amboiii .. neh mesti cantik kuku awak .. kan .. :)

@-meeSUPERGIRL-meh la sama-sama kita

January 5, 2013 at 9:53 PM Reply to comment

rajinnya momoy..kalau lah kita rajin mcm momoy.huhuhu

January 5, 2013 at 11:09 PM Reply to comment

DeaR MOMOY. I never visit to those places before. It seems to me that are for ladies only. Am I right. Hiheiheihiee.

January 6, 2013 at 3:13 AM Reply to comment

hurm... dear, i pernah buat pedicure sekali aje tp rase x selesa... risau juga if suruh staff yg kite x kenal & no recommendation buat for us. huhu~

thanks for d review tau :}

January 7, 2013 at 11:03 AM Reply to comment

cutenya momoy pink kaler lagi,,suka suka suka sgt2

January 7, 2013 at 5:12 PM Reply to comment

hahahaha..comel2.. semuanya pink kaler..hehehe

January 7, 2013 at 5:25 PM Reply to comment

yang penting kena rajin kan momoy.

pasal momoy tanya bagaimana akak jaga kulit...ekceli tak ada produk yang mahal pun akak pakai... dulu akak pakai safi rania gold..itupun kadang-kadang letak..kadang-kadang tak... kini, akak cuba minum kolagen..untuk anti-penuaan

@Halimaton Sadiahnak cantik tapi jimat bagi orang kedekut mcm momoy terpaksa lah merajinkan diri sikit. hehe.
jom la try sama. berbaloi tau. dah tak perlu manicure di spa lagi

@Asep Haryononot exactly kak asep. bisa aja. kak asep bisa beli polish kit buat isteri =)

@ginamomoy pun sama juga dear. kalau manicure atau pedicure tu mesti pilih tempat mau buat di mana. dan sebab banyak spend duit di sana so decide buat sendiri di rumah aja

January 8, 2013 at 7:25 AM Reply to comment

wah...binggung mau komennya nih...moy hihi
ga paham buat hal ini....ya pointnya..memang kegiatan seperti yg menyangkut soal kecantikan..ga lepas dari kebutuhan kaum hawa ya.. :)

January 8, 2013 at 8:54 AM Reply to comment

wow, all about girly things, im a female but soooo damn lazy to do all those things that normally its done by female :D

*berdiri depan kaca*

@ComelComotpink cute kan dear =)

@boni kacaksengaja cari yang kaler pink =)

@Ema Blogwah berkesan pada sis sebab sis cantik
tq sis sudi share ngan momoy =)

@budi os 19haha. bener dear budi. hehe

@tujuh bungajika malas pergi aja ke saloon ja mbak bunga =) biar orang bikin untukmu.

January 16, 2013 at 7:32 AM Reply to comment

momoy..... ni la yang akak cari-cari nak beli... terima kasih momoy berkongsi tip yang menjimatkan ni... nanti akak terjah guardian...

July 15, 2013 at 2:21 AM Reply to comment

nak buat sendiri yang malas tuh. huhu

@sherotpetotkalau malas g tadah tangan jer , kuar duit sikit. settle. hoho

@Lola Azilahsama-sama sis. momoy suka set yang simple ni. sebab ada buffer cream. shining tu lama juga bertahan

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...