The reason why I love Terengganu ! | .::: MOMOY blogirl :::.

03 November 2012

The reason why I love Terengganu !


Assalamualaikum semua.

Kadang-kadang kawan Momoy akan tanya, "Best ke kerja kat Terengganu ?" ; "Tak balik KL ke minggu ni?" Sorryyyy. Momoy balik jika ada perayaan yang besar-besar sahaja di Malaysia. 


Ada apa di Terengganu ? Best ke di Terengganu ? Eh. Mestilah best. Sebab di Terengganu ada Momoyyyyy ! Momoy suka kerja di sini sebab sini ada banyak pantai yang sangat awesome. Hari-hari boleh jalan-jalan dan makan-makan keropok lekor. 


Hari ini aktiviti riadah Momoy adalah bakar daging. Actually, tak ada la plan nak bakar daging di pantai. Cuma bila lihat bulan mengambang cantik, terfikir 'best juga kalau bakar daging sambil tengok laut'. Ewahh. Romantik gitu.



Prepare tempat bakar dulu 

Tengok tu, sungguh-sungguh nak makan bakar daging.. Siap singgah kedai cari arang dan berjenis-jenis sos lagi.

Bau daging bakar dah menusup hidung ni.

Hampir nak hangit bahagian atas. Sebab tukang bakar sibuk nak jadi 
tukang ambil gambar =.=



Angin, pantai dan laut sangat cantik. Tapi maaf tak ada DSLR jadi tak dapat nak snap tunjuk pada kawan-kawan. Jadi, sila imagine pemandangan pantai waktu malam saja ye. Muahaha.



Tu diaa. Tukang bakar daging balik dari ofis tak mandi lagi ! Eh salah. Muka happy lepas makan daging bakar. Cover cover  =)



Godek-godek lagi dan jumpa gambar ni. Ini juga aktiviti Momoy kalau boring-boring di waktu petang. 



Tadaa. Blogging di pantai.
IKLAN: Sesiapa yang mau dating dengan saya, sediakan vanilla dan coklat blog ye. Eh. 



Best tak. Best tak. Jom pergi Terengganu !


57 comments

November 3, 2012 at 1:14 PM Reply to comment

hai momoy...eh, bakar daging sensorang ke? Nape tak ajak..hee~

November 3, 2012 at 1:34 PM Reply to comment

I visited Malaysia three times since 1994. First city was Kuching, and I visited the city twice. The last city was Kuala Lumpur which have been visited in last November 2009.

Malaysia is a fine country, and one of the world best tropical paradises. I love Malaysia.

I never visit Terengganu, Moy. I wish I could visit them at sometimes in the future

@Asep Haryonowahh... so cool. next time don't forget to visit Terengganu yea kak asep =)

@MisS BubBLe
meh la. daging korban pun byk lagi nih

November 3, 2012 at 2:08 PM Reply to comment

KAKMOI .. GANU MEMG THE BESHH KAN ? HEHE .. DEQ PUN SUKE TMPAT KELAHIRAN DEQ NI .. NGEE~ .. NA NA NA GANU KITE .. HAMBOI KAKMOI .. SIAP BWAK LAPPY G ERK .. EKEKE

@dEdEQ dE wIshEs
hahaha...yang pantai kat sini ada bebrapa tempat yang privacy sikit org tak tahu
pantai petronas

November 3, 2012 at 2:26 PM Reply to comment

EH YE KE ? ORG BIASE LEH MSUK X PNTAI TU KAK ? HIHIHI

November 3, 2012 at 2:29 PM Reply to comment

salam momoy.

I like ganu.ada penyu.kt sini x de.

November 3, 2012 at 2:30 PM Reply to comment

salam momoy.

I like ganu.ada penyu.kt sini x de.

November 3, 2012 at 2:39 PM Reply to comment

Ganu negeri tumpah darahku. Mestilah best. Heheh
Dulu ada juga bakar2 ikan kat pantai
Blogging tepi pantai mesti yerbaek!

@dEdEQ dE wIshEsdalam petronas tak boleh. luar pagar tu boleh =) cuma ramai x tahu tmpat tu

@TiranaAdukabetul betul

@Sop Nama Saya
best kan duk lepak-lepak tepi pantai

November 3, 2012 at 3:12 PM Reply to comment

Saya pun suka Terengganu....... syurga makanan dan banyak tpt cantik boleh pergi

@MystoryPicbetul. momoy pun byk lg x expore nih sbb busy jer

November 3, 2012 at 3:24 PM Reply to comment

daging korban ke tu.hehe

@dayteenleayer dear. hihi
meh la join

November 3, 2012 at 4:31 PM Reply to comment

hahaha... Saya malah blas gak duwe komputer buat ngeblog, cuma hape jadul, tapi saya punya cara cepat mendatangkan jutaan backlink di blog kita juragan....

Lebih jelasnya silahkan menuju ke tekape disini

November 3, 2012 at 4:54 PM Reply to comment

x ajak pun!

mmg best negeri terengganu ...sebab pulau2nya!

November 3, 2012 at 5:00 PM Reply to comment

di mana ada air, di situ ada awk.. mmg cmtu kn, erkk...

November 3, 2012 at 5:19 PM Reply to comment

Wah...ta ajak2....ada acara bakar daging nih..moy..hehe

Klw di indonesia daging di bakar seperti itu..di namakan sate....

pasti seru ya acara nya...hehe ;)

November 3, 2012 at 5:20 PM Reply to comment

Wah...ta ajak2....ada acara bakar daging nih..moy..hehe

Klw di indonesia daging di bakar seperti itu..di namakan sate....

pasti seru ya acara nya...hehe ;)

@LelakiSemalam
yup. betul tu dear
tapi momoy pun x jalan2 byk lagi nih

@caliph shuriken
hehehe..biasa la. saya suka air, sungai ke laut ker

@budi os 19
ia...ni bakar daging biasa saja =)
cuma perap sedikit rencah

November 3, 2012 at 8:01 PM Reply to comment

Syoknya blogging kat pantai.. jeles k jeles

November 3, 2012 at 8:23 PM Reply to comment

wahhh.. dapnyeeee! daging bakooo :P

@Mieya Atiera
hehe...meh la sini

@kura
memang sedap. datang la kita bakar sama-sama
eh kura-kura leh mamam daging ker?

November 3, 2012 at 10:15 PM Reply to comment

aiiiiiihh.. pesta daging bakar akak momoy.. tak ajak² la

November 3, 2012 at 10:26 PM Reply to comment

alahai sedapnye ! terliur dah ni T__T

November 3, 2012 at 10:51 PM Reply to comment

Best kalau sekali sekala dapat jalankan aktiviti ditepi pantai ni kan..

November 3, 2012 at 10:54 PM Reply to comment

bestnyeee !

November 3, 2012 at 11:16 PM Reply to comment

@SiGoBlogX
iya. bakar-bakar saja daging korban banyak . mau nga

November 3, 2012 at 11:16 PM Reply to comment

@shiyda
muahaha..

November 3, 2012 at 11:16 PM Reply to comment

@Hazmin Hamudin
seratus peratus best !

November 3, 2012 at 11:17 PM Reply to comment

@-meeSUPERGIRL-
hehe...meh la datang sini dear mee

November 3, 2012 at 11:17 PM Reply to comment

@Mas Ihsan
bener. makasih dear mas

November 4, 2012 at 12:40 AM Reply to comment

dimana picture tentang pantainya, Momoy? pasti bagus dan indah ya.. Saya menjadi ingin visit ke Trengganu.

November 4, 2012 at 12:43 AM Reply to comment

@zachflazz
bulan terang pantai jelas
tapi nga bisa ambil photonya dear
nampak gelap saja dlam gambar

November 4, 2012 at 12:54 AM Reply to comment

dimana picture tentang pantainya, Momoy? pasti bagus dan indah ya.. Saya menjadi ingin visit ke Trengganu.

@zachflazz
dear pantainya amat cantik sebab bulan terang tapi nga bisa ambil gambar. dalam photo nampak gelap
that why nga ada photographer ambil gambar pantai waktu malam dear.
cuba google pasti nga ada gambar pantai di malam hari

November 4, 2012 at 1:20 AM Reply to comment

saya Insya Allah ingin agendakan visit ke sana. andai punya uang, hehe..

November 4, 2012 at 2:57 AM Reply to comment

Nikmat nya makan daging bakar Teman. Salam

November 4, 2012 at 8:49 AM Reply to comment

hahaha.. tempat private tu sy tahu..penah lepak kt situ. bnyak lg pantai private tau momoi..hehe..jom lepak sesama

November 4, 2012 at 10:05 AM Reply to comment

@Nor Zilla Sensei
ye betul tu. banyak lagi. momoy tahu juga. best pergi sebab privacy tak ada org . dan pantainya lagi cantik kan =)

November 4, 2012 at 10:05 AM Reply to comment

@Laurencius
salam sobat. iya. kamu juga bisa dear

November 4, 2012 at 10:06 AM Reply to comment

@zachflazz
hehe...jika visit Terengganu ini, kamu harus ke pulau perhentian.

November 4, 2012 at 11:36 AM Reply to comment

pasti enak ya bakar2 ikan...:D apa lg d tepi pantai...

November 4, 2012 at 1:49 PM Reply to comment

Wilma tak pernah ke Terengganu lagi...
Ada peluang, Wilma nak pergi sana jugak la :-)

November 4, 2012 at 6:39 PM Reply to comment

Ramai cakap KL x best sebab trafik? Masalah yg sama ada x kt Terengganu?

November 5, 2012 at 8:48 AM Reply to comment

syoknya main bakar2 daging terasa nk join jgk lah :)

November 5, 2012 at 10:32 AM Reply to comment

salam super sahabat,
tetap semangat dan sukses selalu ya
ditunggu kunjungan baliknya :)

November 5, 2012 at 6:10 PM Reply to comment

dulu waktu sya blja kt pulau pinang,selalu tgk pantai..cz duk umh kondo,lepak balkoni nampk laut..hahaha..rindunya nk p pntai,ni now duk sembn,jauh dr pntai dah..he.. *momoy rindu r..hee..lama xdtg tgk momoy

jom terjah kalau sudi :
http://chot91.blogspot.com/2012/11/kenduri-kahwin-with-my-future.html

November 6, 2012 at 2:39 PM Reply to comment

wish someday i wIll be there hihi
teringin nk round mesia tp tunggu ada duit dlu la ^_^

November 7, 2012 at 4:22 AM Reply to comment

slurp ... makanan yang enak sepertinya ...


aku ingin sekali berkunjung ke negaramu dear ...
Malaysia ...
Pasti indah. Hehe ...

November 8, 2012 at 4:31 PM Reply to comment

Salam kenal princess momoy...nampak sedap & menyelerakan

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...