Between: Handbag | Clothes | Perfume | Heels | .::: MOMOY blogirl :::.

26 August 2012

Between: Handbag | Clothes | Perfume | Heels

Mana satu harus Momoy pilih ? Buntu. Buntu. Buntu. Kalau boleh semua di atas Momoy nak grab okay. Ini semua hasutan syaiton. Eh. Betul lah. Ramadhan dah berlalu. Semua syaitan dah tak kena gari dah. Patut pun nafsu membuak-buak je.


Momoy dah lama plan nak beli kesemua di atas. Tapi oleh sebab Momoy terrrr accident semasa balik raya tempoh hari. Jadi, duit semua terrrr pindah pada taukey workshop. Cis.


HIGH HEELS

Yang Momoy impikan...




Semua gorgeous-gorgeous ni dari Charles and Keith



Sebab Momoy nak kasut baru?

Kerana dah lama sangat cari heels design macam Popteen tu. Momoy banyak heels tapi banyak jenis pump. Heels Momoy yang lain semuanya striking colour. So nak heels yang nampak jari-jari kaki pula dan warna gelap. Tapi apa yang penting, design no. 2 dan no.3 tu memang dah lama cari.


HANDBAG

Yang Momoy impikan...


Mustard handbag dari Charles and Keith. Sangat gorgeous!

ATAU 
yang ini. Tote dari Charles and Keith. Sangat special dengan warna navy.



Oh. Sejak Charles and Keith masuk pasaran Malaysia. Guess dah tak minat lagi. Apatah lagi design Guess makin lama makin mengarut. Makin lama makin tak masuk akal designnya. Sorry Guess lover.


Sebab Momoy nak handbag baru?

Dah muak asyik galas Topshop Pink Momoy tu. Dah out dated kot. Perlukan yang fresh. Lagi pun dah lama juga tak beli handbag baru. Dua tahun rasanya. Lama kan.


BAJU BARU

Yang Momoy impikan...


 Ketiga-tiga baju kurung mini dalam senarai Momoy. Cantik, moden dan semestinya pink!



Sebab Momoy nak baju kurung baru?

Baju kurung (atau baju tradisional) Momoy hanya ada 5 helai sahaja. Sila gelak berguling-guling. Jeans memang sebakul (ini kamu boleh jealous). Jadi memang nak sangat-sangat untuk tambah koleksi. Bila kenduri kahwin atau event, dah malas fikir nak rotate yang mana satu baju nak pakai. Haiss. Seksa betul.


PERFUME

Yang Momoy impikan...

Dior Addict


Hermes Vanille Galante


Momoy suka bau fruity. Tapi kali ini nak bau vanilla. Biar badan bau biskut. Bau cookies. Bau kek. Bau cotton candy. etc. Biar orang rasa lapar. Fikir nak makan saja. 


Sebab Momoy nak perfume?

Ingat tak entri berkaitan perfume YSL Momoy. Haa... dah nak habis dah perfume tu dalam tak suka bau floral. Momoy ni suka berwangi-wangian. Bilik harus wangi. Lepas mandi, harus wangi. Nak masuk tidur, harus wangi. Apatah lagi nak dekat Shutdown/Turnaround ni, WAJIB wangi ye (merujuk pada kerja Momoy)

                                                [Picca source: Google Blogdorf Goodman | Minaz | Charles & Keith]


Semua items di atas tu range antara RM 200 - RM 350. Jadi, Momoy hanya boleh pilih satu saja. So, antara... 
~ HIGH HEELS | HANDBAG | CLOTHES | PERFUME ~
Yang mana SATU harus Momoy pilih ni?


Apa lagi. Tolong Momoy pilih yang the best. Terima kasih. Sayang kamu ketat-ketat.





44 comments

August 26, 2012 at 12:34 PM Reply to comment

sabar..nanti da ada duit, grab balik semua tu tau,hehehe

August 26, 2012 at 2:14 PM Reply to comment

tengok heels kat atas tu meroyan dh datang nk beli heels baruuuuu.. haihh..

@boni kacak
sebab kes accident tu la. so sekarang budget hanya ada RM 300. boleh pilih satu jer. dah tak tau mana satu momoy nak beli. huhu

@aisya
hahaha... gi la shopping kasut dear
kan tengah sale sekarang
*evil*

August 26, 2012 at 7:59 PM Reply to comment

http://chot91.blogspot.com/2012/08/contest-segmen-bersama-warna-kegemaranku.html

first contest dri chot..hope sudi join n support me..tq..:)

August 26, 2012 at 9:48 PM Reply to comment

amboi..sume pon yaya suke..hehe
tapi bukn satu impian la kan..coz
yaya beli ape yg tmampu je..kalo mampu pon xbeli kot brg yg hrga beratus2..huhu ^o^

August 26, 2012 at 9:53 PM Reply to comment

sy suke kasut2 itu

cantiknye

momoy plih heels k?

August 26, 2012 at 9:59 PM Reply to comment

haz plg sukaa heels yg first tu! n navy blue bag tu! mcm pemint warna navy blue plak. hihi. but first tgk dl part mne yg momoy x byk koleksi lg. kalau beg sikit, beli la beg. kalau x beli la kasut. yg penting beli benda yg kte boleh pkai selalu. hee ^^

August 26, 2012 at 10:03 PM Reply to comment

bagi saya, pilihla baju.. senang nak pakai baju yg sesuai bila ada event2 yg tertentu..

Anonymous
August 26, 2012 at 10:15 PM Reply to comment

beg
beg
beli beg la

@chot ok..!
yes..dah mark url u
nx week momoy buat
thx dear jemput momoy

@Cik Yaya
therapy minda my dear
hari2 kerja so nk perlu bg reward untuk diri supaya lg gigih bekerja =)

@Iffah Afeefah
yeye...
ada orang vote untuk kasut
cantik kan kasut tu
thx dear tolong momoy

@haz
itu la pasal
pening x tau pilih
kasut dan bag nak
baju pun nak juga
perfume un sbb pakai selalu
waaa...macam mana nak jadi orang kaya?

August 26, 2012 at 10:59 PM Reply to comment

bestkn kalau byk duit.. boleh beli semua sekali. hihi.

xpun kan, bulan ni beli la 1 brg dl. next month beli yg lain pulak. hee ^^

August 26, 2012 at 11:38 PM Reply to comment

ambik kasut momoy..lps baru ambik beg tanga..hehhe

August 27, 2012 at 1:54 AM Reply to comment

heels yg no 2 tu cantik bangat momoy...

akak sajes, beli perfume la dik..sbb dah nak abiskan.. yg ni kena utama dulu.. yg lain2 next month ok..

August 27, 2012 at 4:08 AM Reply to comment

PERFUME paling penting!! :DD lepas tuu baru baju kurung, n then handbag, baru heels :)

August 27, 2012 at 9:38 AM Reply to comment

hehe, beli la perfume sbb dah nak ahbis kan,
psstt: cane accident tuu, xteruk kan

August 27, 2012 at 9:41 AM Reply to comment

saya suka heels no 3 tu..cantik sangat..tapi kalau saya, saya pilih baju kot...:)

August 27, 2012 at 12:48 PM Reply to comment

heels tu bestla..dan semestinya nani suka perfume2 tu gak...bestnya kalau impian tercapaikan..takpe, beli satu2..beli barang dgn hasil titik peluh memang kepuasan dia lainkan..

August 27, 2012 at 12:49 PM Reply to comment

klau yg lain dh ada byk, beli perfume dulu laa, huh...

August 27, 2012 at 2:27 PM Reply to comment

kalau puteri..semua pun nak beli..haha

tapi always ikut yang mana sangat diperlukan dulu...takmo membazir ok..hikk

August 27, 2012 at 4:21 PM Reply to comment

kalau boleh semuanya nak kan..tp fikirlah mana yg akan dipakai selalu..dan mana yg belu ada di dalama genggaman

@Aiisyah Colourful
urm ...ok juga tu kan
jarang ada event
tapi bila ada x tau nak pakai baju apa
thx dear tolong momoy

@Anonymous
oh oh dah ada orang vote untuk bag
thx dear anony

August 27, 2012 at 10:36 PM Reply to comment

beli skirt yg kembang lg lawa. huhu
just an idea sbb blh pakai byk kali.

perfume ok juga dear princess :)

August 31, 2012 at 12:58 AM Reply to comment

beli handbag!! yee handbagg! hehe momoy sile jgn tamakkk :p

@~ cik matahari ~
InsyaAllah tidak dear.
sebab tu nak satu jer hehe
plan dah lama nak grab semua
tapi kita hanya merancang

@gina
eceh skirt tu ok juga
tapi nanti tambah 1 lagi dalam list
pening lagi nak pilih

perfume pun ok juga kan

@MamaEma
baik dear Ema
aaaaa...tapi x tahu nak pilih nih
huhu...

@haz
itu la... yang kurang kaya mcm momoy ni kena lah menabung kalau nak beli benda . huhu

@man
heel yer..
urm ok juga idea man tu...

@caliph shuriken
baikkkk... dear caliph tolong carikan if perfume tu ada dalam kedai u ye

August 31, 2012 at 1:30 PM Reply to comment

Heels yang first tu awesome. Hmm, rasa nak semua. Hehe =D

September 1, 2012 at 3:10 AM Reply to comment

Assalamaualikum wbth...
pekabar momoy..?

Setiap yg berlaku ada hikmahnya....
sabar itu separuh daripada IMAN

September 26, 2012 at 2:07 PM Reply to comment

golonan wanita punya

September 27, 2012 at 2:24 AM Reply to comment

@TiranaAdukaMomoy begini
Alhamdulillah Momoy ok cuma babyboo saja ada calar2 dan parut2 nak kena repair

September 27, 2012 at 2:24 AM Reply to comment

@TiranaAduka
hehe... betul tu

September 27, 2012 at 2:25 AM Reply to comment

@Hanani
betul tu sis
dah penat kerja , dah jadi begini mmg kena beli satu-satu la nampaknya

September 27, 2012 at 2:25 AM Reply to comment

@nur anis
oh. thx dear for ur opinion =)

September 27, 2012 at 2:26 AM Reply to comment

@MisS BubBLe
Alhamdulillah momoy ok
cuma kereta calar teruk juga
kena repair

September 27, 2012 at 2:27 AM Reply to comment

@aNiss :):)
tengkiu dear
siap buat list wajib dulu =)

September 27, 2012 at 2:27 AM Reply to comment

@Lola Azilah
wokeh sis
thx bagi opnion.

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...