Soalan rutin semasa Hari Raya | .::: MOMOY blogirl :::.

18 August 2012

Soalan rutin semasa Hari Raya

Assalamualaikum kawan-kawan tersayang.

Soalan rutin tiap kali berkunjung ke rumah saudara-mara dan rakan taulan ketika raya.


Teman A, "Momoy bila lagi?".
Momoy, "Aaaaa....". Blur

Teman B, "Bila lagi?".
Momoy, "Aaaa...". 

Teman C, "Bila nak rasa nasi minyak ko pula?".
Momoy, "Bangun awal-awal pagi. Kat Terengganu ni boleh breakfast nasi minyak hari-hari".

Teman D, "Bila ko nak berumah tangga?".
Momoy, "Rumah Momoy satu tingkat je. Tak perlu tangga". *ngeh ngeh.


Tapi tahun ni Momoy dah ada jawapan.


Ini SKEMA JAWAPAN kepada soalan cepu emas *terima kasih Facebook.

S: Kenapa lambat?
J: Hanya Allah tahu masa yang terbaik untuk ku

S: Dah berpunya?
J: Ya. Kerana setiap orang telah ditetapkan jodoh masing-masing.

S: Siapa?
J: Bila kami dah dipertemukan. InsyaAllah jemput datang ke walimatul urusku nanti.


Janganlah selalu bertanya bila orang itu nak kahwin. Kerana semua RAHSIA itu, terletak DI TANGAN ALLAH. Sampai masanya Allah akan membongkarkannya. InsyaAllah.



Oh oh. Tunggu waktu ini tiba.


Wah. Sukanya Momoy. Siap ada skema jawapan tu. Haha. Tapi serius ini soalan simple saja tapi nak jawabnya... mak aih... susah lagi kot dari SPM. 


So kawan-kawan yang single trang tang tang, selamat menghafal dan selamat menjawab killer question itu ye. Selepas itu boleh datang merisik saya. *Eh. Tiba-tiba mempromote diri. 



"SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI"


P/s: Dah tak fobia bila Hari Raya =)

12 comments

August 19, 2012 at 12:16 AM Reply to comment

Selamat hari raya idul fitri 1 syawal 1433 h..
Mohon maaf lahir n bathin ya sis.. :D

August 19, 2012 at 12:25 AM Reply to comment

itu bahasa melayu ya? Sorry I'm not so understand. :D

August 19, 2012 at 5:47 PM Reply to comment

Selamat hari raya momoy!
Hehe..bgus la dah siap skema jwpn, bole di guna pkai tu..hikhik

@budi os 19
sama la juga dengan mmoy
selamat hari raya
maaf zahir batin ya

@MisS BubBLe
hihi...sila lah guna
muahaha
tapi tadi orang tanya tetap jawabb "aaaaa..."
hais

@Kang Jo
ya dear. no hal. google translator di sidebar sedia membantu ^^

August 23, 2012 at 12:11 PM Reply to comment

next year klau org tnya lg msti awk terlupa skema jawapan ni kn.. still jawap, aaaa.. :p

@caliph shuriken
ari tu orang datang umah tanya soalan maut ni
tai tetap juga momoy jawab "aaaaa"
heheheh...

September 8, 2012 at 7:53 PM Reply to comment

HOHOHO .. BOLEH CUBE NI . MASEH KAQMOI

September 8, 2012 at 10:12 PM Reply to comment

@dEdEQ dE wIshEs
Haha..sama2
selamat beramal
hehe

September 26, 2012 at 2:14 PM Reply to comment

done ta read here

September 27, 2012 at 2:40 AM Reply to comment

@TiranaAduka
tq dear sudi luangkan masa baca semua entri momoy

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...