Seronoknya di Gold Coast Morib Water Theme Park Resort TAPI... | .::: MOMOY blogirl :::.

25 July 2012

Seronoknya di Gold Coast Morib Water Theme Park Resort TAPI...

Assalamualaikum kawan-kawan.

Momoy bermalam Gold Coast Morib Water Theme Park untuk 3 hari 2 malam. Terletak di Pantai Morib, Banting, Selangor. Tempat menyeronokkan juga la bagi kanak-kanak dan orang dewasa. Kawasan water theme park tu sederhana besar. 


Dari dalam bilik Momoy dah boleh nampak view taman air tu. Menarik. Boleh nampak dengan jelas. Gambar bawah ni semuanya diambil dari balkoni bilik Momoy


View KIRI dari balkoni 

View KANAN dari balkoni. Bumbung putih tu tempat breakfast. Belakang tu pantai.

View DEPAN dari balkoni

Snap dari katil DALAM bilik. Macam mana? Ok tak.


Bahagian dalaman dan susun atur bilik hotel tu selesa dan agak luas. Memang boleh dipuji. Tapi yang suprise bilik TV biasa (bukannya LCD bagi hotel bertaraf 4 bintang) dan tiada saluran Astro. Erkk...


Seronok ke di Gold Coast?

Momoy akan jawab seronok hanya di water theme park tu tapi dari segi pengurusan sangat mengecewakan. Kenapa? Momoy listkan di bawah.


>>> Boleh bayangkan bagaimana Momoy stay di sana 3 hari tapi selama itu la tiada service room untuk menukar towel dan mengemas bilik. 


>>> Call berpuluh kali talian operator (dalam bilik hotel) tapi tak diangkat. Pelik. Entah yang ke berapa puluh kali, akhirnya dijawab. Momoy minta sejadah tapi tak sampai-sampai. Bila call semula operator, tak dijawab. Kesudahannya, Momoy guna baju untuk dijadikan sejadah. 


>>> Suka jakuzi yang besar dan luas untuk 2 orang. Bilik cantik tapi bau tak segar. Di lantai bilik air ada kesan-kesan dinding cat tertanggal. Seperti bilik air tu tak pernah dibersihkan selepas renovation atau penghuni sebelumnya.


>>> Menu breakfast yang sama setiap hari dan tak menarik. Kekurangan staff nak angkat pinggan dan nak isi tray yang dah kosong.


>>> Senyuman dari staff hotel? Huhhh... Mimpi laa...


>>> Annual Dinner company Momoy di luar bangunan hotel (tempat memang disediakan untuk sebarang event di situ). Suprise nya inilah kali pertama kami makan dalam gelap. Tak ada staff yang pantau makanan jika habis. Masa tiba giliran Momoy untuk ambil nasi, nasi dah habis. So, Momoy dan 2 orang kawan Momoy panggil dan melambai-lambai staff di situ. Tapi jangan kan nak datang, cuma menoleh dan buat tak tahu saja. Dasyat.


Bukan bertujuan merosakkan imej resort tersebut tapi memang banyak benda yang tak puas hati. Sayang sangat tempat menarik dan seronok untuk keluarga berehat tapi pengurusan hancur. 


Adakah Momoy nak pergi lagi?

Dah tentu TIDAK dan Momoy tak recommend kawan-kawan untuk ke sana. 


Klik gambar untuk tumbesaran sihat

Klik gambar untuk tumbesaran sihat


Boleh baca review  pihak lain tu di GOLD COAST RESORT MORIB | GUEST REVIEW. Rata-rata beri komen negatif dari segi pengurusan. Bahaya tu. Harap pihak terlibat lebih peka la dan tingkatkan penambahbaikkan mutu perkhikmatan.


Jadi, Yay or Nay? 
NAYYY....

13 comments

July 25, 2012 at 6:50 PM Reply to comment

oic, xmo laa pegi situ klau servis teruk cmni.. ehh, jom kita pegi cherating resort, hikk...

July 25, 2012 at 11:35 PM Reply to comment

kunjungan dan silaturahmi, salam ramadlon
selamat manjalankan ibadah puasa
semoga tetap sehat, banyak makan banyak ibadah

saya numpang follow....47
sudilah kiranya follow back
Thank you, terima kasih.
ditunggu yah...

July 27, 2012 at 7:35 PM Reply to comment

ishh klu servis teruk , mmg tak gi lah jwbnye . ptotnye kn management hotel tu msti dah alert klu bnyk sngt guests yg complain sal servis dorg .

@caliph shuriken
ala... dekat sangat
selalu gi cherating

@Penyuluh Perikanan
tq dear sudi singgah
ok will follow u

@eyjalukman
servis mmg tak boleh blah
sayang sangat sebab tempat tu menarik dan ada potensi
yang pertma pergi mesti kata tak akan pergi untuk 2nd time dah

July 30, 2012 at 8:28 AM Reply to comment

teruk eh servis dia? baru plan nak gi..tq for the info :)

@Hanani
baik sis pergi gambang water park
lagi best dan terbaik

July 31, 2012 at 1:07 PM Reply to comment

ghi main sahaja lah cam tu kat theme park.. blk tidur rumah.. boleh? heheh
terima kasih atas perkongsian :)

July 31, 2012 at 4:22 PM Reply to comment

njce blog
pl, visit my blog
+ Healthy Living
+ Photo Gallery

July 31, 2012 at 5:57 PM Reply to comment

nak ikut...hihi

@tirahzairi
nak ikut
err...momoy dah tamo pergi sana lagi

@Sop
boleh je
heheh...

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...